klarowanie galarety rybnej

ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Karp w galarecie

Karp w galarecie 1777

0
Karp w galarecie to typowo wigilijna potrawa. Nie jest skomplikowana do wykonania i bardzo smaczna. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Potrawę możecie przygotować dzień wcześniej, a zamiast Zobacz więcej
To było dla mnie ogromne wyzwanie!!!!! Tata zażyczył sobie rybę w galarecie na Wigilię, więc się zdeklarowałam. To moja pierwsza galaretka w życiu, więc bardzo się stresowałam :) Chciałam zrobić coś Zobacz więcej
"Kolejna wizyta w Kuchni Broni zaowocowała takim oto przepysznym łososiem w galarecie. Spodobał mi się bardzo w tym przepisie sposób na krojenie łososia. Troszkę zmian też wprowadziłam. Zobacz więcej
, czy nie. Bulion warzywny fantastycznie sprawdzi się też do zalania karpia w galarecie, jeśli nie chce nam się gotować i klarować rybnego bulionu. A poza tym, to chyba najprostszy i najmniej Zobacz więcej
Napisała do mnie Pani Sylwia. Jak zrobić dobrego łososia w galarecie, takiego, żeby galaretka była smaczna i przezroczysta? Przygotowując łososia w galarecie, musimy ugotować wywar. Należy wykorzystać Zobacz więcej
"Jakiś czas temu zamieszczałam już przepis na łososia w galarecie. Tym razem jednak spróbowałam klarowania wywaru rybnego. Sposób ten podpatrzyłam u Ani w jej blogu Lepszy Smak. Sposób jest świetny a Zobacz więcej
Ciąg dalszy relacji z mej zarybionej kuchni następuje po niewybaczalnie długiej przerwie. Wychodzę jednak z założenia, że lepiej późno niż wcale. Zapraszam więc do obejrzenia relacji z pierwszej mej Zobacz więcej
Karp w galarecie - klarowanie galarety. Nie wszyscy lubią karpia, ale w polskiej tradycji był, jest i jeszcze długo będzie. W mojej rodzinie część lubi karpia właśnie w galarecie i to właśnie dla nich Zobacz więcej
Karp w galarecie to danie, które jem tylko i wyłącznie raz w roku - w święta Bożego Narodzenia. W tym roku zrobiłam wyjątek i przygotowałam go trochę wcześniej. Wbrew pozorom przyrządzenie karpia w Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Tymbaliki z karpia

Tymbaliki z karpia 40

1
Jeżeli znudził się Wam tradycyjny karp w galarecieto zachęcam do przygotowania rybnych tymbalików. To takie małe porcje galaretek z kawałkami ryby oraz warzyw. Idealnie sprawdzą się na rodzinne Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Chrupiący kotlet schabowy

Chrupiący kotlet schabowy 363

1
, pieprz klarowane masło lub olej do smażenia TO CI SIĘ PRZYDA patelnia tłuczek do mięsa ręczniki papierowe folia spożywcza PORADA SZEFA KUCHNI Czy wiesz co jest sekretem chrupiącej panierki? Już ją Zobacz więcej
Ania K.
Ania K. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Faworki

Faworki 46

1
bułki bułki drożdżowe bułki i drożdżówki cepeliny chleb chleb domowy chleb na drożdżach chleb ziarnisty ciasteczka ciasteczka kruche ciastka ciasto ciasto francuskie ciasto kakaowe ciasto z dżemem Zobacz więcej
Media Poznań 2010, w której go znalazłam. Jednak jak się okazuje z karpiem po żydowsku ma tyle wspólnego, że jest na słodko. Jak przeczytałam w internecie karp po żydowsku to danie serwowane na Zobacz więcej
drożdżówki faszerowane warzywa filet rybny kapusta kolacja kolacja na ciepło kolacja walentynkowa kotleciki kotlety kotlety jajeczne krążki kulki ziemniaczane kurczak kurczak na ostro kurczak smażony Zobacz więcej
fajny artykuł, który pokazuje jak wartościowe mogą być obierki i resztki z produktów. I tutaj ciekawą propozycją jest wywar z warzyw, z którego można zrobić galaretę warzywną, obierki z jabłka, które Zobacz więcej
, klasyczny bulion drobiowy oraz trochę bardziej szalony, a zarazem mój ulubiony - korzenny bulion wołowy. W kolejnej części poradnika przejdę to bulionu rybnego, a pewnie też Ramenu i Pho, ale zanim Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 362

0
. Auszpik-jest to galareta którą otrzymujemy z wywaru i żelatyny. Po sklarowaniu i przecedzeniu, pokrywa się zakąski krzepnącym auszpikiem w celu uchronienia przed wysychaniem i zmianą barwy, przez co Zobacz więcej
głównie do smażenia - olej kokosowy tłoczony na zimno do duszenia, jedzenia na "surowo", płukania ust - oliwa z oliwek jako zamiennik śmietany do zupy, podobnie też traktuję masło klarowane Na Zobacz więcej