klasyczna solanka ./.do mięsa

Solanka to bardzo wykwintna zupa, ma bardzo dużo odmian, ale najpopularniejsza jest mięsna z oliwkami i kaparami. Co ciekawe, potrawa nie powstała wcale w szlacheckim dworku, ale w chłopskich siołach Zobacz więcej
Zgodnie z obietnicą podaję przepis na klasyczną Solankę(Солянка), który dostałam od Juli. Solanka(Солянка) jest treściwą zupą, która spokojnie może zastąpić drugie danie :). Jest to jedna z zup, która Zobacz więcej
po 150 g 2 łyżki zielonego pieprzu w solance 100 ml brandy 2 łyżeczki musztardy Dijon 100 śmietany 20 g masła sól Przygotowanie: Filety wołowe wiążemy sznurkiem, aby utrzymać ich kształt podczas Zobacz więcej
myrebelkitchen
myrebelkitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyRebelKitchen
Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese 137

1
Lasagne przygotowałem dzień wcześniej, z racji braku czasu (następnego dnia trzeba było przygotować sałatki). Pierwszą czynnością było podsmażenie mięsa na odrobinie oleju. Doprawiamy mięso do smaku Zobacz więcej
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by Zobacz więcej
Perliczka to ptak o delikatnym, bardzo chudym mięsie. Dlatego też łatwo je wysuszyć, więc ważna jest odpowiednia marynata i sposób przygotowania perliczki. Przed pieczeniem najlepiej moczyć ją Zobacz więcej
Co prawda ortodoksi stwierdzą, żepulled porka można zrobić jedynie nagrillu, aleniestety wnaszych warunkach klimatycznych jest tomało możliwe otej porze roku. Myślę, żegrilla zpowodzeniem zastąpi Zobacz więcej
Jak upiec mięso aby było soczyste? Takie pytanie zadaje sobie niejedna osoba. Odpowiem, że długo i powoli. Osobiście mięso piekę zwykle wtedy, gdy ktoś z rodziny lub mięsożernych przyjaciół przyjeżdża Zobacz więcej
zwykle dostawali po 5-8 pkt. 1. Do tradycyjnych dań kuchni tureckiej nie należy: - köfte - kebab - chałwa - raita Oczywiście raita, bo to indyjski sos jogurtowy doprawiony kolendrą, kuminem, miętą i Zobacz więcej
dalej. Mnie kulinarne mody interesują mniej więcej tak samo, jak nowe kolekcje ubrań. Prędzej czy później i tak wracam do klasyki i wybieram to, co ponadczasowe, proste, klasyczne. Byłam dzieckiem Zobacz więcej
… Skrzydełka z boczkiem i owocami … Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 10 dag… Kruche ciasto z truskawkami i bu… Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej… Kuchnia od kuchni See all Zobacz więcej
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Zobacz więcej
Całkiem niedawno i zupełnie przypadkiem będąc w sklepie wpadła mi w oko perliczka. Ptaszek niepozorny, bo dość niewielkich rozmiarów i o chudziutkim mięsie (cała tuszka to zaledwie 1,2 kg.) ale co tu Zobacz więcej
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i Zobacz więcej
ostatnia smakowała mi najbardziej. Ciekawostka: rocznie produkuje się 100 milionów litrów Rivelli. Półlitrowa butelka Rivelli kosztuje około 1,5 CHF. 2. Bundnerfleisch-suszonawołowina suszona Zobacz więcej
Drukuj stronę Wyślij e-mailem Przybył do nas z Ameryki. Bardzo szybko zagościł na naszych stołach. Nie bez powodu – tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach. Klasyczny pulled pork jest Zobacz więcej
Świńskie Uszy - menu wiosenne - Biblia Smaków Search for: Biblia Smaków Skip to content Śniadania Obiady Zupy Główne Dodatki Przekąski Napoje Desery Męskim okiem Onas Świńskie Uszy – menu wiosenne Zobacz więcej
powodów, dla których nie powinniśmy jeść przetworzonej żywności (bo jest zbyt słona)... i porady jak solić mięso, ryby, owoce i warzywa oraz wodę, które można krótko podsumować - dużo. Dla niektórych Zobacz więcej
ostatnia smakowała mi najbardziej. Ciekawostka: rocznie produkuje się 100 milionów litrów Rivelli. Półlitrowa butelka Rivelli kosztuje około 1,5 CHF. 2. Bundnerfleisch-suszonawołowina suszona Zobacz więcej