klasyczna solanka ./.do mięsa

Solanka to bardzo wykwintna zupa, ma bardzo dużo odmian, ale najpopularniejsza jest mięsna z oliwkami i kaparami. Co ciekawe, potrawa nie powstała wcale w szlacheckim dworku, ale w chłopskich siołach Zobacz więcej
Zgodnie z obietnicą podaję przepis na klasyczną Solankę(Солянка), który dostałam od Juli. Solanka(Солянка) jest treściwą zupą, która spokojnie może zastąpić drugie danie :). Jest to jedna z zup, która Zobacz więcej
po 150 g 2 łyżki zielonego pieprzu w solance 100 ml brandy 2 łyżeczki musztardy Dijon 100 śmietany 20 g masła sól Przygotowanie: Filety wołowe wiążemy sznurkiem, aby utrzymać ich kształt podczas Zobacz więcej
myrebelkitchen
myrebelkitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyRebelKitchen
Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese 140

1
Lasagne przygotowałem dzień wcześniej, z racji braku czasu (następnego dnia trzeba było przygotować sałatki). Pierwszą czynnością było podsmażenie mięsa na odrobinie oleju. Doprawiamy mięso do smaku Zobacz więcej
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by Zobacz więcej
. Delikatne, soczyste, kruche mięso w oszałamiającej marynacie z pomarańczy, imbiru i miodu. Składniki: – 1 perliczka (waga ok. 1,2-1,3 kg) – 200 ml soku pomarańczowego – 2 łyżki startego świeżego Zobacz więcej
sojowego 100ml octu jabłkowego 100ml whisky 100g cukru trzcinowego 2 łyżki powideł śliwkowych 1 czubata łyżeczka wędzonej papryki 1-2 łyżki ostrej pasty chili 3-4 ząbki wyciśniętego przez praskę Zobacz więcej
Jak upiec mięso aby było soczyste? Takie pytanie zadaje sobie niejedna osoba. Odpowiem, że długo i powoli. Osobiście mięso piekę zwykle wtedy, gdy ktoś z rodziny lub mięsożernych przyjaciół przyjeżdża Zobacz więcej
wieprzowiny była surówka z czerwonej kapusty, pikle i karmelizowana czerwona cebula. Ale pulled pork fantastycznie komponuje się też z pieczoną dynią w towarzystwie bakłażana, papryki i antonówek. Zobacz więcej
. Nasycone kwasy tłuszczowe charakterystyczne są dla tłuszczów zwierzęcych. Znajdują się w związku z tym w maśle, mięsie i produktach mlecznych. 3. Vitello tonnato to włoska przystawka składająca się Zobacz więcej
prawa do korzystania z tej nazwy. Matjas bowiem jest śledziem, złowionym w wodach oceanicznych przez holenderskich rybaków, którego najważniejszą cechą jest to, że ma mniej niż rok, nie osiągnął Zobacz więcej
dalej. Mnie kulinarne mody interesują mniej więcej tak samo, jak nowe kolekcje ubrań. Prędzej czy później i tak wracam do klasyki i wybieram to, co ponadczasowe, proste, klasyczne. Byłam dzieckiem Zobacz więcej
łososiem Dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z… Ryba grillowana w tajskim sosie Dziś przygotuję dla Was prawdziwie tajskie danie. Jego… Pikantne zielone małże w sercu S… Podczas naszego miesiąca Zobacz więcej
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Zobacz więcej
Całkiem niedawno i zupełnie przypadkiem będąc w sklepie wpadła mi w oko perliczka. Ptaszek niepozorny, bo dość niewielkich rozmiarów i o chudziutkim mięsie (cała tuszka to zaledwie 1,2 kg.) ale co tu Zobacz więcej
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i Zobacz więcej
serwatki powstałej przy produkcji serów. Rivella jest delikatnie gazowanym, słodkim napojem, który w Szwajcarii widziałam częściej niż Coca Colę. Nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Zobacz więcej
Drukuj stronę Wyślij e-mailem Przybył do nas z Ameryki. Bardzo szybko zagościł na naszych stołach. Nie bez powodu – tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach. Klasyczny pulled pork jest Zobacz więcej
Świńskie Uszy - menu wiosenne - Biblia Smaków Search for: Biblia Smaków Skip to content Śniadania Obiady Zupy Główne Dodatki Przekąski Napoje Desery Męskim okiem Onas Świńskie Uszy – menu wiosenne Zobacz więcej