kiszone i pasteryzowane opieńki

Henia
Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczki mojej kuchni
Ogórki kiszone pasteryzowane

Ogórki kiszone pasteryzowane 157

Ogórki zrobione! Dzisiaj zapasteryzowałam i po robocie. Następne w kolejce czekają brzoskwinie w syropie. Lubię czas przetworów. Nie robię dużych ilości, bo jest nas w domu tylko dwoje, ale staram się Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Opieńki pasteryzowane

Opieńki pasteryzowane 1681

Miałam już nie przygotowywać przepisów z opieńkami , ale przypadkiem weszłam na blog Dorotki i znalazłam takie cudo "Pasta z opieniek" U nas w domu robiło się trochę inaczej, ale nie zmienia to faktu, Zobacz więcej
mimo że w czasie swej edukacji przez lata mieszkałam poza domem, to jakoś nie było u nas zwyczaju przygotowywania jedzenia na zapas w słoikach. W trakcie tych wakacji pierwszy raz wzięłam taką Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Kiszone opieńki

Kiszone opieńki 3081

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny Zobacz więcej
W kuchni śródziemnomorskiej czy bałkańskiej do spożądzania „gołąbków” używa się liści winogron. W Grecji takie zawijaski zwą się dolmades. Do sporządzania przetworów odmiana winogron nie ma znaczenia, Zobacz więcej
Polecam przygotowanie zapasów na zimę, bo nigdzie nie kupi się lepszych ogórków niż domowe. Potrzebujemy tylko: świeże ogórki, sól kamienną niejodowaną, czosnek, koper, chrzan, wodę, słoiki. -- -- -- Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Opieńki

Opieńki 6797

Opieńki to grzyby kojarzące się z późną jesienią. Do niedawna wszystkie były zaliczane do jednego gatunku. Później przyjrzano im się dokładnie i wydzielono kilka odrębnych. Najbardziej znane są 2 - Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Marynowane opieńki

Marynowane opieńki 13801

Idąc za ciosem (grzybowym) przedstawiam Wam przepis na pyszne, marynowane opieńki. Są równie dobre jak marynowane podgrzybki.Cieszę się niezmiernie z kilku ich słoiczków, które mam nadzieję będą nas Zobacz więcej
Kiszone pomidory i ogórki, mają ciekawy smak. Kiszone ogórki znamy wszyscy, ale ukiszone pomidory potrafią zaskoczyć smakiem. Pomidory zawierają w środku nieco bąbelków gazu, dlatego lekko łaskoczą Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
MARYNOWANE OPIEŃKI

MARYNOWANE OPIEŃKI 10490

SKŁADNIKI grzyby opieńki (1-1,5kg) 2-4 cebule ZALEWA 2 szklanki wody pół szklanki octu 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Ponadto na każdy słoik; 1-2 ziele angielskie 1 listek laurowy kilka ziaren gorczycy 1/ Zobacz więcej
Witam serdecznie Pokażę w jaki sposób możemy przechowywać aronię na zimę, jeżeli nie mamy możliwości jej zamrożenia. Sposób jest bardzo prosty i możemy go wykorzystać nie tylko do aronii. Aronia jest Zobacz więcej
Szybkie kiszonki odkryłam niedawno i zawładnęły moim serduszkiem. Szybkie kiszonki są faktycznie szybkie, możemy je jeść już po 4-5 dniach od postawienia słoiczków, więc można kisić wszystko. Skąd Zobacz więcej
oqchnia.pl
oqchnia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
oQchnia!
Kiszony kalafior i fasolka szparagowa

Kiszony kalafior i fasolka szparagowa 136

Kiszone ogórki uwielbiam i nie ma sezonu gdzie bym na bieżąco nie kisiła. Nawet nauczyłam się pić wodę po kiszeniu, która zawiera wiele cennych witamin i minerałów, a przede wszystkim cenne dla Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Kalafiory pasteryzowane w zalewie

Kalafiory pasteryzowane w zalewie 16

Czytaj więcej » Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Ogórki kiszone - pasteryzowane

Ogórki kiszone - pasteryzowane 242

Naturalne kiszonki są bardzo zdrowe i do tego smaczne, dlatego też robię większy zapas na zimę. Podam Wam przepis mojej mamy, ja wykorzystuję go z powodzeniem od wielu lat i jestem z niego bardzo Zobacz więcej
Ogórki kiszone są najchętniej zjadane w okresie zimowym.Wiele jest przepisów, które zapewniają że ogórki będą dobrze ukiszone, smaczne, jędrne.... Każdy sposób kiszenia jest dobry, ale wszystko zależy Zobacz więcej
Większośc z Was powie: banał, po co opisywać tak prosty przepis! A no po to, aby Ci, którzy zawsze myśleli, że gotowanie nie jest dla nich,zobaczyli, że przygotowanie przetworów jest dziecinnie Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Marynowane opieńki

Marynowane opieńki 5268

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 10227

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej