kluski parowe

Idealne zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ze śmietaną, lub z sosem grzybowym. Najlepsze robi moja Babcia i chyba jej klusek nikt nigdy nie przebije. Dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na kluski Zobacz więcej
Idealne zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ze śmietaną, lub z sosem grzybowym. Najlepsze robi moja Babcia i chyba jej klusek nikt nigdy nie przebije. Dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na kluski Zobacz więcej
Przepis dostałam od mamy mojego męża i dopiero od tej pory robię te kluski. Wcześniej sama ich nie robiłam. Składniki: Kluski: 500 g mąki 50 g drożdży 1 szklanka mleka 0,5 szklanki cukru 1 jajko 2 Zobacz więcej
Pampuchy znane również pod wieloma innymi nazwami tj. kluski parowe, parowańce, buchty czy bułki na parze, to drożdżowe bułki (kluski) przygotowywane na parze. Można je podawać na słodko z owocowymi Zobacz więcej
Smak dzieciństwa i lata. Pamiętam jak moja babcia je robiła, kiedy spędzałam u niej wakacje. Parowce czy kluski parowe – tak je nazywamy w moich rodzinnych stronach (centralna Polska), ale słyszałam Zobacz więcej
Ulubione kluchy mojej wnuczki. W sklepach można kupić gotowe kluski, wystarczy włożyć do parownika, albo ugotować na parze. Do tego przygotować sos ze świeżych jagód ( bo takie już się pojawiły) Dodać Zobacz więcej
U każdego w domu te pyszności mają z pewnością inna nazwę u mnie najcześćiej mówimy na nie pyzy. Najprościej, najkrócej, najlepiej. Uwielbiam je zarówno z sosem mięsnym, jak i odgrzane następnego dnia Zobacz więcej
tintalle
tintalle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bento na każdy dzień
Bento nr 17

Bento nr 17 103

0
Dzisiaj bento trochę resztkowe ;-) Zatem: pampuch (kluska na parze, bułka na parze, bułka czy kluska parowa itd. itp.) pokrojony w plastry i zrumieniony na maśle, melon w surowej, wędzonej w dymie Zobacz więcej
Kluski na parze z truskawkami W końcu mamy wakacje. 2 miesiące przerwy i pełen odpoczynek, a później 2 liceum, nowe decyzje, nowe problemy i nowe wyzwania, ale teraz nie trzeba o tym myśleć bo teraz Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
Parujemy...

Parujemy... 125

1
gotowania na później Minusy: pojemnik na czystą wodę i pojemnik ociekowy powinny być większe Po zakup zapraszam na redcoon.pl Potrawy jakie przygotowałam: Kluski gotowane na parze z sosem Babka Zobacz więcej
Cześć :) Jeśli ktoś zapyta mnie o ulubione danie, to z pewnością wymienię potrawę, która zawiera mięso. Jestem typowym mięsożercą i obiad bez mięska jest dla mnie posiłkiem straconym :D. Od dziecka Zobacz więcej
:) Sos grzybowy podaję do klusek śląskich, kopytek, pampuchów, kasz, makaronów, mięsa itp. Jest esencjonalny, niesamowicie pachnie i jest po prostu pyszny. A już jutro obiecany przepis na Pampuchy, Zobacz więcej
Moje 1 kluski parowe nie wyszły tak jak bym chciała, ale cóż są dobre i się zje. Jedyne wspomnienie o nich pochodzi z przedszkola,gdy panie kucharki podawały kluski parowe z cukrem i masłem. Marzenie Zobacz więcej
: sitko do odcedzania makaronu; naczynie, w którym rozmrażam warzywa /nie stoją w wodzie, która spływa do naczynia pod spodem/; naczynie do odgrzewania klusek parowych; ogrodowe naczynie piknikowe*. Zobacz więcej
Zachciało się wrócić do Czech i przepysznych knedlików. Ale oczywiście musiałam je zrobić po swojemu czyli z mąki razowej. I udały się! Chociaż strach przed moim fatum jeśli chodzi o ciasto Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
(bez tytułu)

(bez tytułu) 34

0
Zupy krem Przystawki Warzywa Bułeczki.chleb Kremy budynie lukry Chleb dodatki Bułeczki Pizza Gołąbki Na słodko Pizza Rolada Zapasy ciastka Bezmięsne Bezy Fasola Grzyby Kluski parowe Leczo Papryka Zobacz więcej
robić. Próbujemy sosu, doprawiamy go solą, pieprzem oraz posiekanymi gałązkami rozmarynu. Odkrywamy i gotujemy bez przykrycia jeszcze przez 30-45 minut. Po tym czasie mieso powinno być już miękkie, a Zobacz więcej
(8) Warzywa(7) Przystawki(6) Kremy(4) budynie lukry(4) Pizza(3) ciastka(3) dodatki(3) paszteciki(3) Gołąbki(2) Kapusta(2) Na słodko(2) Rolada(2) Z ziemniaków(2) Zapasy(2) Fasola(1) Grzyby(1) Kluski Zobacz więcej