kiszony sok z buraków pasteryzowany

miejsce na 2 tyg. Codziennie zbierać szum i pojawiające się kożuszki. Uważać by nie brązowiał. Uwaga: pianę najlepiej zbierać drewnianą łyżką. Sok z buraków wchodzi w reakcję z metalem. Barszczyk Zobacz więcej
Trochę późno piszę posta o tym, jak kiszę buraczki na pyszny barszczyk do uszek, czy od tak do popijania przy krokiecikach, ale przecież warto go robić przez cały rok. Buraki to kopalnia zdrowia a do Zobacz więcej
i papryki Sałatka z kalafiorem, papryką i ogórkiem Sałatka ogórkowa z papryką i kurkumą Sałatka pieczarkowo-paprykowa Sałatka szwedzka Mizeria na zimę Warzywa w marynatach / zalewach Buraczki w Zobacz więcej
- Suszone płatki chabrów porzeczki - Konfitura z wiśni i czerwonej porzeczki - Kompot z porzeczek w słoikach na zimę - Kompot ze śliwek i porzeczek wiśnie - Konfitura z wiśni - Konfitura z wiśni i Zobacz więcej
w każdej chwili połączyć je z chrzanem otrzymując „ćwikłę z chrzanem”. Możliwości jest wiele, kombinujcie Polecam również kiszone buraki czyli zakwas doskonały do picia i na barszcz czerwony Related Zobacz więcej
Ostatnio, gdy robiłam zakupy w sklepie internetowym zamówiłam jednodniowy sok z buraków i ogórka kiszonego, a przywieźli sok pasteryzowany z samych buraków i z zagęszczonego koncentratu buraczanego Zobacz więcej
na kiszenie warzyw w domu. Latem robię kiszonki, które na bieżąco zjadam. Nie pasteryzuję ich, gdyż znikają w ciągu tygodnia. SKŁADNIKI dowolne warzywa: buraki, marchewki, pietruszki, małe cukinie, Zobacz więcej
Ostatni tydzień spędziłam w Kołobrzegu, każdego dnia podawano mi na śniadanie własnej roboty sok z kiszonych buraków (200 ml) i świeżo wyciskany sok z marchwi (200 ml) lub sok warzywno-owocowy. Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Surowa niedziela

Surowa niedziela 206

0
wyjściowego twojego organizmu. To naturalne i niezbędne. Mnie drugiego dnia dopadła dość łagodna tego wszystkiego postać. Niedzielne menu to, tym razem smaczniejszy, sok z gruszek, cukini, marchewki Zobacz więcej
:-) I przyznaję, że z wyjątkiem dźwigania tony warzyw do domu to jest coraz łatwiej :-) Tymczasem podsyłam Wam nasze dzisiejsze menu :-) Śniadanie: Szklana ciepłej wody z cytryną i imbirem (po pół Zobacz więcej
Buraczki, barszczyki, botwinki, chłodniki – wszystko na co macie ochotę na bazie własnoręcznie zakiszonego soku z buraków :-) Najcenniejszym składnikiem buraka jest jego sok. Zawarte w nim substancje Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Wiedźmowa Spiżarnia

Wiedźmowa Spiżarnia 1107

1
Ostatnio, zdjęciami letnich zbiorów z ogrodu żegnałam lato. Dziś, zatrzymując lato w słoikach, przywitam jesień. Będzie to wpis trochę zbiorczy, taki, na który pracowałam calusieńkie lato. Nie będę Zobacz więcej
: - nie gasi pragnienia - trudno dostępny (nawet nie wiem, gdzie można go kupić poza ofertą online) Pozostałe wersje: Soki dostępne w ofercie 250 ml (prócz marchewkowego, który dostać można też w 500 Zobacz więcej
alpacasquare
alpacasquare Obserwuj blogaObserwujesz bloga
alpacasquare: dieta paleo
Q&A #2

Q&A #2 30

0
kapsułkę to polecam San Probi. Jednak wg. mnie najlepszy wybór to kiszone warzywa i zakwasy – zakwas buraczany, sok z kiszonej kapusty/ogórków, czy same kiszone buraki, czosnek, marchew, cebula, Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Wegański sos tatarski

Wegański sos tatarski 71

1
(inne mleko się nie nadaje!) 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka dobrej musztardy 2 łyżki płatków drożdżowych, dokupienia tutaj 1/4 łyżeczki czarnej soli kala namak, dokupienia tutaj szczypta czarnego Zobacz więcej
Bardzo spodobał mi się pomysł na kiszone warzywa na zimową sałatkę. Odkryłam go, czytając ten wpis u Czesława Białczyńskiego. Będę tam jeszcze zaglądać, bo to prawdziwa kopalnia kiszonkowych pomysłów. Zobacz więcej
Czy istnieje dobry przepis na kiszenie kapusty? Co jeszcze, poza kapustą, można kisić? Dlaczego kiszonki tak świetnie udają się w Polsce, a w zachodniej Europie nie? Wreszcie czym różni się kiszenie Zobacz więcej
produktów, które można przechowywać przez dłuższy czas ;) 1) ocet jabłkowy - niepasteryzowany - te w marketach są najczęściej pasteryzowane, czyli pozbawione cennych mikro i makroelementów, często Zobacz więcej
(3) kuchnia meksykańska(2) kuchnia niemiecka(1) kuchnia wietnamska(2) kurczak(36) makarony(23) miód(39) muffiny(8) naleśniki(11) napoje(3) obiady(70) omlet(12) owsianka(6) pasty do chleba(8) pieczywo Zobacz więcej
. Do kupienia w biedronce - 15 zł za wiaderko (czasem jest promocja), lub do zrobienia samemu: link. Idealne do głębokiego smażenia- nie przypala się. 8. Kiszonki - sok z kiszonej kapusty Zobacz więcej