kiszone opieńki

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Kiszone opieńki

Kiszone opieńki 2901

0
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
super smacznie wygląda __________#’+*.’ _________#’+*. _______(' " " () ______("( 'o' , )___ ______.(")(")(,,)__ ______(`•.•) _____`•.(`•.•) " ________ `•..•" ________§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ Zobacz więcej
Mix grzybowy, w połączeniu z warzywami. Idealna sałatka jako dodatek do obiadów przez cały rok! Składniki: 2,5 grzybów (opieńki, gąski, kurki) 5 kolorowych papryk 75 dag cebuli 5 kiszonych ogórków 75 Zobacz więcej
Cześć =) Wczoraj Kasztanowa Kuchnia odwiedziła jeden ze sklepów sieci Krakowski Kredens, gdzie poczynione zostały małe zakupy. Kupione zostały m .in.: ogórki kiszone z liściem dębu, kawa Awangarda, Zobacz więcej
Mielone z kiszoną kapustą i opieńkami (Na ok. 10 kotletów) Składniki: 300g.mięsa mielonego wieprzowego 200g. kiszonej kapusty z marchewką 200g. ugotowanych opieńków 5 ząbków czosnku 1/2 szklanki Zobacz więcej
Francuski a'la krokiet idealnie sprawdził się jako danie główne :-) Na dwie porcje: 275g cisasto francuskie (1 opakowanie) 350g kapusta kiszona 300g grzyby (ja miałam opieńki mrożone,ale mozna użyć Zobacz więcej
kawałek ładnej szynki ok 600 g sos sojowy ocet balsamiczny oliwa 1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia 60 g żółtego sera kasza Zobacz więcej
doprawić sosem sojowym grzybowym który nada sosowi pięknego koloru. Frykadelki usmażyć na tłuszczu (najlepiej smalcu) włożyć do sosu i chwilkę poddusić. Podawać z kaszą gryczaną (ja do kaszy dodaję 2 Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez domowych pierogów z kapustą i grzybami mojej Mamy. Muszą być pierne, ale przede wszystkim niezwykle kwaśne. Taki farsz w połączeniu z Zobacz więcej
podgrzybków 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka suszu z kani 1 łyżka suszu z opieniek 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżka sosu sojowego Kapustę trochę posiekałam i zalałam bulionem- jak jest zbyt Zobacz więcej
Miss Disorderly
Miss Disorderly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feed Me Better
Pasta rybna.

Pasta rybna. 471

3
w sosie własnym puszka filetów śledziowych w oleju puszka makreli wędzonej w oleju 1 średnia cebula 2 jajka ugotowane na twardo 4 średnie ogórki kiszone 8-10 grzybków marynowanych (dowolne, byle nie Zobacz więcej
Nazwa posta oczywiście pochodzi od składników, nie od sposobu podania, gdyż naleśniki okazały się być za małe, by zręcznie je zwinąć, a tym samym obtoczyć je w panierce z zarodków pszennych (mniam!). Zobacz więcej
g gąski szarej duszonej w maśle - miałam zapas w słoiku 2 łyżki ziela kocanki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego koperku 5 ziaren jałowca zmiażdżone 2 łyżki suszu z pomidorów 2 Zobacz więcej
Czasem zaglądam do statystyk na blogu i dlatego wiem, że przepis na karkówkę w kapuście przypadł Wam do gustu:) My też lubimy to danie. Tym razem postanowiłam nieco urozmaicić składniki, dodając Zobacz więcej
Zdarzyło się tak że w lodówce zostało po trochu z każdego rodzaju kapusty i wpadłam na pomysł aby je wszystkie udusić razem w jednym garnku. W piwnicy znalazłam słoik z duszonymi na maśle opieńkami Zobacz więcej
Są! Już są... Jedne z moich ulubionych grzybów - opieńki miodowe... Lubię je za ich delikatnie słodkawy smak, kruchość i za to, że można z nich zrobić moje ulubione grzybowo-kapuściane placki. Pisałem Zobacz więcej
Farsz: 600 gram kapusty kiszonej, 60 gram suszonych grzybów, 2 cebule, sól, pieprz, cukier, olej do smażenia Kapustę odsączyć i jeśli jest za kwaśna opłukać, posiekać. Grzyby (najlepiej prawdziwki ale Zobacz więcej
Kto nie lubi domowych pierożków okraszonych skwarkami lub polane śmietaną – z mięsem,kapucha i grzybami,ruskie, z owocami i czym tylko sobie zamarzymy. Najważniejsze jest ciasto – nie za grube i Zobacz więcej
i opieńki miodowe. Sos tatarski Sos tatarski powstaje z drobno posiekanych składników, wymieszanych z majonezem. Do doprawienia wystarcza sól i pieprz. Smak zależy od gatunku zastosowanych grzybów. Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 191

0
Grzyby w moim domu rodzinnym jadało się w różnych postaciach. Świeże, smażone podane w śmietanie lub przygotowane na okres zimowy - suszone lub marynowane. Te bardzo popularne: podgrzybki, prawdziwki Zobacz więcej