• 8
  • 5
  • 3
  • 8
  • 8
  • 4
przepisów z 6064 blogów

kluski bawarskie

Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Knedle bawarskie

Knedle bawarskie 1082

0
Do gulaszu z sarny podałam knedle bawarskie. Do tej pory robiłam tego typu kluski/knedle na bazie ziemniaków, natomiast te składają się głównie z bułki. Z tego powodu jest to świetny sposób na Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Dom Bawarski

Dom Bawarski 2154

0
z żurawiny, po nim makaron w delikatnym sosie z kawałkami kurczaka, ta pozycja nie wzbudziła mojego zachwytu. Kolejne 10-15 minut i kelnerki zaczynają podawać danie główne (dzisiaj do wyboru była Zobacz więcej
z kluseczkami z serem. Spätzle przypominają nieco polskie kluski kładzione, tyle tylko, że do ich przygotowania nie używamy ziemniaków. Jako, że nie posiadam specjalnej maszynki do spätzli, Zobacz więcej
Ten specjał to jeden ze sztandarowych bawarskich deserów. Swoje miejsce zajmuje tuż obok strudli, knedli, klusek na parze, sosu waniliowego oraz ciasta śliwkowego i morelowego, które wspólnie tworzą Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Szynka po bawarsku

Szynka po bawarsku 106

0
(14) cytrusy(7) cytryna(6) czarny bez(6) czekolada(11) czereśnie(1) danie jednogarnkowe(1) deser(42) dynia(6) dzikie rośliny(18) fasolka(1) figi(1) grill(4) groszek(3) grzyby(19) gulasz(2) głóg(1) Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KLUSKI Z MAKIEM

KLUSKI Z MAKIEM 1115

0
KLUSKI Z MAKIEM ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA PHOTOGRAPHY ŚWIĘTA/WIGILIA 28 grudnia 2013 KLUSKI Z MAKIEM 08:38 kluski z makiem, makaron domowy, MAKARONY I Zobacz więcej
Bardzo, ale to bardzo smaczny gulasz. Mojemu małżowi tak smakuje, że nazywa go ambrozją. Równie pyszny co niefotogeniczny ;) Można go podawać z kaszami, ziemniakami, ale najlepiej smakuje z kluskami Zobacz więcej
Dzisiejszy sos to naprawdę szybki i tani dodatek do mięs lub, mniej tradycyjnie, do klusek lub pyz z mięsem. Głównym składnikiem nadającym smak jest tu musztarda. Tym samym wiele zależy od musztardy z Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Szare kluski ze skwarkami i cebulą oraz duszoną kiszoną kapustą Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Bawarska zapiekanka ze szpeclami 09 mar Szare kluski ze Zobacz więcej
Czas na szczerość. Za piwem zbytnio nie tęsknię, zwłaszcza za jego goryczką. Mimo tego pytania o trunki alkoholowe są niejednokrotnie fundamentalne. I w tym przypadku piwo z prosa okazało się Zobacz więcej
; <br><br> Bienenstich - użądlenie pszczoły - Bożena <br> Ciasto bawarskie - Bożena Gulasz starobawarski - Bożena Kartoffelsalat czyli sałatka ziemniaczana - Bożena Ketchup Zobacz więcej
Ciekawy, prosty i smaczny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków. To alternatywa dla klusek, knedli i krokietów. Przepis znalazłam w archiwalnym numerze włoskiego miesięcznika "A Tavola". Zobacz więcej
piwa, zasmazana kapusta i kluskami slaskimi (obiad w typowo bawarskim stylu, tylko zamiast knedli czy szpecli byly u nas kluski slaskie:) Polecam. Pieczen wieprzowa z chrupiaca skorka w piwnym sosie Zobacz więcej
Knedle na parze z powidłami to potrawa wywodząca się z kuchni austriackiej i bawarskiej. Knedle te są zbliżone do polskich klusek na parze, lecz nadziewa się je dodatkowo powidłami śliwkowymi, dzięki Zobacz więcej
Autor:nieznany Tytuł:Domowe kluchy – sprawdzone przepisy Liczba stron: 99 Liczba przepisów: 81 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”: 25 Domowe kluchy to książka, jaką prawdopodobnie mogłaby napisać Zobacz więcej
tych cienkich białych kiełbasek, ale spróbowałam i nawet mi smakowały. To był urlop, podczas którego robiłam wszystko to co sprawia mi przyjemność; poznawałam nowe miejsca, smaki, wspinałam się po Zobacz więcej
wody - mieszaj intensywnie, ma się zrobić zawiesina, a nie kluski. Następnie dolej śmietankę, intensywnie wymieszaj. Wlej do tego chochlę albo dwie gorącego wywaru, zamieszaj i wlej do zupy, Zobacz więcej
. Są pragmatyczni aż do bólu i w każdym sklepie i warzywniaku jest kilka odmian ziemniaków, tak aby nie liczyć na kulinarny łut szczęścia, tylko użyć dokładnie dedykowanej i sprawdzonej odmiany Zobacz więcej
Najbardziej znane wrocławskie potrawy to popularny w XIX wieku Breslauer Rotkraut, czyli bigos z czerwonej kapusty z mięsem, jabłkami i rodzynkami, a także Schlesische Himmelreich - pieczona szynka z Zobacz więcej
pionowej, wtedy je na pewno zamieszczę, bo naprawdę warte jest powtórki. Na obiad uzgodniono kluski śląskie, które bardzo lubi Zuzia, ale jak się okazało - nie tylko jeść! Zuzia, "dziurkująca" Zobacz więcej