klasyczna solanka ./.do mięsa

{{headerMessage}}
Solanka to bardzo wykwintna zupa, ma bardzo dużo odmian, ale najpopularniejsza jest mięsna z oliwkami i kaparami. Co ciekawe, potrawa nie powstała wcale w szlacheckim dworku, ale w chłopskich siołach Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Solanka (Солянка)

Solanka (Солянка) 627

1
{{headerMessage}}
Zgodnie z obietnicą podaję przepis na klasyczną Solankę(Солянка), który dostałam od Juli. Solanka(Солянка) jest treściwą zupą, która spokojnie może zastąpić drugie danie :). Jest to jedna z zup, która Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po 150 g 2 łyżki zielonego pieprzu w solance 100 ml brandy 2 łyżeczki musztardy Dijon 100 śmietany 20 g masła sól Przygotowanie: Filety wołowe wiążemy sznurkiem, aby utrzymać ich kształt podczas Zobacz więcej
myrebelkitchen
myrebelkitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyRebelKitchen
Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese 141

1
{{headerMessage}}
Lasagne przygotowałem dzień wcześniej, z racji braku czasu (następnego dnia trzeba było przygotować sałatki). Pierwszą czynnością było podsmażenie mięsa na odrobinie oleju. Doprawiamy mięso do smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Perliczka to ptak o delikatnym, bardzo chudym mięsie. Dlatego też łatwo je wysuszyć, więc ważna jest odpowiednia marynata i sposób przygotowania perliczki. Przed pieczeniem najlepiej moczyć ją Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Klasyczny BBQ Pulled Pork

Klasyczny BBQ Pulled Pork 135

2
{{headerMessage}}
Co prawda ortodoksi stwierdzą, żepulled porka można zrobić jedynie nagrillu, aleniestety wnaszych warunkach klimatycznych jest tomało możliwe otej porze roku. Myślę, żegrilla zpowodzeniem zastąpi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak upiec mięso aby było soczyste? Takie pytanie zadaje sobie niejedna osoba. Odpowiem, że długo i powoli. Osobiście mięso piekę zwykle wtedy, gdy ktoś z rodziny lub mięsożernych przyjaciół przyjeżdża Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulled pork to nic innego jak pieczonaw niskiej temperaturze wieprzowina. Przygotowanie takiego mięsa zajmuje trochę czasu, ale efekt jaki dostaniemy wart jest naszego poświęcenia. Z czym to się je? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zwykle dostawali po 5-8 pkt. 1. Do tradycyjnych dań kuchni tureckiej nie należy: - köfte - kebab - chałwa - raita Oczywiście raita, bo to indyjski sos jogurtowy doprawiony kolendrą, kuminem, miętą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
prawa do korzystania z tej nazwy. Matjas bowiem jest śledziem, złowionym w wodach oceanicznych przez holenderskich rybaków, którego najważniejszą cechą jest to, że ma mniej niż rok, nie osiągnął Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dalej. Mnie kulinarne mody interesują mniej więcej tak samo, jak nowe kolekcje ubrań. Prędzej czy później i tak wracam do klasyki i wybieram to, co ponadczasowe, proste, klasyczne. Byłam dzieckiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
… Skrzydełka z boczkiem i owocami … Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 10 dag… Kruche ciasto z truskawkami i bu… Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej… Kuchnia od kuchni See all Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno i zupełnie przypadkiem będąc w sklepie wpadła mi w oko perliczka. Ptaszek niepozorny, bo dość niewielkich rozmiarów i o chudziutkim mięsie (cała tuszka to zaledwie 1,2 kg.) ale co tu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ostatnia smakowała mi najbardziej. Ciekawostka: rocznie produkuje się 100 milionów litrów Rivelli. Półlitrowa butelka Rivelli kosztuje około 1,5 CHF. 2. Bundnerfleisch-suszonawołowina suszona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z maślanki, ale w… Malinowa chmurka A po obiadku czas na słodki relaks. Przepis… Szare kluski z kiszoną kapustą Moje pierwsze w życiu szare kluski… z okrasą… Kuchnia od kuchni See all Kuchnia od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodania wieczoru. Zielone gęste curry zdużą ilością galangala, przyzwoitym poziomem ostrości, podane zchlebkiem bhatura. Nie wiem naile pasuje doimprezowego menu, alezdecydowanie warto się wybrać na Zobacz więcej