kluski na parze z owocami

Jeszcze do niedawna myślałam, że kluski na parze są bardzo trudne do zrobienia i nie próbowałam się za nie zabierać. Teraz już tak nie myślę, zrobiłam raz i już wiem, że będę robiła częściej z różnymi Zobacz więcej
To już moje któreś z kolei robione kluski na parze ,ale muszę przyznać ,że chyba najlepsze. Idealne na słodko np. z sezonowymi owocami jak i na wytrawnie w postaci dodatku do warzyw czy mięs. Są Zobacz więcej
Pampuchy, kluski na parze jak je zwał tak zwał, są pyszne i nie ma chyba osoby która ich nie lubi. Teraz uparowałam je z truskawkami, ale tutaj pełna dowolność, dodajcie owoce które lubicie i tak Zobacz więcej
Sos waniliowy (krem angielski) do lodów, deserów, ciast: szczególnie szarlotek, ciast z owocami i brownies, naleśników, gofrów, klusek na parze, budyni, galaretek oraz świeżych owoców. Kremowy, Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Kluski na parze

Kluski na parze 489

3
Kluski na parze, buchty, pampuchy, kluchy na łachu, parowańce, parowce, parzaki czy pyzy drożdżowe…Co region to inna nazwa. U mnie w domu znane jako parzaki. To nic innego jak bułeczki z ciasta Zobacz więcej
Przedstawiałam Wam już pampuchy z owocami np. z jagodami czy z truskawkami. Dziś pokażę Wam przepis na pampuchy które można wykorzystać do mięs, gulaszów i sosów. Są pyszne, puszyste i bardzo fajnie Zobacz więcej
Przepis na 2 porcje kluski na parze z sosem jagodowym 1 szklanka soku jagodowego z jagodami 1 szklanka wody 4 łyżki śmietany 2 płaskie łyżki mąki pszennej 6 klusek do gotowania na parze Jeżeli używamy Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Uwielbiane kluski na parze

Uwielbiane kluski na parze 2318

2
Uwielbiane kluski na parze buchty drożdżowe Uwielbiane, ukochane, smakiem przypominające dzieciństwo. Nie znam osoby która się nie oprze takim kluchom. Najlepiej smakują z sosem z owoców sezonowych - Zobacz więcej
Mięso i owoce to idealnie dobrana para. Wbrew pozorom nie jest to współczesny wynalazek, bowiem już w kuchni staropolskiej jadało się mięsa z dodatkiem jabłek, porzeczek i innych owoców! Połączenie Zobacz więcej
Co sądzicie o pokazach ... » Co można gotować na parze? Większość warzyw nadaje się do gotowania na parze, zwyjątkiem tych liściastych oraz pomidorów. Ziemniaki (także wmundurkach), marchew, szparagi, Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fritti e forno
Pampuchy

Pampuchy 1664

0
Mięciutkie, puszyste drożdżowe bułeczki, przyrządzane na parze. Najlepsze są świeże, ale można odgrzewać w mikrofalówce. Polecam ze śmietaną i cukrem lub z dodatkiem owoców. Receptura pochodzi od Zobacz więcej
Jako, że uwielbiam kluski, to znowu o nich napiszę. Tym razem naszła mnie ochota na parowce. Te kluski najbardziej lubię z owocami. Teraz prócz owoców dodałam kilka kwiatów do dekoracji. To był strzał Zobacz więcej
jagód, nasypać dwie łyżki cukru, uzupełnić słoik jagodami i ponownie wsypać dwie łyżki cukru. Słoiki zakręcić, umieścić w garnku wyłożonym ściereczką, wlać tyle wody by sięgała do 3/4 wysokości Zobacz więcej
Pampuchy, pyzy, parowańce, kluski na parze... Wszystkie te nazwy określają jedno proste i pyszne danie - średniej wielkości puszyste drożdżowe bułeczki przygotowywane na parze i jedzone z sosem Zobacz więcej
Przyszedł czas na wołowinę. A konkretnie zrobiłam gulasz, który swój smak zawdzięcza aromatom takich przypraw jak owoce jałowca, listek laurowy i ziele angielskie. Całość dania dopełnia czerwone wino. Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Buchty z owocami Hortex

Buchty z owocami Hortex 168

0
Buchty, kluchy na łachu, kluski na parze to nazwa klusek drożdżowych ugotowanych na parze. W Wielkopolsce kluchy na łachu jada się jako dodatek do kaczki pieczonej z jabłkami. Śląskie buchty zjada sie Zobacz więcej
Pampuchy to kluski z ciasta drożdżowego gotowane na parze. Sezon truskawkowy w pełni więc u mnie podane z truskawkami, ale oczywiście można podawać z dowolnymi owocami, a nawet mięsem. Składniki: 40 Zobacz więcej
, kluski układać na wkładce do gotowania na parze w dużych odstępach, bo sporo urosną. Przykryć i gotować 10 minut. Wyjąć i od razu podawać np. polane masłem i posypane cukrem lub polane sosem Zobacz więcej
Parowce, parowańce, pampuchy, kluski na parze , są różnie nazywane w zależności od regionu. Można je robić z owocami, serem, czekoladą lub puste, bez nadzienia i podawać np. ze śmietaną. Są bardzo Zobacz więcej