kluski pół francuskie

{{headerMessage}}
Kiedy za oknem biało (!) proponuję coś rozgrzewającego, pochodzącego z ciepłych krajów, zwłaszcza że papryki jeszcze u nas w październiku dostatek. To danie przypomina trochę francuskie ratatouille, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluski,knedle i pierogi, Przekąski na ciepło Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane serem 2012/04/14 , Gosia Znalazłam wspaniałyprzepis na pierożki z ciasta francuskiegonadziewane serem gruyere i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
papryki pół łyżeczki cynamonu natka pietruszki sól i pieprz do smaku 2 opakowania klusek śląskich (wykorzystane Nordis Kluski śląskie). Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wsypać obie zupy i zalać 2 szklankami zimnej wody, dodać grzyby i śmietanę. Roztrzepać rózgą. 3/ Gotowym sosem polać mięso. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 - 200 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ojcem kotleta de volaille jest Marie-Antoine Carême i choć nazwa francuska - bo i szef kuchni Francuzem był, to kotlet ma wschodnie korzenie. Był on bowiem sztandarowym daniem w kuchni cara Aleksandra Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Kluski francuskie do zup

Kluski francuskie do zup 245

4
{{headerMessage}}
Kluski francuskie do zup Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętniej z ziemniakami, ale oczywiście w wersji domowej, bo w restauracji kulturalnie z makaronem, z Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 405

1
{{headerMessage}}
smażenia masło do smażenia Wołowinę kroimy w dużą kostkę, ok. 33 cm, natomiast boczek w drobną kostkę ok. 0,50,5 cm. Szalotki lub cebule siekamy w talarki, marchewkę w grube plasterki, a pieczarki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kremowa zupa z białych szparagów Pierwsza moja propozycja przepisu na danie ze szparagów zyskała miano „Egzotycznej” za sprawą lutki40, tak właśnie skomentowała przepis na przystawkę ze szparagów z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka dni temu wypatrzyłam na rynku fioletową fasolkę szparagową. Taki rarytas nie trafia się często, więc od razu kupiłam pół kilo. Sprzedawczyni pochwaliła mój wybór, mówiąc: "Widzę, że się pani Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M&J Kitchen
Udka pieczone

Udka pieczone 3802

4
{{headerMessage}}
(10) październik (5) wrzesień (8) sierpień (6) lipiec (2) czerwiec (8) maj (4) kwiecień (11) Udka pieczone Młoda kapusta Sałatka brokułowa Grissini Galaretki z wódką Słodkie pieczarki Rolada z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podać ją z ryżem, makaronem, kluskami francuskimi, czy ziemniakami. Danie w sam raz dla 5 (lub 4 bardzo głodnych) osób :) Składniki łososia na szpinaku: 60 dag filetu z łososia pół kilograma Zobacz więcej
kuchareczka17
kuchareczka17 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy na pyszne życie
pierogi z bobem

pierogi z bobem 1214

0
{{headerMessage}}
pierogi z bobem | Przepisy na pyszne życie Dania, desery, napoje, słodkości! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom Cześć:) « Ciasto francuskie Pierogi z borówkami » pierogi z bobem Hej! tym razem także Zobacz więcej
Angie123
Angie123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I adore cinnamon
Francuska wersja leniwych

Francuska wersja leniwych 123

0
{{headerMessage}}
do ciasta dodawać po jednym jajku, intensywnie mieszając po każdym dodaniu, aby jajko całkowicie wymieszało się z ciastem. Ciasto położyć na omączony blat, podzielić na pół. Każdą połówkę ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy olej i wodę. Wyrabiamy ciasto, aż będzie odstawać od brzegów naczynia. Wówczas wstawiamy je na pół godziny do lodówki. W płaskim naczyniu gotujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
( 2 ) Nie próbuj robić tego w domu ( 1 ) Pierogi ( 1 ) Placki ( 5 ) Przekąski ( 32 ) Ryby i owoce morza ( 20 ) Tarty ( 1 ) Wegetariańskie ( 27 ) Wielkanoc ( 3 ) Zamknięte w słoiku ( 3 ) Zupy ( 10 ) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wigilijny czerwony barszcz to dla mnie esencja smaku Świąt Bożego Narodzenia. Koniecznie musi być wyrazisty z grzybowym aromatem. Ten, dzięki upieczeniu – a nie ugotowaniu buraków, zyskuje taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
RYBA 2 całe, świeże pstrągi 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól, pieprz PIERZYNKA brokuł - pół różyczki kalafior - pół różyczki 100 ml mleka serek topiony - 2 kostki 2 ząbki czosnku 2 jajka szczypta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie z suszonymi pomidorami | COOKING & GOODLOOKING COOKING & GOODLOOKING - PRZEPISY – PORADY – INSPIRACJE - Informacje Biblioteczka Cooking RSS Śledzie z suszonymi pomidorami 23 gru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gnocchi będą twarde i bez smaku. Bardzo lubię gnocchi w ogóle wszelkiego rodzaju kluski i kopytka. Gnocchi pasują do mięsnych potrawek czy sosówzamiast tradycyjnych ziemniaków. Tradycyjne gnocchi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– 15 dag pokrojonego w kostkę boczku wędzonego parzonego – garść odcedzonych korniszonów – pół garści odcedzonych kaparów – posiekana w kostkę cebula – posiekana w kostkę cebula czerwona – 20 g sera Zobacz więcej