klopsiki z kluskami

Na obiad były klopsiki ze zmielonej jagnięciny, zapieczone z kluskami i sosem serowo-pomidorowym. Dość szybkie a na pewno mało pracochłonne danie z piekarnika dla kilku osób. Ja nie miałam dużo pracy Zobacz więcej
--klopsiki jak zrobić? połączyć: mięso mielone, jajko, namoczoną w mleku bułkę, cebulę, kolendrę, pieprz i sól ugotować --kluseczki kładzione jak zrobić? mąka, woda, jajko kłaść łyżką do wrzącej wody Zobacz więcej
Pyszne klopsiki wieprzowe w gęstym sosie koperkowym, z dużą ilością śmietany. Idealnie nadają się na obiad dla całej rodziny. Można podawać je z ziemniakami, kluskami bądź kaszą. Według mnie najlepiej Zobacz więcej
Kolejna wersja mojej ulubionej pomidorówki, tym razem wzbogacona smakiem świeżej papryki i dodatkiem klopsików jako kładzionych klusek.Składniki: Na zupę: - włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, Zobacz więcej
sitko, ponieważ mogą się w nim znajdować resztki mięsa i cebula). 4. Olej w garnku grzejemy i dodajemy mąkę. Mieszamy aby wszystko się ładnie rozprowadziło. 5. Następnie dodajemy wino i bulionetki. Zobacz więcej
Klopsiki to nie tylko danie dla najmłodszych. Przygotowane z pomysłem i dobrze doprawione zachwycą niejedno dorosłe podniebienie :) A że dzisiaj piątek postawiłam na rybną wersję w przepysznym sosie Zobacz więcej
Pochmurny deszczowy dzień, nic się nie chce ziewam tak bardzo, że strach żeby mi coś do buzi nie wpadło...Senna...nie pomaga nawet kawa.Zaglądam do skrzynki na listy, żeby wyciągnąć kolejne ulotki, Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 169

0
Dania codzienne 1. Pulpety drobiowe w sosie koperkowym podawane z hash browsn 2. Pulpety wieprzowe w sosie własnym 3. Omlette Spanish - coś na śniadanie dobrego 4. Kotlet de voaille 5. Zrazy z Zobacz więcej
Składniki: 5-6 kartofli,1-2 marchewki,1/2 niewielkiego selera,por,1 cebula,1-2 ząbki czosnku,curry,liść laurowy,sól,pieprz,majeranek,100 – 150 g metki,1 -2 łyżki bułki tartej,plasterek żółtego sera. Zobacz więcej
4l wody 4 ziemniaki 1/ średniego selera 2 pietruszki 2 marchewki 3 liście pora 1 duża cebula 3 łyżki soczewicy czerwonej 1/2 papryki zielonej lub czerwonej garść kostek świeżej lub mrożonej dyni (jak Zobacz więcej
Zanim na dobre zagości u mnie dynia, mam dla Was przepis na pyszny obiad. Pachnący trochę jeszcze ciepłymi dniami, bo ze świeżym koperkiem, który zebrałam jeszcze z ogródka przed przymrozkami. Danie Zobacz więcej
na plastry około 1,5 cm szerokości. / kroimy w poprzek włókien / Delikatnie rozbijamy. Pieprzymy. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa, Zobacz więcej
anchois, łyżkę kaszki manny, sól, pieprz do smaku. Formujemy klopsiki. Lekko spłaszczone smażymy na oliwie. W międzyczasie gotujemy kluski a na minutę przed ich odcedzeniem dodajemy do garnka Zobacz więcej
Wracam do domu z myślą, że na obiad będzie spaghetti z klopsikami. Pytam Bąbla co było na obiad w przedszkolu... a on że spaghetti. Myślę, no to trzeba będzie kombinować coś innego z obiadem. A na to Zobacz więcej
nadaje klopsikom jędrności. Aby zrobić sos, cebulę kroimy w pół plasterki i szklimy na maśle. Dodajemy wino, zagotowujemy i dodajemy bulion. Gotujemy 10 minut bez przykrywki. Dodajemy zasmażkę i Zobacz więcej
Tak, często są u nas klopsiki bo to jedno z ulubionych dań w naszym domu. Robię z z mięsa, które sama mielę, doprawiam a potem duszę w różnych sosach. Podaję zwykle z jakimiś kluskami bo Żarłoczek Zobacz więcej
Najchętniej robię z indyczego mięsa . Kupuję kawałek piersi z indyka i mielę. Potem robię proste klopsiki ( małe) - obsmażam je i wkładam w sosy w których się duszą .Sosy różne . Dodatki różna . Zobacz więcej
dodajemy pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy kilka minut, solimy do smaku. Dla zwiększenia ilości sosu możemy dolać trochę bulionu. Na koniec do sosu dodajemy posiekaną natkę Zobacz więcej
sos na wolnym ogniu wrzucamy do niego kulki mięsne i gotujemy jeszcze 15-20minut. Mieszamy pierwszy raz dopiero po 5 minutach ponieważ wcześniej mięso by się porozpadało. 8. Ja podawałam z kaszą. Zobacz więcej
, na patelnię na której obsmażaliśmy klopsiki wlewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dokładnie płuczemy patelnię, powstały sos wlewamy do garnka z klopsikami. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez Zobacz więcej