kluseczki do mięsa

Kluseczki - dodatek do mięs lub zup Kluseczi są świetnym dodatkiem do zup czy mięs. Idealnie komponują się z gulaszem. Składniki : 3 jajka 2,5 szklanki mąki 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody mąka do Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielką fanką klusek, kopytek i pierogów. Chętnie zastępuję nimi np zwykłe ziemniaki. I tym razem padło na kluseczki Gnocchi z pysznym, gęstym pomidorowym sosem z mięsem. Zobacz więcej
kluseczki lane w zupie. Dlatego też połączyłam te dwie zachcianki i powstały kluseczki lane z mąki jaglanej. Dzięki temu zupa zrobiła się jeszcze bardziej gęsta i pożywna:) Chilly, grey and rainy.... Zobacz więcej
Na okres jesienno-zimowy polecam tresciwą zupę gulaszową.. Zobacz więcej
--klopsiki jak zrobić? połączyć: mięso mielone, jajko, namoczoną w mleku bułkę, cebulę, kolendrę, pieprz i sól ugotować --kluseczki kładzione jak zrobić? mąka, woda, jajko kłaść łyżką do wrzącej wody Zobacz więcej
Schab robię w ten sposób "od wieków" Wszystkim smakuje, i co fajne, można go jeść z ziemniakami, kaszą, czy kluseczkami śląskimi, które pojawiły się dzisiaj na blogu. Mięso jest dość chude, delikatne Zobacz więcej
Świetny dodatek do mięs, może nie smakują w 100% jak kopytka,leniwe itp ale świetnie je zastępują Składniki dla 2 osób 250g chudego twarogu 1 jajko 2 łyżki maizeny Wykonanie Ser odsączyć na ręczniku Zobacz więcej
ROSÓŁ Z TARTYMI KLUSECZKAMI Składniki: +/- 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1 całe jajko 1 żółtko bulion warzywno-mięsny Gotujemy bulion warzywno-mięsny. Zagniatamy ciasto na kluseczki. Musi Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Jesienna zupa grzybowa

Jesienna zupa grzybowa 91

0
Składniki : 1,5 l rosołu ( na mięsie wołowym) 5 dkg suszonych grzybów kluseczki do zupy Przygotowanie : Punktem numer 1 jest ugotowanie rosołu. Grzyby suszone opłukać, zalać około 0,5 l ciepłej wody i Zobacz więcej
Przygotuj: 20 dag szpinaku mrożonego 5 ugotowanych ziemniaków mąka ziemniaczana ząbek czonsku sól, pieprz Sos: 200 ml przecieru pomidorowego 5 pomidorów suszonych szczypta cukru sól, pieprz zioła Zobacz więcej
Kluseczki ziemniaczane można przygotować na różne sposoby. W wersji podstawowej kluski robi się z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Inny sposób na kluseczki to zastąpienie mąki ziemniaczanej zwykłą Zobacz więcej
W smaku przypominają....twaróg :) jednak są smacznym dodatkiem do obiadu. podaję je do duszonej ryby i mięsa drobiowego jutro zakończenie. Składniki na 2 porcje 200 gram chudego twarogu 2 łyżki skrobi Zobacz więcej
Wołowinę kroimy drobno i w garnku najlepiej stalowym smażymy ją na oleju około 5 - 10 min. Zalewamy mięso 2 l. wody , przykrywamy i gotujemy do miękkości (trwa to około półtorej godziny) Obraną Zobacz więcej
pokrojone w kosteczkę ziemniaki i strata na tarce marchewkę .Gotujemy .Ogórki kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na masełku .Dodajemy do zupy . Wlewamy także kwas z kiszonych ogórków ,Wyciągamy Zobacz więcej
przyprawami, włóżcie do torebki lub rękawa foliowego do pieczenia. Dodajcie odrobinę oliwy z oliwek. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 190 st ok 25-30 minut. Az mięso pięknie się zezłoci. Pokrojoną Zobacz więcej
Zupa rybna – odkrycie mojego dorosłego życia, w dzieciństwie totalnie znienawidzona. Proponuję lekki, cytrynowy rosół z karpia, z kawałeczkami mięsa i kluseczkami z polskiego, dojrzewającego sera Zobacz więcej
sylviimint
sylviimint Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lemon curd sylvii
Gulasz z rostbefu

Gulasz z rostbefu 186

0
Mięso kroimy w 2 cm kostkę , przyprawiamy pieprzem . Na patelni rozgrzewamy smalec , wsypujemy paprykę i cebulę. Dodajemy mięso , podsmażamy z każdej strony , zalewamy częścią wina . Wino będziemy Zobacz więcej
i dodać do zupy, Następnie ziemniaki pokrojone w kostkę i ugotować do miękkości. Z mąki jajka soli i odrobiny wody zagnieść ciasto, rozwałkować cienko i poskubać palcami na małe kluseczki, dodać do Zobacz więcej
słoika żurawin do mięsa, - 2 łyżki octu balsamicznego, - sól i pieprz do smaku. Sposób wykonania: Polędwiczkę przyprawiamy solą i pieprzem. Masło roztapiamy na głębokiej patelni i wkładamy na nie Zobacz więcej
. Nie nakładajcie więcej niż 7 klusek, bo mogą się zlepiać. Kluseczki gotujemy po wypłynięciu około 5 minut. Wykładamy na sitko, a później na talerze. Podajemy do zupy lub mięsa z sosem. Smacznego! Zobacz więcej