kładzione bezy na wode

{{headerMessage}}
dna. Na 2 kg jabłek wystarczający będzie 3 l garnek. Wode doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy jabłka. Dusimy, aż powstanie mus. Następnie przekładamy do wyparzonych i osuszonych słoików. Słoiki Zobacz więcej
adam
adam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ost.re żarcie
Falafel

Falafel 184

0
{{headerMessage}}
jak chcemy mieć ostre falafele ) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej ( soda przyśpiesza proces smażenia/gotowania strączków, dzięki czemu falafele będą mięciutkie w środku a chrupiące na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ponieważ trwa już sezon szparagowy, nie może zabraknąć na moim blogu przepisu na jego najbardziej klasyczne danie! szparagi z sosem holenderskim, gotowanymi młodymi ziemniakami i szynką. chociaż jemy Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pieczone kasztany

Pieczone kasztany 243

0
{{headerMessage}}
pieczone kasztany. Takie jadalne kasztany są bardzo smaczne, delikatnie słodkie i najlepsze gorące. Właśnie wtedy najlepiej je obierać. Gdy parzą palce najłatwiej schodzi z nich skórka. Przygotowanie Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pierniczki z witrażykami

Pierniczki z witrażykami 120

0
{{headerMessage}}
jajko. Ciasto wyrabiam hakiem robota, a gotowe zawijam w torebkę foliową i wkładam na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielę na kilka części i każdą kolejno rozwałkowuję cienko na oprószonym Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
Gołąbki tradycyjne

Gołąbki tradycyjne 163

0
{{headerMessage}}
sól,pieprz papryka ostra-do smaku Sposób wykonania: Zaczynamy od sparzania kapusty ..usuwamy głab z kapusty nastepnie zagotowujemy wode osoloną .do wody wkładamy usuniętym głabem w dół .gotujemy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BLISKO MICHY: Eklerki. Przelotem przez kuchnie. Etykiety ciasta i słodycze makarony pierdoły pozostałe vege fastfood zupy poniedziałek, 28 września 2015 Eklerki. Przelotem przez kuchnie. Nie było mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i warunków, w jakich trzymano i karmiono zwierzęta. Namawiamy do spróbowania surowego, półsurowego, np. wolno pieczonego (patrz: Karkówka wolno pieczona), ale tylko ekologicznego, z wolnego wybiegu, Zobacz więcej