Przepis na klasyczna solanka ./.do mięsa

Kto z nas nie lubi kanapeczki z dobrą wędlinką? Ja bardzo często robię sama wędliny. Ulubione mięso daję na parę dni do solanki, późnij piekę lub gotuję i zajadamy. Składniki : - około 2,5 kg Zobacz więcej
Solanka to bardzo wykwintna zupa, ma bardzo dużo odmian, ale najpopularniejsza jest mięsna z oliwkami i kaparami. Co ciekawe, potrawa nie powstała wcale w szlacheckim dworku, ale w chłopskich siołach Zobacz więcej
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by Zobacz więcej
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Klasyczna lazania z mięsem mielonym

Klasyczna lazania z mięsem mielonym 845

Lazania - lasagne, to nic innego jak płaty makaronu zapiekane z farszem. Klasyczna włoska lazania z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i sosem beszamelowym, zapiekana z żółtym serem. Lazania wbrew Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Klasyczny BBQ Pulled Pork

Klasyczny BBQ Pulled Pork 154

Co prawda ortodoksi stwierdzą, żepulled porka można zrobić jedynie nagrillu, aleniestety wnaszych warunkach klimatycznych jest tomało możliwe otej porze roku. Myślę, żegrilla zpowodzeniem zastąpi Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Solanka (Солянка)

Solanka (Солянка) 629

Zgodnie z obietnicą podaję przepis na klasyczną Solankę(Солянка), który dostałam od Juli. Solanka(Солянка) jest treściwą zupą, która spokojnie może zastąpić drugie danie :). Jest to jedna z zup, która Zobacz więcej
Co.Klaudia
Co.Klaudia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CoKlaudia
Wyczesana świnia – pulled pork

Wyczesana świnia – pulled pork 60

Pulled pork to nic innego jak pieczonaw niskiej temperaturze wieprzowina. Przygotowanie takiego mięsa zajmuje trochę czasu, ale efekt jaki dostaniemy wart jest naszego poświęcenia. Z czym to się je? Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Klasyczne pierogi z mięsem

Klasyczne pierogi z mięsem 64

Jeżeli chodzi o pierogi nie ma potrzeby ich reklamować jak i zachęcać do jedzenia. Mogą być z różnym nadzieniem, dzisiaj jednak prezentuje klasyczne pierogi z mięsem. Problemowe niekiedy bywa ciasto, Zobacz więcej
Gołąbki to klasyk sam w sobie. Nie wymagają jakiś poematów na ich cześć, że pyszne że cudowne... gołąbki takie są i bez gadania. Teraz jest moda na ich urozmaicanie i różne wersje z kapustą, bez Zobacz więcej
Filetto al pepe verde czyli polędwica wołowa z zielonym pieprzem jest klasycznym daniem głównym kuchni włoskiej. Prostota dania nie sprawi żadnych trudności nawet początkującym. Polędwica wołowa Zobacz więcej
Klasyka w najlepszym wydaniu. Nie znam osoby, której tak przygotowane gołąbki by nie zasmakowały. :) Klasyczne gołąbki z mięsem i ryżem Składniki: · ok. 700-800 g mięsa mielonego z łopatki · ok. 100 g Zobacz więcej
Mamo, zrób mi gołąbki! Jak ja często to słyszę Moja córcia je uwielbia…takie klasyczne, najbardziej! Co nam trzeba? Kapusta- 1 średniagłówka mały słoiczek koncentratu pomidorowego 500g mięsa Zobacz więcej
Mamo, zrób mi gołąbki! Jak ja często to słyszę Moja córcia je uwielbia…takie klasyczne, najbardziej! Co nam trzeba? Kapusta- 1 średniagłówka mały słoiczek koncentratu pomidorowego 500g mięsa Zobacz więcej
Jednym ze sposobów na soczyste, delikatne mięso z piekarnika jest moczenie go przed pieczeniem w solance czyli w wodzie z dużą zawartością soli. Często piekę tak drób (przepis na perliczkę, przepis na Zobacz więcej
Jak upiec mięso aby było soczyste? Takie pytanie zadaje sobie niejedna osoba. Odpowiem, że długo i powoli. Osobiście mięso piekę zwykle wtedy, gdy ktoś z rodziny lub mięsożernych przyjaciół przyjeżdża Zobacz więcej
To pierwsza kaczka w moim życiu. Żeby się nauczyć ją piec, poprosiłam jednego z najlepszych kucharzy w Polsce, Roberta Trzópka, który na co dzień szefuje warszawskiej restauracji Tamka 43 o to, by mi Zobacz więcej
piątek, 29 czerwca 2012 22:21 Składniki na 4 porcje: makaron do lasagne (najlepszy jest taki, który nie wymaga wcześniejszego gotowania) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 500g mięsa mielonego Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Mięsa pieczone

Mięsa pieczone 5585

Nasza propozycja na pieczone mięso w zupełnie innym wydaniu. Ten przepis to też tradycja i wspomnienie. Można go zastosować zarówno do szynki, karkówki jak i schabu, czy boczku. My będziemy piec Zobacz więcej
I znów pierogi. Ale czy w tym coś złego? ostatnimi czasy coraz częściej serwuję klasyczne potrawy wyniesione z rodzinnego domu. Pierogi, temat rzeka, tyleż przepisów co rodzimych kucharzy. Zapewne Zobacz więcej