kluski na parze zdrowe

{{headerMessage}}
Uwielbiam leniwe poranki , kiedy nie musimy się spieszyć , nic nie musimy. Wtedy mam czas na rozpieszczanie moich najbliższych , a jak wiadomo przez żołądek do serca. Dlatego u nas dzisiaj na Zobacz więcej
inspirujsiezdrowo
inspirujsiezdrowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
inspirujsiezdrowo
Orkiszowe pyzy

Orkiszowe pyzy 450

1
{{headerMessage}}
Kluski na parze lub pyzy. U mnie w domu podaje się zazwyczaj na obiad z mięsem i surówką, ja proponuję wersję bardziej śniadaniową na słodko, wykonaną z mąki pełnoziarnistej orkiszowej. Kluseczki nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W moim domu zawsze nazywaliśmy je kluskami na parze. Puszyste, drożdżowe i delikatne. Bez nadzienia w środku lub z dżemem malinowym, polane masełkiem i cynamonem. Dziś w innej odsłonie - z borówkowo - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Was jednocześnie do odwiedzania ekscentrycznego, bo przez najbliższe kilka dni z pewnością pojawi się jeszcze kilka smacznych wpisów :) PRZEPISY NA ŚWIĄTECZNE ZDROWE SŁODKOŚCI GOTOWANE NA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Składniki 100 g piersi z kurczaka 1/4 cebuli pół łyżeczki oleju kokosowego pęczek koperku 1/3 szklanki wody 2 łyżki mąki jaglanej 4 liście świeżego lubczyku 2 szczypty soli himalajskiej, papryki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na obiad kluski, a na deser koszyk pysznych malin ;) Kluski trochę nietypowe bo zrobione częściowo z mąki pełnoziarnistej = zdrowsze;) Składniki na ciasto (ok. 20 klusek średniej wielkości): ok. 600 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polskiej klasyki ciąg dalszy. Kluski drożdżowe można podawać w wersji na słodko - polane masłem, posypane cukrem i cynamonem lub w wersji wytrawnej - do gulaszu. Podroby - tanie, zdrowe, a odpowiednio Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Buchty pieczone

Buchty pieczone 244

0
{{headerMessage}}
Kulinarny aforyzm: Póki człowiek zdrowy, i woda mu słodka. Przysłowie czeskie Buchty śląskie to kluski drożdżowe gotowane na parze. Jednak buchty można również upiec i nadziać powidłami. Zresztą Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
Parujemy...

Parujemy... 160

1
{{headerMessage}}
- dopełniania wody jest możliwe w czasie pracy - napięcie: 230 V, 50/60 Hz - moc: 700 W Kolor : - stalowy Plusy: Za największy plus stosowania parowaru jest zdrowy i beztłuszczowy obiad. Smak potraw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluski z buraków i kaszy jaglanej mają genialny kolor, pyszny smak i pasują do całego mnóstwa dodatków. Uwielbiam uniwersalne potrawy, a te kluseczki zdecydowanie do takich należą. Co ważniejsze są Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Sos truskawkowy

Sos truskawkowy 199

1
{{headerMessage}}
smażenia truskawek sos będzie gęstszy. Wszystko zależy od tego jaka konsystencja nam odpowiada, niemniej ja smażę truskawki od 5 do 10 min i konsystencja zawsze jest zadowalająca, tzn wychodzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czasie zagotowuję wodę w garnku razem z ziarnami pieprzu i ziołami (chodzi o aromat) po czym nakładam cedzak lub jak ktoś ma to sitko do klusek na parze i paruję dorsza 10-15 minut zależnie od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pełnoziarniste pampuchy drożdżowe podane z musem z kaki* i prażonymi orzechami nerkowca *później więcej Od wczoraj miałam ogromną ochotę na drożdże. Kolejne drożdżówki? Nieee, piekłam już jedne w tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowa przekąska jest w zasięgu Twojejręki. Wystarczy wykorzystać pestki z dyni, które nierzadkosąwyrzucane podczasprzyrządzaniarożnychsmakołyków tj. dyniowazupa krem, placki dynioweczy kluski z dyni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,więc nie ma co zamieniać. Na pewno są zdrowsze, bo ziemniaki ugotowałam na parze.TUTAJmożecie poczytać o tym dlaczego ten sposób gotowania kartofli jest lepszy. W roli dodatku wystąpiła dynia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z pieczonych buraków, deser z kaszy jaglanej i suszonych owoców, to tylko niektóre propozycje zawarte w tym mini wydaniu. 3. Gotowanie na parze - to książeczka nie tylko dla miłośników zdrowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placki twarogowo-ziemniaczane Rzadko gotujemy coś, co można nazwać daniem dietetycznym. Gotowanie na parze, bez jakiegokolwiek tłuszczu, śmietany, mąki i innych wysokokalorycznych produktów, na ogół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porwany w rękach na mniejsze kawałki szpinak, wlewamy odrobinę wody. Pod przykryciem dusimy ok. 2-3 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy przyprawy indyjskie i sól. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluski na parze ~ jako że z mąki żytniej, nieco cięższe i bardziej zbite, nie tak pulchne, jak te sklepowe, ale smakiem i aromatem im nie ustępują, za to są dużo zdrowsze i lżejsze - zatem polecam, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do smaku. Krok 5. Upieczone mięso wykładamy na płaski półmisek, kroimy w zgrabne plastry. Do tłuszczu spod pieczeni dodajemy sos, dokładnie mieszamy i raz jeszcze doprawiamy do smaku. Cały sos, gdy Zobacz więcej