kluski parowe

Elexis
Elexis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z Elexis
Kluski parowe (pampuchy).

Kluski parowe (pampuchy). 282

1
{{headerMessage}}
Idealne zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ze śmietaną, lub z sosem grzybowym. Najlepsze robi moja Babcia i chyba jej klusek nikt nigdy nie przebije. Dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na kluski Zobacz więcej
Elexis
Elexis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z Elexis
Kluski parowe (pampuchy).

Kluski parowe (pampuchy). 149

0
{{headerMessage}}
Idealne zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ze śmietaną, lub z sosem grzybowym. Najlepsze robi moja Babcia i chyba jej klusek nikt nigdy nie przebije. Dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na kluski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis dostałam od mamy mojego męża i dopiero od tej pory robię te kluski. Wcześniej sama ich nie robiłam. Składniki: Kluski: 500 g mąki 50 g drożdży 1 szklanka mleka 0,5 szklanki cukru 1 jajko 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pampuchy znane również pod wieloma innymi nazwami tj. kluski parowe, parowańce, buchty czy bułki na parze, to drożdżowe bułki (kluski) przygotowywane na parze. Można je podawać na słodko z owocowymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smak dzieciństwa i lata. Pamiętam jak moja babcia je robiła, kiedy spędzałam u niej wakacje. Parowce czy kluski parowe – tak je nazywamy w moich rodzinnych stronach (centralna Polska), ale słyszałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ulubione kluchy mojej wnuczki. W sklepach można kupić gotowe kluski, wystarczy włożyć do parownika, albo ugotować na parze. Do tego przygotować sos ze świeżych jagód ( bo takie już się pojawiły) Dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
U każdego w domu te pyszności mają z pewnością inna nazwę u mnie najcześćiej mówimy na nie pyzy. Najprościej, najkrócej, najlepiej. Uwielbiam je zarówno z sosem mięsnym, jak i odgrzane następnego dnia Zobacz więcej
tintalle
tintalle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bento na każdy dzień
Bento nr 17

Bento nr 17 129

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj bento trochę resztkowe ;-) Zatem: pampuch (kluska na parze, bułka na parze, bułka czy kluska parowa itd. itp.) pokrojony w plastry i zrumieniony na maśle, melon w surowej, wędzonej w dymie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluski na parze z truskawkami W końcu mamy wakacje. 2 miesiące przerwy i pełen odpoczynek, a później 2 liceum, nowe decyzje, nowe problemy i nowe wyzwania, ale teraz nie trzeba o tym myśleć bo teraz Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
Parujemy...

Parujemy... 166

1
{{headerMessage}}
gotowania na później Minusy: pojemnik na czystą wodę i pojemnik ociekowy powinny być większe Po zakup zapraszam na redcoon.pl Potrawy jakie przygotowałam: Kluski gotowane na parze z sosem Babka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Próbowałam robić wegetariański pasztet i kotlety z zielonej soczewicy, ale nie był to mój smak (dzisiaj myślę, że nie trafiłam na dobry przepis, lub źle coś zrobiłam :P). Dopiero ten przepis był Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Sos z grzybów suszonych

Sos z grzybów suszonych 1351

2
{{headerMessage}}
:) Sos grzybowy podaję do klusek śląskich, kopytek, pampuchów, kasz, makaronów, mięsa itp. Jest esencjonalny, niesamowicie pachnie i jest po prostu pyszny. A już jutro obiecany przepis na Pampuchy, Zobacz więcej
wloszeczka
wloszeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cukrowa pasja
PIERWSZE KLUSKI NA PARZE

PIERWSZE KLUSKI NA PARZE 496

1
{{headerMessage}}
Moje 1 kluski parowe nie wyszły tak jak bym chciała, ale cóż są dobre i się zje. Jedyne wspomnienie o nich pochodzi z przedszkola,gdy panie kucharki podawały kluski parowe z cukrem i masłem. Marzenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: sitko do odcedzania makaronu; naczynie, w którym rozmrażam warzywa /nie stoją w wodzie, która spływa do naczynia pod spodem/; naczynie do odgrzewania klusek parowych; ogrodowe naczynie piknikowe*. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zachciało się wrócić do Czech i przepysznych knedlików. Ale oczywiście musiałam je zrobić po swojemu czyli z mąki razowej. I udały się! Chociaż strach przed moim fatum jeśli chodzi o ciasto Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
(bez tytułu)

(bez tytułu) 36

0
{{headerMessage}}
. Sama wypróbowałam swoje potrawy na sobie i moich najbliższych.Jak do tej pory wszyscy mają się dobrze,choć na początku mojego gospodarowania w kuchni nie wyglądało to różowo. Wyświetl mój pełny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
robić. Próbujemy sosu, doprawiamy go solą, pieprzem oraz posiekanymi gałązkami rozmarynu. Odkrywamy i gotujemy bez przykrycia jeszcze przez 30-45 minut. Po tym czasie mieso powinno być już miękkie, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj przepisów w tym blogu Ładowanie... Przepisy Wypieki(35) Ryby(24) Zobacz więcej