klarowanie win

ViolaPassionLekkie wykwintne danie-przystawka. Składanki:(4 osoby) 12 przegrzebków 3 łyżki masła klarowanego 3 łyżki świeżego koperku drobno posiekanego 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 3 Zobacz więcej
masło klarowane (S) 3 małe dymki lub 1 cebula (O) pieprz (O) 1-2 ząbki czosnku (O) 500 g kurek (Sł) sól (Sł) 1 łyżka octu winnego (K) lub białego wina (K) – opcjonalnie 1-2 łyżki soku z cytryny (K) Zobacz więcej
Na maśle klarowanym podsmażamy kawałki indyka. Wyciągamy na chwilę. Dodajemy jeszcze troszkę masła i podsmażamy cebulkę, czosnek, świeży starty imbiri jabłka pokrojone w małe kawałki, dodajemy sporo Zobacz więcej
Nie ma nic prostszego niż kalmary smażone na maśle z czosnkiem i winem. Składniki: 1 kg kalmarów (oczyszczonych) - mogą być mrożone 3 ząbki czosnku masło klarowane oliwa sól pieprz lampka białego wina Zobacz więcej
Składniki -200g ślimaków -1 szklanka białego wytrawnego wina -4 ząbki czosnku, posiekane -2 cebule posiekane w kostkę -1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kostkę -1/2 szklanki posiekanej natki Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
SZASZŁYKI Z KURCZAKA

SZASZŁYKI Z KURCZAKA 55

2
SKŁADNIKI: 500 g fileta z kurczaka 2 ząbki czosnku pieprz sól papryka słodka papryka ostra 3 łyżki wina białego tłuszcz do pieczenia( ja użyłam masła klarowanego) Fileta pokroić w długie paski, Zobacz więcej
Składniki: 2 filety z kurczaka 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki wina 1/2 szklanki śmietanki pieprz sól sok z cytryny masło klarowane sałata Fileta kroimy na nie za duże płatki i marynujemy w soli pieprzu Zobacz więcej
Dla nas, amatorów koziego sera, to przekąska idealna <3 Składniki 2 roladki z sera koziego 2 jajka 2 łyżki mąki 100 g płatków migdałowych 3/4 szklanki dżemu z czerwonej porzeczki 4 łyżki białego Zobacz więcej
Najprostsze jedzenie na świecie. Pyszne!Kilka posiekanych ząbków czosnku podsmażyć na klarowanym maśle na głębokiej patelni. Dodać pokrojone w kostkę 3–4 pomidory bez skórki, posolić, podsmażyć, dolać Zobacz więcej
Pierś z indyka 1 łyżka klarowanego masła lub oliwy mąka do obtoczenia mięsa 1/2 szkl. białego wytrawnego wina sól, tymianek 1 łyżka zielonego pieprzu w ziarenkach 3-4 łyżki śmietanki 12% Pierś z Zobacz więcej
:))) absolutnie pokochałam ten przepis! Przepis podaję prawie słowo w słowo za autorką. Piersi kurczaka w sosie estragonowym Julia Child "Gotuj z Julią", s.84 2 piersi z kurczaka masło klarowane szkl. Zobacz więcej
to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu, a przy okazji bardzo łatwo go przygotować potrzebne składniki: 1 opakowanie malutkich mrożonych marcheweczek (ja kupuję z hortexu) 4 łyżki klarowanego Zobacz więcej
Składniki: 500 g piersi z kurczaka 50 g masła klarowanego 400 ml słodkiej śmietan 200 g świeżych rydzów 200 ml białego, półwytrawnego wina 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na Zobacz więcej
Połączenie warzyw i ryżu ... znana sprawa. Dziś troszkę inny smak. Połączyłam pieczarki , szpinak świeży , doprawiłam czosnkiem , ukoronowałam sadzonym jajkiem . Smaczne szybkie - pyszne. Zapiekanka Zobacz więcej
Wątróbka królicza jest bardzo delikatna. Polecam osobom które mają niedobory żelaza. Z suszoną śliwką i żurawiną oraz jabłkiem stanowi fajne połączenie smakowe. W dzieciństwie nie przepadałam za Zobacz więcej
gotowy. Kupiłem tez wino, które było potrzebne do tego sosu własnie. Nie lubię wina więc będzie do kolejnej potrawy, już nawet wiem jakiej :))) Wątróbki smażymy tak jak zawsze. Czyli czyścimy, Zobacz więcej
mini666
mini666 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z miłości do jedzenia
Zupa cebulowa

Zupa cebulowa 45

0
Składniki: 3 łyżki masła klarowanego (lub 2 oleju) 1 kg cebuli 150 ml białego wina 500 ml bulionu wołowego kilka kromek czerstwego chleba ser żółty czosnek w kostce pieprz Przygotowanie: Cebule Zobacz więcej
1 łyżeczka wino białe Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w grube półplasterki. Pomidora kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Na patelni Zobacz więcej
1/2 szt cebula 1 szt białe wino 1/2 szklanki Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni podgrzewamy masło , dodajemy Zobacz więcej