klops zawsze udany

ale aktywnie, ale cudownie, ale zazdroszczę :) ja rowerowo zaczęłam lipiec i mam nadzieję, że w końcu uda mi się wrócić do formy sprzed kontuzji, czyli z lutego-marca, kiedy po aktywnej zimie było po Zobacz więcej
Kilka dni temu postanowiłam przygotować zbiór dań, które z powodzeniem można przygotować na następny dzień (lub kilka dni) do pojemnika, i które będą równie dobrze smakować na zimno co na ciepło. W Zobacz więcej
Kilka dni temu postanowiłam przygotować zbiór dań, które z powodzeniem można przygotować na następny dzień (lub kilka dni) do pojemnika, i które będą równie dobrze smakować na zimno co na ciepło. W Zobacz więcej
TAM TADAAM! :) SETNY POST NA BLOGU! :) Jak zdążyliście przeczytać w poprzedniej notce, moje wczorajsze spaghetti wylądowało na podłodze. Ale, co nas nie zabije to wzmocni i dziś podjęłam kolejną Zobacz więcej
katarzyna.zaluska123
katarzyna.zaluska123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cakes By Kejt
Limonkowiec

Limonkowiec 91

0
Zawsze z ochotą oglądałam program “Ewa gotuje”. Podłapałam z niego sporo fajnych patentów kulinarnych, przepisy były ciekawe i proste. Wiele z nich wypróbowałam i wszystkie dania i wypieki nie dość, Zobacz więcej
Jako, że ja lubię pulpety w sosie pomidorowym, a mój mąż klopsy smażone, udało mi się znaleźć kompromis. Są to smażone pulpeciki w pikantnym sosie pomidorowym. Potrawa jest rewelacyjna. Uwielbiają ją Zobacz więcej
WITAM :) Muszę Was przeprosić za małą ilość postów - za dużo mam zajęć w ciągu tygodnia. Dzisiejszym przepisem planuję to nadrobić. Mam nadzieję, że mi się uda! Zapraszam! SKŁADNIKI! 500g mięsa Zobacz więcej
wybraliśmy nasze miejsce na podstawie ilości gości. Poszliśmy tam, gdzie trzeba było stać w kolejce i czatować na miejsce siedzące. Wybór był udany. Nikt z nas nie zaliczył problemów żołądkowych, a Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
No to klops...

No to klops... 293

0
- klops, ale udany ;-) Swoją drogą dlaczego tak dobre danie nazywa się jak porażka? Pieczeń rzymska to właściwie to samo, a o ile lepiej brzmi. My robimy klops- bo bez jajka na twardo w środku. Klops Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Mini pulpeciki w rosole

Mini pulpeciki w rosole 467

0
się za rosół: przepistutaj Po ugotowaniu, rosół przecedziłam iprzyprawiłam. Pulpeciki nałożyłam do miseczek, zalałam gorącym rosołem i żeby jeszcze wzmocnić smak i aromat rosołu posypałam posiekaną Zobacz więcej
I po co rzucać perły przed wieprze, Pomyje dla nich o wiele lepsze. Jan Sztaudynger Ostatnio oprócz pieczeni rzymskiej z soją robiłam również pieczeń rzymską z pieczarkami…To był udany wyrób…a mimo to Zobacz więcej
. quiche czy jak to nazwać. Na spodzie wykładamy pokrojoną w cienkie talarki cebulę, a na niej pomidory. Żeby dopełnić gamę smaków, dokładamy ugotowane wcześniej szparagi i wylewamy na wszystko naszą Zobacz więcej
radość. Zestawień jest mnóstwo, ale niepowtarzalny smak batatowego klopsa jest tylko jeden, niezastąpiony,lekko słodkawy, bardzo ładnie podkręcony przez wędzoną paprykę. Udanego dnia wszystkim życzę Zobacz więcej
jest podanie jako uzupełnienie klasycznego obiadu z surówką lub mizerią, na którą przepis znajdziecie tutaj. Jeśli macie dość kombinowania i nie chcecie serwować kosmicznych dań obiadowych, spójrzcie Zobacz więcej
bez problemu. Zupę podajemy z w/w klopsami i świeżym majerankiem. Dawno już nie jadłem białego barszczu, a tak pysznego chyba jeszcze nigdy w życiu :) Jeśli spodobał Wam się wczorajszy post Zobacz więcej
Jeśli dziś piątek to czas na klopsiki rybne. To danie, za które już dość długo się zabierałem, ale wreszcie udało mi się je przygotować. Banalne, tanie i szybkie w przygotowaniu, ale jednocześnie Zobacz więcej
Mój mąż zawsze uwielbiał kupować sobie szybciutkie klopsiki z Pudliszek. Hm... ja wiem wiem nic nie zastąpi ich niepowtarzalnego smaku.Tego pysznego sosu pomidorowego. A jednak mi się to udało Zobacz więcej
wody. Z masy formujemy okrągłe pulpety i wrzucamy je stopniowo do wrzątku. Gdy woda zacznie znowu wrzeć gotujemy klopsy 4 minuty, a następnie wyjmujemy je łyżką cedzakową, a do wrzątku wrzucamy Zobacz więcej
restauracja słynie. Karta jest krótka, za to zmienia się co miesiąc. Dania nie zdążą się znudzić, jeśli zagląda się częściej. W majowej karcie królowały szparagi i Wege Burger. Ja skusiłam się na Zobacz więcej