kluki

ZOBACZ TAKŻE:

Figielek89
Figielek89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figiel-z-makiem
 194!

194! 80

0
{{headerMessage}}
mleka Wszytko ze sobą mieszam i wrzucam do gotującego się mleka. Uwielbiam zupy mleczne. A te kluki z dodatkiem aarantusa i miodu ... genialne . This article is Copyright – All rights reserved - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy Wiosna jednak postanowiła się na jakiś czas wycofać z naszego życia trzeba sobie jakoś radzić i zastąpić słoneczne promyki czymś innymi, oczywiście pewnie nie jest to możliwe. Ale na pocieszenie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szpinaku 4 rzodkiewki duży pomidor pół kluki mozzarelli ocet balsamiczny Szpinak, rzodkiewki i pomidora umyj i osusz. Pomidory pokrój w ósemki, rzodkiewkę w plastry, a mozzarellę w paski. Szpinak Zobacz więcej
iza10023
iza10023 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czarna wisienka
Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane 220

0
{{headerMessage}}
Pyszne, chrupiące, zdrowe. Mogą "długo leżeć" ale zapewniam: jeszcze nigdy im się to nie zdarzyło. Są smaczne, wspaniale pachną i co najlepsze - sycą! Bomba zdrowia! Składniki na ok. 3 blaszki: 60 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie za drobno w pojemniku blendera w niewielkiej ilości wody zagotować skrzydełka, udko i wodę wylać teraz wlać 4 litry wody, dodać ziele, liście laurowe, włoszczyznę zmiksowaną, kucharka i gotować Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Gołąbki "włoskie"

Gołąbki "włoskie" 347

2
{{headerMessage}}
:) GOŁĄBKI „WŁOSKIE” (4 porcje) 4 filety z kurczaka, 4 duże lub 8 mniejszych liści z kapusty włoskiej, 8 kawałków suszonych pomidorów z oliwy, kluki twardej mozzarelli, świeża bazylia, szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sahlab (inaczej: salep) to pyszny, gęsty, słodki arabski napój. Do tego prosty w przygotowaniu. Nie oszukujmy się- dzisiejszy, "komercyjny" sahlab różni się składem od tradycyjnego. Warto jednak Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Półgęsek

Półgęsek 6328

1
{{headerMessage}}
Cześć =) Pomimo, że Dzień Świętego Marcina, czyli święto potraw z gęsiny, przypada 11 listopada, to dzisiejszy wpis będzie dotyczył gęsi, a konkretnie - półgęska =) Półgęsek, zwany też półgąskiem lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w Polsce (i zachowanej) książce kulinarnej pt. Kucharz doskonały (1783 r.) Wojciecha Wielądki, której pierwsze wydanie było tłumaczeniem francuskiej publikacji La cuisinière bourgeoise z 1672 roku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię nadziewane warzywa. Ponieważ nasza rodzina jest bardzo mięsożerna, najlepiej jak w środku znajdzie się choć kawałek mięsa. Farsz właściwie jest dobierany wg gustu. Można naładować co tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię nadziewane warzywa. Ponieważ nasza rodzina jest bardzo mięsożerna, najlepiej jak w środku znajdzie się choć kawałek mięsa. Farsz właściwie jest dobierany wg gustu. Można naładować co tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczka, dziarsko wcina już marchewkę i inne warzywka. To właśnie ona zachęciła mnie do powrotu. Odkrywanie i poznawanie z Maludą nowych smaków sprawiła, że i ja znów zapragnęłam ruszyć w dalszą podróż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
soli W misce roztrzepuje jajka i wodę i sól, następnie dodaję stopniowo mąkę i wyrabiam ciasto widelcem. Będzie miało dosyć gęsta konsystencje. W dużym garnku gotuję wodę i odrobiną soli. Moczę łyżkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Czas na coś zdrowszego. Dodałam ulubione krewetki mozzarellę i przepyszne pesto. Polecam . Zdjęcie średnie bo robione telefonem, aparat zbyt wysoko leżał:) SKŁADNIKI: kasza kuskus 250 g masło 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię nadziewane warzywa. Ponieważ nasza rodzina jest bardzo mięsożerna, najlepiej jak w środku znajdzie się choć kawałek mięsa. Farsz właściwie jest dobierany wg gustu. Można naładować co tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
włoskiego. Układaj na blasze w dużych odstępach. Kluki lekko spłaszcz. Piecz w 180′C przez ok 12 minut. Kontroluj czas pieczenia aby brzegi się nie przypiekły. Pozostaw do wystygnięcia na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wysokiej klasy specjalistów, a ich rozstrzygnięcia to swojego rodzaju certyfikaty jakości dla nagrodzonych produktów i przetworów, nic więc dziwnego, że wyróżnione w konkursach smakołyki cieszą się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) i wielbicieli cynamonu jak najbardziej :) W eleganckim, przyjemnym dla oka kartoniku znajduje się foliowa w którą zapakowano 12 brązowych kulek z wyraźnie widocznymi kawałkami orzechów. Nie muszę Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Dębska kawa żołędziówka

Dębska kawa żołędziówka 56

1
{{headerMessage}}
piecu wolnie ciepłym. W czasie suszenia występuje z nich pot, który w sobie mógł mieć iaką szkodliwość: susząc więc kilkakrotnie się przemieszczają. Ususzane schowają się. Do zażycia dla twardości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się również miejsca w poezji u znanych wieszczów. Popularna „Rzepka” Juliana Tuwima, czy Jana Brzechwy „Rzepa i miód” są znane do dzisiaj, również Adami Mickiewicz w swoim wierszu „Zając i żaba” Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: