klops z mielonego z marchewką

Mięso mielone jest mięsem, na które zazwyczaj nie mamy pomysłu. W większości przypadków korzystamy z niego robiąc pulpety lub zwyczajne klopsy. Ja chciałabym dziś po raz kolejny przełamać ten Zobacz więcej
Zawsze wolałam takie klopsiki na kwaśno od zwykłych kotletów mielonych i smażonych na tłuszczu. Do tego świeże ziemniaki, które można ugotować oddzielnie, albo razem z marchewką i pietruszką, do tego Zobacz więcej
Skład: 0,5 kg mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) cebula mała marchewka kilka dużych liści kapusty białej sól i pieprz olej Sposób przygotowania: Mięso wrzucamy do miski. Cebulę drobno kroimy i Zobacz więcej
Klopsy, pulpety to jedno z moich ulubionych dań, można naprawdę improwizować i próbować rozmaitych połączeń. Dlatego dziś w takiej oto wersji. Przy okazji przepis dołączam do akcji na Mikserze Zobacz więcej
Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy startym czosnkiem i posiekana papryczką chilli. Formujemy niewielkie kulki. Następnie obtaczamy klopsy w Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Klopsy w sosie koperkowym

Klopsy w sosie koperkowym 3885

1
Klopsy w sosie koperkowym Pyszny, dietetyczny obiadek. Idealny dla dzieciaczków. Składniki : 350g mięsa mielonego indyczego, 3 ugotowane marchewki (np. z rosołu), 1 mała bułeczka namoczona w mleku, Zobacz więcej
mielonego 1 cebula 8 pieczarek 1 marchew małe op. oliwek 1 jajko bułka tarta przyprawy Przygotowanie: do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy oraz pokrojone drobno oliwki. Cebulę, Zobacz więcej
Gotowane klopsiki ,doskonałe na obiad , proste do wykonania i smaczne . Sycą a zawierają niewiele kalorii. Składniki : - 1/2 mięsa mielonego z szynki -1 woreczek ryżu -2 Zobacz więcej
Z podanych składników wychodzi jedna keksówka o długości 25 cm. Klops dobrze się kroi, można go zamrażać. Dodatki można zmieniać, np.: pieczarki, oliwki, jajko na twardo, natkę. Składniki: 1/2 kg Zobacz więcej
Zapraszam na zupkę z klopsami gotowanymi uwielbianą przez dzieci. Składniki: na pulpety: - 30 dag mięsa mielonego - 1 jajko - mała cebula - ząbek czosnku - 4 łyżki bułki tartej - 1 łyżka mleka - sól i Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaron i rodzynka
Mamine. Klopsy.

Mamine. Klopsy. 1975

1
, marchewka z groszkiem gotowana na gęsto (z dodatkiem mąki) i mamy pyszny obiad. Zdjęcia czekały, zrobione już dawno, przypomniałam sobie dopiero teraz, kiedy w domu zagościły po raz kolejny. Pycha Zobacz więcej
jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz i majeranek do smaku margaryna do smażenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy mięsną masę. Z mięsa formujemy małe klopsy wielkości orzecha Zobacz więcej
Ciut zmodyfikowany przepis z La Cucina Regionale Italiana. Toscana Klops: 400 g mielonego wieprzowego mięsa 100 g szynki parmeńskiej drobno posiekanej 40 g startego parmezanu 80 g bułki / chleba Zobacz więcej
Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 marchewka 100 g ryżu 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny sól, pieprz ząbek czosnku kostka rosołowa ziele angielskie, liść laurowy 100 g koncentratu Zobacz więcej
- połączonymi oczywiście z makaronem. ktoś chętny? zapraszam! SKŁADNIKI! 500g mięsa mielonego pół marchewki jasna część pora 50g sera żółtego, twardego 200ml śmietany pół opakowania makaronu Zobacz więcej
Dziś przygotowałam moim dzieciaczkom klopsiki, tonajwiększaradość dla mnie, kiedy mówią -Pyszne Mamusiu ! składniki: mięso mielone z szynki 1 jajko łyżka musztardy namoczona czerstwa bułka sól, Zobacz więcej
500 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 4 marchewki 1 pietruszka 7 ziemniaków garść suszonych grzybów leśnych 170 ml śmietany 12% 1 jajko 1 cebula przyprawa: sól, pieprz, natka pietruszki, ostra papryka Zobacz więcej
Delikatny klops - smakuje nawet wrogowi tradycyjnych pasztetów - "nawet dobry" - to najlepszy komplement z ust 9-letniego mięsnego niejadka. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego z szynki 3 duże pieczarki Zobacz więcej
talarki,wszystko polewamy olejem, następnie na warzywa kładziemy klopsiki i pieczemy przez około 40 minut, po tym czasie dolewamy passatę, na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster mozzarelli, Zobacz więcej