Przepis na klarowanie rosołu

okurrrka
okurrrka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kurrrka!
Rosół

Rosół 192

Jak ugotować prawdziwy i dobry polski rosół? Na pewno potrzeba wiedzy i cierpliwości. Tu znajdziesz porady jak krok po kroku przygotować najpopularniejszą zupę w Polsce. Wskazówki wstępne: Rosół Zobacz więcej
Doskonałe do barszczyku. Uwielbiam :) Używam tu mięsa z rosołu a farsz ten jest taki sam jak w przepisie:Pierogi z mięsem wołowo-drobiowym Składniki: około 60 dag mięsa drobiowego i wołowego z rosołu Zobacz więcej
Na czym robicie swój rosół? Ja najbardziej lubię na kurczaku (przeważnie na nóżkach). Takie mięso można śmiało wykorzystać i ja to robię (przepis jutro :)). Rosół trzeba klarować, musi być pięknie Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Klarowanie galarety

Klarowanie galarety 5968

Nie każdy to robi, bo to troszkę kłopotliwe. Natomiast ja bardzo lubię galaretki drobiowe bez kożuszka z tłuszczu. 1 litr rosołu z kurczaka 1 łyżeczka octu 6% 2 białka Wywar zagotować dodając łyżeczkę Zobacz więcej
Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach - karp, łosoś, itd. Jak zrobić galaretę do ryby, żeby była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Zobacz więcej
garyiforemki
garyiforemki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zafascynowana gotowaniem
Rosół

Rosół 619

Od 2 dni jestem chora i od 2 dni chodzi za mną aromatyczny rosół z marchewką. Kiedy trawnik jest pokryty liśćmi, powietrze jest wilgotne, a w telewizji pojawiają się wzmianki o śniegu, najbardziej Zobacz więcej
Podobny rosół, tyle, że z zielonymi, pietruszkowymi kluseczkami jadłam podczas obiadu promującego gęsinę w poznańskiej Pasteli. Pomysł dodania do rosołu czosnkowej marchewki jest autorstwa szefa Zobacz więcej
Po przygotowaniu rosołu z królika, zostało mi nieco ugotowanego mięsa, z którego postanowiłam zrobić swojską, domową potrawkę. Przy okazji wykorzystałam także warzywa (pietruszkę i marchewkę) z tejże Zobacz więcej
Rosół gotuję sama odkąd wyprowadziłam się z domu – już kilka dobrych lat. Nie zawsze wychodził idealnie klarowny, ale przyznaję, że nie zawsze o to dbałam, bo nie ma to znaczenia dla samego smaku, a Zobacz więcej
Na jesienne dni nie ma nic lepszego jak gorąca zupa. Ponieważ sezon grzybowy w pełni proponuję pyszną tradycyjną zupę z kurek na pożywnym rosole z kury. Ilość porcji – 4 Czas wykonania – 90 min. Zobacz więcej
Zdecydowanie najbardziej lubię krokiety z kapustą i pieczarkami. Najmniej zawsze lubiłam krokiety z mięsem, ale pewnie dlatego, że rzadko udało mi się skosztować jakichś naprawdę smacznych. Od Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coś dobrego
Po prostu Rosół

Po prostu Rosół 206

Rosół- dobro na całe zło.Gdy za oknem plucha, mróz, wiatr. Gdy chorujemy, wracamy do zdrowia to właśnie gorący rosół przywraca nas do życia.Właśnie ta esencjonalna, klarowna zupa ugotowana w domu z Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Rosół z pieczonej kaczki

Rosół z pieczonej kaczki 432

Rosół jest dobry na wszystko! Sekretem domowego rosołu są jego składniki... Jeżeli pożałujemy składników, nigdy nie uzyskamy wspaniałego smaku! Rosół potrzebuje też czasu... Długie gotowanie na małym Zobacz więcej
Karp w galarecie - klarowanie galarety. Nie wszyscy lubią karpia, ale w polskiej tradycji był, jest i jeszcze długo będzie. W mojej rodzinie część lubi karpia właśnie w galarecie i to właśnie dla nich Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Rosół z perliczki

Rosół z perliczki 1082

perliczka lub elementy perliczki, 1 pietruszka, 2 marchewki, kawałek selera, cebula, listek laurowy, mała gałązka rozmarynu, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, 2 grzyby suszone, Mięso zalać wodą, Zobacz więcej
Bardzo dobre, a dzięki towarzystwu drobiu są delikatniejsze niż na samej wołowinie. Składniki: około 60 dag mięsa drobiowego i wołowego z rosołu w proporcji 1:1 (wołowiny musi być przynajmniej tyle Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Łosoś w klarowanej galarecie

Łosoś w klarowanej galarecie 3375

"Jakiś czas temu zamieszczałam już przepis na łososia w galarecie. Tym razem jednak spróbowałam klarowania wywaru rybnego. Sposób ten podpatrzyłam u Ani w jej blogu Lepszy Smak. Sposób jest świetny a Zobacz więcej
Nie od dziś wiadomo, że tajemnicą wyjątkowego smaku mocnego bulionu jest bardzo długi czas jego gotowania, im dłuższy, tym smak bulionu będzie lepszy. W dobrych restauracjach bulion jest gotowany na Zobacz więcej
Bardzo smaczna zupa pieczarkowa z makaronem na domowym rosole. Jej przygotowanie zajmuję parę chwil. Zamiast surowych marchewek możemy użyć ugotowanych w rosole. Składniki: 2 cebule 2 marchewki 500g Zobacz więcej
W końcu nastała prawdziwa wiosna, ale niektórych z nas dopada przeziębienie. Polecam przygotować smaczny i sycący rosół. Szybko postawi na nogi. Świetnego aromatu dodaje masło klarowane i świeży Zobacz więcej