kluski francuskie

dorotacz
dorotacz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia pełna magii ...
Kluski francuskie

Kluski francuskie 2417

3
{{headerMessage}}
Kluski francuskie, hmm prawie jak kluski kładzione. A skoro „prawie” robi ogromną różnicę to i tutaj to zauważymy J. Kluski kładzione jakie się u mnie robi w domu – są w porównaniu do tych bardziej „ Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Kluski francuskie

Kluski francuskie 1661

0
{{headerMessage}}
Kluski francuskie – klasyka wśród klusek obiadowych. Idealne jako zamiennik ziemniaków, ryżu czy klusek śląskich. Poznajcie ich sekret. Klasyczne kluski francuskie są wprost stworzone do dań z sosami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
4 minuty. Na rozgrzany olej kłaść łyżką małe kluski, a właściwie takie placuszki. Łyżkę zwilżamy olejem lub wodą. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Kluski francuskie podajemy polane sosem. Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Kluski francuskie do zup

Kluski francuskie do zup 238

4
{{headerMessage}}
Kluski francuskie do zup Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętniej z ziemniakami, ale oczywiście w wersji domowej, bo w restauracji kulturalnie z makaronem, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Japońskie to misoshiru isuimono,tajskia - Tom yum, węgierska – halászlé, śródziemnomorska – bouillabaisse, rosyjskie - uchai szczi, wegierska - halászlé, flamandzka – waterzooi, hiszpańska i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluski francuskie to bardzo delikatne kluski kładzione. Wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju dań z sosami. Alternatywa dla ziemniaków, ryżu, kasz i innych makaronów. Składniki na 4 porcje: 4 jajka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
albo w zastępstwie kilka główek brukselki lub różyczki brokułu. Dopełnieniem będzie odrobina tłuszczu w postaci ulubionej oliwy (w przypadku wegan) lub sklarowanego masła. Dodatkiem mogą być właśnie Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Sos daktylowo-musztardowy

Sos daktylowo-musztardowy 48

0
{{headerMessage}}
Składniki: 5 dag daktyli 150 ml wody 1,5 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżk1 musztardy francuskiej Daktyle gotuj przez 2-3 minuty w wodzie a potem zmiksuj z musztardą sarepską na jednolitą masę. Dodaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Le cœur ases raisons que laraison neconnaît point. Francuskie kluski ze stopionym masłem, cukrem trzcinowym i cynamonem. French gnocchi with melted butter, brown suggar and cinnamon. Tak wyglądają Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Pesto! jak w mrowisku!

Pesto! jak w mrowisku! 173

1
{{headerMessage}}
bazylię i oregano i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś, w tym samym czasie wstawiamy wodę na makaron. Po usmażeniu piersi i ugotowaniu makarony, odlewamy kluski i zostawiamy 50 ml wody w której Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Ekspresowa sałatka

Ekspresowa sałatka 127

0
{{headerMessage}}
Prosta i szybka do zrobienia sałatka.....prawdę mówiąc miała być z dodatkiem majonezu,ale okazało się ,że majonezu w domu brak..więc był sos z torebki -sałatkowy winaigrette.. kawałek sałaty lodowej Zobacz więcej
Food-MaVie!
Food-MaVie! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Food-MaVie!
Gulasz wołowy z fenkułem

Gulasz wołowy z fenkułem 65

0
{{headerMessage}}
Ten gulasz popatrzyłam w jednej z francuskich restauracji. Jest naprawdę pyszny. Pasuje do wszystkiego, nawet do klusek śląskich. Składniki: 1kg mięsa chudego mięsa wołowego 2 bulwy fenkułem 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wkładamy podsmażone polędwiczki i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu, 20 minut. Po tym czasie dodajemy musztardę i dusimy jeszcze 10 minut. Na koniec lekko solimy i pieprzymy. Podawać z kluskami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluski francuskie to takie bardziej delikatne kluski kładzione. To bardzo fajny dodatek do zup lub mięsa z dodatkiem sosu najlepiej pieczeniowego, grzybowym albo pomidorowym. Wiele osób zajada się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rabarbaru. Kolor był mocno różowy, smak prawdziwi rabarbarowy kwaskowaty. (po lewej różowa woda po prawej kompot rabarbarowy) Następnym razem już nie będę kombinować, pozostanę przy naszym polskim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i galaretką kluski śląskie mozzarella z pomidorami ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką delikatne pierogi z jagodami rolada w serduszka biedroneczki z pomidorów koktajlowych, biedronki z... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i galaretką kluski śląskie mozzarella z pomidorami ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką delikatne pierogi z jagodami rolada w serduszka biedroneczki z pomidorów koktajlowych, biedronki z... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i galaretką kluski śląskie mozzarella z pomidorami ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką delikatne pierogi z jagodami rolada w serduszka biedroneczki z pomidorów koktajlowych, biedronki z... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i galaretką kluski śląskie mozzarella z pomidorami ciasto z porzeczkami pod kokosową pierzynką delikatne pierogi z jagodami rolada w serduszka biedroneczki z pomidorów koktajlowych, biedronki z... Zobacz więcej
Kuanan
Kuanan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne-czarymary
Danie w 5 minut

Danie w 5 minut 7761

0
{{headerMessage}}
... Jak jeszcze wykorzystujęmięskoz rosołu? najczęściej obieram i zamrażam, czekam, aż się nazbiera, i robię krokiety lub kluskiśląskienadziewane mięsemlub paszteciki z ciasta francuskiego Poniższy Zobacz więcej