kluski pół francuskie

Kiedy za oknem biało (!) proponuję coś rozgrzewającego, pochodzącego z ciepłych krajów, zwłaszcza że papryki jeszcze u nas w październiku dostatek. To danie przypomina trochę francuskie ratatouille, Zobacz więcej
Kluski,knedle i pierogi, Przekąski na ciepło Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane serem 2012/04/14 , Gosia Znalazłam wspaniałyprzepis na pierożki z ciasta francuskiegonadziewane serem gruyere i Zobacz więcej
papryki pół łyżeczki cynamonu natka pietruszki sól i pieprz do smaku 2 opakowania klusek śląskich (wykorzystane Nordis Kluski śląskie). Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w Zobacz więcej
wsypać obie zupy i zalać 2 szklankami zimnej wody, dodać grzyby i śmietanę. Roztrzepać rózgą. 3/ Gotowym sosem polać mięso. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 - 200 Zobacz więcej
marchewkę. Amen. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 jajko pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej sól koperek Przepis: - Pierś kurczaka dokładnie myjemy, odkrawamy polędwiczkę i cienko rozbijamy. Zobacz więcej
Kluski francuskie do zup Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętniej z ziemniakami, ale oczywiście w wersji domowej, bo w restauracji kulturalnie z makaronem, z Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 341

1
smażenia masło do smażenia Wołowinę kroimy w dużą kostkę, ok. 33 cm, natomiast boczek w drobną kostkę ok. 0,50,5 cm. Szalotki lub cebule siekamy w talarki, marchewkę w grube plasterki, a pieczarki Zobacz więcej
odmiany zupełnie tradycyjna i najbardziej popularna zupa ze szparagów. Kremowa, aksamitna, prosta w wykonaniu, można ją podawać w zależności od upodobań z grzankami,, migdałami, natką pietruszki, Zobacz więcej
Kilka dni temu wypatrzyłam na rynku fioletową fasolkę szparagową. Taki rarytas nie trafia się często, więc od razu kupiłam pół kilo. Sprzedawczyni pochwaliła mój wybór, mówiąc: "Widzę, że się pani Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M&J Kitchen
Udka pieczone

Udka pieczone 3740

3
poniedziałek, 30 kwietnia 2012 Udka pieczone Składniki: 3 udka z kurczaka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Udka nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Zobacz więcej
podać ją z ryżem, makaronem, kluskami francuskimi, czy ziemniakami. Danie w sam raz dla 5 (lub 4 bardzo głodnych) osób :) Składniki łososia na szpinaku: 60 dag filetu z łososia pół kilograma Zobacz więcej
pierogi z bobem | Przepisy na pyszne życie Dania, desery, napoje, słodkości! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom Cześć:) « Ciasto francuskie Pierogi z borówkami » pierogi z bobem Hej! tym razem także Zobacz więcej
do ciasta dodawać po jednym jajku, intensywnie mieszając po każdym dodaniu, aby jajko całkowicie wymieszało się z ciastem. Ciasto położyć na omączony blat, podzielić na pół. Każdą połówkę ciasta Zobacz więcej
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy olej i wodę. Wyrabiamy ciasto, aż będzie odstawać od brzegów naczynia. Wówczas wstawiamy je na pół godziny do lodówki. W płaskim naczyniu gotujemy Zobacz więcej
groszku cukrowego 1 nieduży fenkuł 130 g 150 g brokuła podzielonego na bardzo małe różyczki 1 pęczek natki pietruszki pół pęczka dymki wraz z cebulkami 4 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Fenkuł Zobacz więcej
, najszybciej i najtaniej. Jeśli do tej pory dodatki do barszczu kupowaliście – zachęcam do przygotowania choćby takich prostych, błyskawicznych kluseczków. Barszcz: 2 kg buraków (6-8 dużych sztuk) 3 Zobacz więcej
RYBA 2 całe, świeże pstrągi 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól, pieprz PIERZYNKA brokuł - pół różyczki kalafior - pół różyczki 100 ml mleka serek topiony - 2 kostki 2 ząbki czosnku 2 jajka szczypta Zobacz więcej
Śledzie z suszonymi pomidorami | COOKING & GOODLOOKING COOKING & GOODLOOKING - PRZEPISY – PORADY – INSPIRACJE - Informacje Biblioteczka Cooking RSS Śledzie z suszonymi pomidorami 23 gru Zobacz więcej
gnocchi będą twarde i bez smaku. Bardzo lubię gnocchi w ogóle wszelkiego rodzaju kluski i kopytka. Gnocchi pasują do mięsnych potrawek czy sosówzamiast tradycyjnych ziemniaków. Tradycyjne gnocchi z Zobacz więcej
– 15 dag pokrojonego w kostkę boczku wędzonego parzonego – garść odcedzonych korniszonów – pół garści odcedzonych kaparów – posiekana w kostkę cebula – posiekana w kostkę cebula czerwona – 20 g sera Zobacz więcej