kluski pół francuskie

Kiedy za oknem biało (!) proponuję coś rozgrzewającego, pochodzącego z ciepłych krajów, zwłaszcza że papryki jeszcze u nas w październiku dostatek. To danie przypomina trochę francuskie ratatouille, Zobacz więcej
Kluski,knedle i pierogi, Przekąski na ciepło Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane serem 2012/04/14 , Gosia Znalazłam wspaniałyprzepis na pierożki z ciasta francuskiegonadziewane serem gruyere i Zobacz więcej
papryki pół łyżeczki cynamonu natka pietruszki sól i pieprz do smaku 2 opakowania klusek śląskich (wykorzystane Nordis Kluski śląskie). Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w Zobacz więcej
wsypać obie zupy i zalać 2 szklankami zimnej wody, dodać grzyby i śmietanę. Roztrzepać rózgą. 3/ Gotowym sosem polać mięso. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 - 200 Zobacz więcej
Ojcem kotleta de volaille jest Marie-Antoine Carême i choć nazwa francuska - bo i szef kuchni Francuzem był, to kotlet ma wschodnie korzenie. Był on bowiem sztandarowym daniem w kuchni cara Aleksandra Zobacz więcej
Kluski francuskie do zup Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętniej z ziemniakami, ale oczywiście w wersji domowej, bo w restauracji kulturalnie z makaronem, z Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 373

1
smażenia masło do smażenia Wołowinę kroimy w dużą kostkę, ok. 33 cm, natomiast boczek w drobną kostkę ok. 0,50,5 cm. Szalotki lub cebule siekamy w talarki, marchewkę w grube plasterki, a pieczarki Zobacz więcej
odmiany zupełnie tradycyjna i najbardziej popularna zupa ze szparagów. Kremowa, aksamitna, prosta w wykonaniu, można ją podawać w zależności od upodobań z grzankami,, migdałami, natką pietruszki, Zobacz więcej
Kilka dni temu wypatrzyłam na rynku fioletową fasolkę szparagową. Taki rarytas nie trafia się często, więc od razu kupiłam pół kilo. Sprzedawczyni pochwaliła mój wybór, mówiąc: "Widzę, że się pani Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M&J Kitchen
Udka pieczone

Udka pieczone 3777

4
poniedziałek, 30 kwietnia 2012 Udka pieczone Składniki: 3 udka z kurczaka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Udka nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Zobacz więcej
podać ją z ryżem, makaronem, kluskami francuskimi, czy ziemniakami. Danie w sam raz dla 5 (lub 4 bardzo głodnych) osób :) Składniki łososia na szpinaku: 60 dag filetu z łososia pół kilograma Zobacz więcej
pierogi z bobem | Przepisy na pyszne życie Dania, desery, napoje, słodkości! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom Cześć:) « Ciasto francuskie Pierogi z borówkami » pierogi z bobem Hej! tym razem także Zobacz więcej
do ciasta dodawać po jednym jajku, intensywnie mieszając po każdym dodaniu, aby jajko całkowicie wymieszało się z ciastem. Ciasto położyć na omączony blat, podzielić na pół. Każdą połówkę ciasta Zobacz więcej
To danie proste do przygotowania i tanie. Można je jeść same, okraszone cebulką z tłuszczem, skwarkami z boczku lub z sosami. Towarzystwo surówek spowoduje, że uzyskamy niemal pełnowartościowe danie. Zobacz więcej
Pieczone udka z kurczaka z warzywami Udka z kurczaka pieczone w maśle Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim Najlepsze ciasto marchewkowo-kokosowe Makaron czekoladowy w sosie waniliowym z Zobacz więcej
, najszybciej i najtaniej. Jeśli do tej pory dodatki do barszczu kupowaliście – zachęcam do przygotowania choćby takich prostych, błyskawicznych kluseczków. Barszcz: 2 kg buraków (6-8 dużych sztuk) 3 Zobacz więcej
RYBA 2 całe, świeże pstrągi 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól, pieprz PIERZYNKA brokuł - pół różyczki kalafior - pół różyczki 100 ml mleka serek topiony - 2 kostki 2 ząbki czosnku 2 jajka szczypta Zobacz więcej
Śledzie z suszonymi pomidorami | COOKING & GOODLOOKING COOKING & GOODLOOKING - PRZEPISY – PORADY – INSPIRACJE - Informacje Biblioteczka Cooking RSS Śledzie z suszonymi pomidorami 23 gru Zobacz więcej
gnocchi będą twarde i bez smaku. Bardzo lubię gnocchi w ogóle wszelkiego rodzaju kluski i kopytka. Gnocchi pasują do mięsnych potrawek czy sosówzamiast tradycyjnych ziemniaków. Tradycyjne gnocchi z Zobacz więcej
Naszła mnie ostatnio ogromna ochota na zrazy. Ponieważ jeszcze nigdy nie zmierzyłam się z tym daniem, pomyślałam, że to bardzo dobry powód, by się za nie zabrać. Zdaję sobie sprawę z tego, że ile Zobacz więcej