kiszonki

placydia
placydia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzz, czyli zapraszam do stołu
Kiszonki

Kiszonki 933

2
{{headerMessage}}
Jeśli nie zrobiliście jeszcze wszystkich zapraw, zapraszam dzisiaj do kiszenia. Pomysł przetestowany wielokrotnie (w zasadzie to od dzieciństwa, ale nie będę publicznie wyliczała swoich lat – uznajmy, Zobacz więcej
Katarzyna z Vegarnkowa
Katarzyna z Vegarnkowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegarnkowo
Kiszonka.

Kiszonka. 139

3
{{headerMessage}}
Powiem szczerze: kiedy kupuje u mnie pacjent w aptece probiotyk w tabletkach "do antybiotyku" to mnie krew zalewa. Tym, których znam bliżej tłumaczę jak zrobić kiszonkę, jak kwas z buraka ale Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Tureckie kiszonki

Tureckie kiszonki 1012

2
{{headerMessage}}
Zima już tuż, tuż więc czas na kiszonki. W Turcji warzywa zaczynamy kisić pod koniec października i w listopadzie. My kisiliśmy w listopadzie więc są już na tyle dobre żeby można było je jeść. Turcy Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kiszonka wielowarzywna

Kiszonka wielowarzywna 763

1
{{headerMessage}}
) to kluczowe czynniki niezbędne by proces kiszenia zaszedł prawidłowo. Kiszonki to źródło witamin i minerałów cudownie wspierających naszą odporność kiedy brak nam świeżych warzyw: przez całą zimę i Zobacz więcej
mlodagotuje
mlodagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Młoda Gotuje
Kiszona kapusta ( kiszonka)

Kiszona kapusta ( kiszonka) 489

1
{{headerMessage}}
Na zimę najlepiej zakwasić kapustę w drugiej połowie października, lecz nie później niż w drugiej połowie listopada. Kwaszone warzywa nie tylko nie tracą swojej wartości, lecz podobnie jak kwaśne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiszonka alkalizująca probiotyczna jesień, czas by wzmocnić odporność zajadając zdrowe przysmaki. niedawno nastawiłam moją ulubioną jesienną kiszonkę ... pełną probiotyków witamin. zjedzmy co dzień Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zapach, m.in. dzięki dodatkowi czosnku i imbiru. Do kiszonki zazwyczaj dodaje się również skrobię w postaci ugotowanego kleiku zrobionego z mąki ryżowej oraz morski smak (w naszym przypadku glony). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiszonki. Można je kochać lub też nienawidzić. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy. Szczególnie uwielbiam kiszone ogórki i czerwoną kiszoną kapustę. Kiszonki są z Wami pewnie tak jak ze mną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
), które wywołują bardzo groźne schorzenia. Jak dbać o jelita? Po pierwsze zdrowo się odżywiać i sięgać po produkty bogate w bakterie probiotyczne. Jednym z naturalnych probiotyków są kiszonki. Zobacz więcej
ammniam
ammniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Am mniam
Zaprzyjaźnij się z kiszonkami

Zaprzyjaźnij się z kiszonkami 48

0
{{headerMessage}}
Dlaczego warto jeść kiszonki ? O mnie Przepisy przepisy podstawowe śniadania zupy dania główne lunch na wynos dipy, dressingi i sosy sałatki i surówki napoje i koktajle przetwory na chleb słodkości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kapustę czerwoną, buraki, grzyby, jabłka a nawet śledzie. W fachu śledziowym wyspecjalizowali się Skandynawowie a szwedzki surströmming wywołuje przerażenie u tych, którzy o nim słyszeli. Ja miałem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiele osób kisi ogórki i kapustę, ja też, jednak tym razem powstała kiszonka wielowarzywna – bogactwo kolorów i smaków. Wygląda bardzo atrakcyjnie. W dużym słoju mieści się wiele różnych warzyw, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na przygotowanie świeżych zapasow kiszonek właśnie sie zaczął. Na targu pojawiła sie biała kapusta a z kilka dni powinny pojawić sie ogórki gruntowe. Dlatego też postanowiłam przypomnieć Wam Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Kiszonka z czerwonej kapusty przepis

Kiszonka z czerwonej kapusty przepis 37

2
{{headerMessage}}
Zbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa. kapusta czerwona 1/2 sztuki sok z kiszonej kapusty białej 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka dni temu włożyłam do kamionki warzywa żeby sie ukisiły. Wyszła gotowa, pyszna i zdrowa surówka. Zasada robienia kiszonki z warzywjest podobna jak kiszenie ogórków, tzn. robimy zalewę jak do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie marynaty i kiszonki? Zwykle jemy tylko ogórki i kapustę, ale konserwować w ten sposób można więcej warzyw. Osobiście uważam, że kiszonki można zrobić ze wszystkiego, co nie ucieka na drzewo. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię robić zakupy w sklepach arabskich ze względu na kiszonki. Są trochę inne niż nasze, bo do zalewy dodaje się odrobinę octu. Często są lekko pikantne. Bawią się też kolorem jedzenia. Tak jak w tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ale jest coś, co mnie w tej diecie zafascynowało i zaciekawiło do tego stopnia, że nie umiałam się oprzeć, żeby tego nie spróbować. Jedna z zasad diety makrobiotycznej, to kończenie każdego posiłku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe smakujące jak wino, delikatne i puszyste, z kwaśnymi śliwkami, a wszystko to dzięki procesowi fermentacji zaczynu drożdżowego. Kiszonka ze śliwkami (blaszka prostokątna) zaczyn: 50g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam kiszonki. Najbardziej to, że można wziąć dowolne warzywo, zalać solanką i na pewno się uda. Nie ma tu granic wyobraźni, bo zawsze okazuje się, że że jeszcze coś można ukisić. Ostatnim Zobacz więcej