kluski na parze zdrowe

Uwielbiam leniwe poranki , kiedy nie musimy się spieszyć , nic nie musimy. Wtedy mam czas na rozpieszczanie moich najbliższych , a jak wiadomo przez żołądek do serca. Dlatego u nas dzisiaj na Zobacz więcej
W moim domu zawsze nazywaliśmy je kluskami na parze. Puszyste, drożdżowe i delikatne. Bez nadzienia w środku lub z dżemem malinowym, polane masełkiem i cynamonem. Dziś w innej odsłonie - z borówkowo - Zobacz więcej
Was jednocześnie do odwiedzania ekscentrycznego, bo przez najbliższe kilka dni z pewnością pojawi się jeszcze kilka smacznych wpisów :) PRZEPISY NA ŚWIĄTECZNE ZDROWE SŁODKOŚCI GOTOWANE NA Zobacz więcej
Moją ulubioną potrawą obiadową, jeszcze w czasach przed dietą był kurczak w sosie koperkowym, najlepiej z kluskami na parze. Uwielbiam sos na bazie koperku! Niestety zawsze był to sos robiony na Zobacz więcej
Na obiad kluski, a na deser koszyk pysznych malin ;) Kluski trochę nietypowe bo zrobione częściowo z mąki pełnoziarnistej = zdrowsze;) Składniki na ciasto (ok. 20 klusek średniej wielkości): ok. 600 g Zobacz więcej
Polskiej klasyki ciąg dalszy. Kluski drożdżowe można podawać w wersji na słodko - polane masłem, posypane cukrem i cynamonem lub w wersji wytrawnej - do gulaszu. Podroby - tanie, zdrowe, a odpowiednio Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Buchty pieczone

Buchty pieczone 230

0
Kulinarny aforyzm: Póki człowiek zdrowy, i woda mu słodka. Przysłowie czeskie Buchty śląskie to kluski drożdżowe gotowane na parze. Jednak buchty można również upiec i nadziać powidłami. Zresztą Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
Parujemy...

Parujemy... 125

1
- dopełniania wody jest możliwe w czasie pracy - napięcie: 230 V, 50/60 Hz - moc: 700 W Kolor : - stalowy Plusy: Za największy plus stosowania parowaru jest zdrowy i beztłuszczowy obiad. Smak potraw Zobacz więcej
Kluski z buraków i kaszy jaglanej mają genialny kolor, pyszny smak i pasują do całego mnóstwa dodatków. Uwielbiam uniwersalne potrawy, a te kluseczki zdecydowanie do takich należą. Co ważniejsze są Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Sos truskawkowy

Sos truskawkowy 189

1
smażenia truskawek sos będzie gęstszy. Wszystko zależy od tego jaka konsystencja nam odpowiada, niemniej ja smażę truskawki od 5 do 10 min i konsystencja zawsze jest zadowalająca, tzn wychodzi Zobacz więcej
czasie zagotowuję wodę w garnku razem z ziarnami pieprzu i ziołami (chodzi o aromat) po czym nakładam cedzak lub jak ktoś ma to sitko do klusek na parze i paruję dorsza 10-15 minut zależnie od Zobacz więcej
nie jest aż tak długi jak w przypadku wypieków, co jest chyba największym pozytywem tego śniadania. Szybko możemy cieszyć się ulubionym posmakiem drożdży. Podobno są one skarbnicą wszelkich witamin i Zobacz więcej
Zdrowa przekąska jest w zasięgu Twojejręki. Wystarczy wykorzystać pestki z dyni, które nierzadkosąwyrzucane podczasprzyrządzaniarożnychsmakołyków tj. dyniowazupa krem, placki dynioweczy kluski z dyni Zobacz więcej
,więc nie ma co zamieniać. Na pewno są zdrowsze, bo ziemniaki ugotowałam na parze.TUTAJmożecie poczytać o tym dlaczego ten sposób gotowania kartofli jest lepszy. W roli dodatku wystąpiła dynia Zobacz więcej
z pieczonych buraków, deser z kaszy jaglanej i suszonych owoców, to tylko niektóre propozycje zawarte w tym mini wydaniu. 3. Gotowanie na parze - to książeczka nie tylko dla miłośników zdrowej Zobacz więcej
Placki twarogowo-ziemniaczane Rzadko gotujemy coś, co można nazwać daniem dietetycznym. Gotowanie na parze, bez jakiegokolwiek tłuszczu, śmietany, mąki i innych wysokokalorycznych produktów, na ogół Zobacz więcej
porwany w rękach na mniejsze kawałki szpinak, wlewamy odrobinę wody. Pod przykryciem dusimy ok. 2-3 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy przyprawy indyjskie i sól. Po Zobacz więcej
Kluski na parze ~ jako że z mąki żytniej, nieco cięższe i bardziej zbite, nie tak pulchne, jak te sklepowe, ale smakiem i aromatem im nie ustępują, za to są dużo zdrowsze i lżejsze - zatem polecam, Zobacz więcej
do smaku. Krok 5. Upieczone mięso wykładamy na płaski półmisek, kroimy w zgrabne plastry. Do tłuszczu spod pieczeni dodajemy sos, dokładnie mieszamy i raz jeszcze doprawiamy do smaku. Cały sos, gdy Zobacz więcej