kluski do rosolu

Wspomnienie dzieciństwa. U Babci często stały na stole w kuchni rozstawione talerze z zastygającą kaszą.... I teraz, pierwszy raz po wielu latach, sama zrobiłam taką kostkę. 100 g kaszy manny, 3 -4 Zobacz więcej
przyprawa o bardzo intensywnymaromacie i nie nalezy jej dodawac zbyt duzo, Calosc gotuje na malym ogniu okolo 2 godzin, Pod koniec gotowania sole do smaku, Podaje tradycyjnie z makaronem lub z Zobacz więcej
tez i troche ciemniejsze. Lane kluski sporzadza sie z maki i calych jaj.Jest to ciasto dosc rzadkie (gestsze od nalesnikowego,o konsystencji gestej smietany).Ilosc maki zalezy od wielkosci uzytych Zobacz więcej
www.gotujezcorka.blog.pl Jak widzicie u mnie pomidorowa kroluje. Kiedy brak mi pomyslu co zrobic na obiad, zeby malenstwo chcialo zjesc, sprawdzam szybko czy mam przecier pomidorowy. Jak jest to sie Zobacz więcej
- do pyrkającego delikatnie osolonego wrzątku, zsuń z łyżki kilka niedużych, okrągłych balasków ciasta. Jeżeli się rozpływają na placuszek, znaczy, że trzeba dodać trochę mąki. Po położeniu na Zobacz więcej
czasie zagotowujemy garnek osolonego wrzatku. Gdy sie gotuje, za pomoca dwoch lyzek formujemy kluski. Uwaga ciasto jest dosc plynne ale zaraz po wrzuceniu do wrzatku sie scina. Gotujemy 4 minuty. Zobacz więcej
W kuchni polskiej istnieje wiele wariantow ziemniaczanych klusek.Wsrod nich pyzy-tradycyjnie powstale ze zmieszania tartych surowych ziemniakow z gotowanymi.Tak lubie wszelkie kluchy,az sama sie Zobacz więcej
kreta Kategorie Bez kategorii Biblioteczka kulinarna – recenzje carving Ciasta Dania obiadowe Dania z multicookera Desery Kasze i zboża Kluski i makarony Kulinarne cytaty Kulinarne memy Kulinarny hit Zobacz więcej