kładzione bezy na wode

dna. Na 2 kg jabłek wystarczający będzie 3 l garnek. Wode doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy jabłka. Dusimy, aż powstanie mus. Następnie przekładamy do wyparzonych i osuszonych słoików. Słoiki Zobacz więcej
adam
adam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ost.re żarcie
Falafel

Falafel 181

0
jak chcemy mieć ostre falafele ) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej ( soda przyśpiesza proces smażenia/gotowania strączków, dzięki czemu falafele będą mięciutkie w środku a chrupiące na Zobacz więcej
ponieważ trwa już sezon szparagowy, nie może zabraknąć na moim blogu przepisu na jego najbardziej klasyczne danie! szparagi z sosem holenderskim, gotowanymi młodymi ziemniakami i szynką. chociaż jemy Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pieczone kasztany

Pieczone kasztany 215

0
pieczone kasztany. Takie jadalne kasztany są bardzo smaczne, delikatnie słodkie i najlepsze gorące. Właśnie wtedy najlepiej je obierać. Gdy parzą palce najłatwiej schodzi z nich skórka. Przygotowanie Zobacz więcej
w kształcie gwiazdki, tylko mniejszą. Ciasteczka przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W otworek po środku kładę porcję potłuczonych landrynek – zawinęłam je w szmatkę i obtłukłam Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
Gołąbki tradycyjne

Gołąbki tradycyjne 158

0
sól,pieprz papryka ostra-do smaku Sposób wykonania: Zaczynamy od sparzania kapusty ..usuwamy głab z kapusty nastepnie zagotowujemy wode osoloną .do wody wkładamy usuniętym głabem w dół .gotujemy do Zobacz więcej
BLISKO MICHY: Eklerki. Przelotem przez kuchnie. Etykiety ciasta i słodycze makarony pierdoły pozostałe vege fastfood zupy poniedziałek, 28 września 2015 Eklerki. Przelotem przez kuchnie. Nie było mnie Zobacz więcej