kluki

ZOBACZ TAKŻE:

Figielek89
Figielek89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figiel-z-makiem
 194!

194! 70

0
mleka Wszytko ze sobą mieszam i wrzucam do gotującego się mleka. Uwielbiam zupy mleczne. A te kluki z dodatkiem aarantusa i miodu ... genialne . This article is Copyright – All rights reserved - Zobacz więcej
Gdy Wiosna jednak postanowiła się na jakiś czas wycofać z naszego życia trzeba sobie jakoś radzić i zastąpić słoneczne promyki czymś innymi, oczywiście pewnie nie jest to możliwe. Ale na pocieszenie i Zobacz więcej
szpinaku 4 rzodkiewki duży pomidor pół kluki mozzarelli ocet balsamiczny Szpinak, rzodkiewki i pomidora umyj i osusz. Pomidory pokrój w ósemki, rzodkiewkę w plastry, a mozzarellę w paski. Szpinak Zobacz więcej
iza10023
iza10023 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czarna wisienka
Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane 206

0
. cukru brązowego 1 kostka margaryny 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego lub 2 kopiaste łyżki domowego Przygotowanie: W misce ucieramy margarynę z cukrem i jajkami. Zobacz więcej
nie za drobno w pojemniku blendera w niewielkiej ilości wody zagotować skrzydełka, udko i wodę wylać teraz wlać 4 litry wody, dodać ziele, liście laurowe, włoszczyznę zmiksowaną, kucharka i gotować Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Gołąbki "włoskie"

Gołąbki "włoskie" 335

2
:) GOŁĄBKI „WŁOSKIE” (4 porcje) 4 filety z kurczaka, 4 duże lub 8 mniejszych liści z kapusty włoskiej, 8 kawałków suszonych pomidorów z oliwy, kluki twardej mozzarelli, świeża bazylia, szklanki Zobacz więcej
Sahlab (inaczej: salep) to pyszny, gęsty, słodki arabski napój. Do tego prosty w przygotowaniu. Nie oszukujmy się- dzisiejszy, "komercyjny" sahlab różni się składem od tradycyjnego. Warto jednak Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Półgęsek

Półgęsek 5962

1
święta także na stołach biedniejszych kmieci. Znany polski przyrodnik ksiądz Krzysztof Kluk (1739-1796) pisał tak: "[...] półgęski wędzone bez wszelkiej innej przyprawy i surowo jadać się mogą". Zobacz więcej
w Polsce (i zachowanej) książce kulinarnej pt. Kucharz doskonały (1783 r.) Wojciecha Wielądki, której pierwsze wydanie było tłumaczeniem francuskiej publikacji La cuisinière bourgeoise z 1672 roku, Zobacz więcej
Lubię nadziewane warzywa. Ponieważ nasza rodzina jest bardzo mięsożerna, najlepiej jak w środku znajdzie się choć kawałek mięsa. Farsz właściwie jest dobierany wg gustu. Można naładować co tylko Zobacz więcej
Lubię nadziewane warzywa. Ponieważ nasza rodzina jest bardzo mięsożerna, najlepiej jak w środku znajdzie się choć kawałek mięsa. Farsz właściwie jest dobierany wg gustu. Można naładować co tylko Zobacz więcej
oczka, dziarsko wcina już marchewkę i inne warzywka. To właśnie ona zachęciła mnie do powrotu. Odkrywanie i poznawanie z Maludą nowych smaków sprawiła, że i ja znów zapragnęłam ruszyć w dalszą podróż Zobacz więcej
soli W misce roztrzepuje jajka i wodę i sól, następnie dodaję stopniowo mąkę i wyrabiam ciasto widelcem. Będzie miało dosyć gęsta konsystencje. W dużym garnku gotuję wodę i odrobiną soli. Moczę łyżkę Zobacz więcej
1/2 pęczka pesto z bazylii 2 łyżki mozzarella 1 kluka 125g PRZYGOTOWANIE: Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Spotkałam się z wieloma sposobami. Co producent to inaczej. Ja wlewam do Zobacz więcej
Lubię nadziewane warzywa. Ponieważ nasza rodzina jest bardzo mięsożerna, najlepiej jak w środku znajdzie się choć kawałek mięsa. Farsz właściwie jest dobierany wg gustu. Można naładować co tylko Zobacz więcej
włoskiego. Układaj na blasze w dużych odstępach. Kluki lekko spłaszcz. Piecz w 180′C przez ok 12 minut. Kontroluj czas pieczenia aby brzegi się nie przypiekły. Pozostaw do wystygnięcia na Zobacz więcej
wysokiej klasy specjalistów, a ich rozstrzygnięcia to swojego rodzaju certyfikaty jakości dla nagrodzonych produktów i przetworów, nic więc dziwnego, że wyróżnione w konkursach smakołyki cieszą się Zobacz więcej
i wyłącznie z naturalnych składników - tak zwane "kluki mocy". Jakiś czas temu miałam przyjemność spróbowania jednych z nich a mianowicie pralinek Orzechowy sen o cynamonie. Ich skład jest bardzo Zobacz więcej
piecu wolnie ciepłym. W czasie suszenia występuje z nich pot, który w sobie mógł mieć iaką szkodliwość: susząc więc kilkakrotnie się przemieszczają. Ususzane schowają się. Do zażycia dla twardości Zobacz więcej
Nim jeszcze zaczęłam prowadzić blog często zaglądałam na strony Negresci autorki bloga Prowincja w globalnej wiosce. Znalazłam tam świetny przepis na schab po staropolsku z "Karczmy pod Kluką". Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: