kluski półfrancuskie

Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Kluski półfrancuskie

Kluski półfrancuskie 4721

1
{{headerMessage}}
Ochłodziło się i zaczęło padać! Nareszcie! Roślinki w ogrodzie już zasychały, a przecież jeszcze nie mamy lata. A skoro upał odpuścił, zmieniły się także moje preferencje kulinarne. Z chłodników i Zobacz więcej
aulik
aulik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańczowy Kot w kuchni
kluski półfrancuskie

kluski półfrancuskie 4224

1
{{headerMessage}}
Przeważnie jako dodatki do obiadu na zmianę występują u nasziemniaki, kasza, ryż i makaron. Tak jest szybciej, prościej i wygodniej.Ale staram się czasem zrobić małą odmianę i wtedy jest czas na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 filet drobiowy zestaw ziół do drobiu 3 łyżki ketchupu 1 cebula pokrojona w półksiężyce tłuszcz do smażenia Wykonanie: Fileta przyprawiamy ziołami i obtaczamy w ketchupie, kładziemy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po świąteczno-sylwestrowym szaleństwie przyszedł czas na coś lżejszego, czyli zupkę. Tradycyjnazupa pomidorowa jednak ryż czy makaron zastąpiłam kluseczkami półfrancuskimi inaczej lanymi wzbogaconymi Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Węgierska galuszka z boczkiem

Węgierska galuszka z boczkiem 259

0
{{headerMessage}}
Galuszka (po węgiersku galuska) to rodzaj klusek półfrancuskich. Przepis dostałam podczas pobytu na Węgrzech od gospodyni, która gościła moją rodzinę. Składniki dla 4 osób: • 35 dkg mąki pszennej • 6 Zobacz więcej
gotujzkukim
gotujzkukim Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kukim
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 467

2
{{headerMessage}}
i dosolić. Dodać paprykę konserwową pokrojoną w paski i zalewę. Gotować kolejne 20 minut. Podawać gorącą z dobrym pieczywem lub kluskami półfrancuskimi. Można dodać groszek konserwowy. Smacznego :) Zobacz więcej
Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Królik w sosie musztardowym

Królik w sosie musztardowym 1849

0
{{headerMessage}}
Ten klasyczny przepis francuski to właściwie najczęściej wykorzystywany przeze mnie sposób na przygotowanie mięsa króliczego. Doskonale smakuje w towarzystwie Klusek półfrancuskich i sałaty z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wymieszać, żeby nie było grudek, a następnie powoli, cały czas mieszając, dodawać do mięsa, aby zagęścić i doprawić sos. Zagotować, wyłączyć gaz i można podawać :) Ja podałam z kopytkami gryczanymi, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i aromatyczny. Krok 4. Porcje mięsa układamy na wygrzanym półmisku, przybieramy przepołowionymi śliwkami lub cząstkami mandarynek, całość zalewamy gorącym sosem, przybieramy zieleniną. Danie podajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przepisami i poradami.Została oprawiona w twardą oprawę. Dodatkowo książka została podzielona na działy a te dodatkowi są podzielone na poddziały, co znacznie ułatwia wyszukiwanie przepisu. * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przystawek i wybór padł na takie specjały jak śledzik z cebulką w oleju oraz befsztyk tatarski z żółtkiem, czyli dwa klasyki. Takiego śledzia moi Drodzy naprawdę dawno nie miałam w ustach: świeżutki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie proste do przygotowania i tanie. Można je jeść same, okraszone cebulką z tłuszczem, skwarkami z boczku lub z sosami. Towarzystwo surówek spowoduje, że uzyskamy niemal pełnowartościowe danie. Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In cooking we trust
Restauracja Sofa, Łódź

Restauracja Sofa, Łódź 98

0
{{headerMessage}}
będę musiała się w nie zaopatrzyć;) Słodko - kwaśna surówka też była ciekawym akcentem przy świetnie przyrządzonym łososiu. Spróbowałam też piersi z kaczki z kluskami półfrancuskimi w sosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i pieprzem,jeżeli potrzeba.Wlać sok z cytryny do smaku. Na każdy talerz wykładać porcję kluseczek,warzywa z wywaru i rybę. Zalać rosołem. Udekorowac natką pietruszki. Rosół można ugotować z dodatkiem Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Na tropie mąki...

Na tropie mąki... 240

0
{{headerMessage}}
Jeszcze jakiś czas temu wybór mąki nie był dla mnie czynnością nader skomplikowaną, przecież mąka to mąka... Sytuację tą jednak odmienił - mój szanowny kolega małżonek, który to oferując swoją pomoc w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdy kiedyś zaczynał gotować. Na początku naszej przygody zapewne większość z nas dokonywała rozróżnienia tylko na mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Z czasem, kiedy zaczęliśmy doskonalić swoje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i gotowe:) Posypujemy pokrojona natka pietruszki. Jeśli chcemy wersję pomidorową, dodajemy do rosołu 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Podbijamy 1 łyżką śmietany wymieszanej z łyżką mąki i 5 łyżkami Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zanim Zjesz
Co zamiast ziemniaków do obiadu?

Co zamiast ziemniaków do obiadu? 702

0
{{headerMessage}}
. Co zamiast ziemniaków do obiadu – pomysły Alternatyw dla ziemniaków jest bardzo dużo – oto kilka pomysłów do wykorzystania: makarony – kształtów, kolorów jest w sklepach całe mnóstwo, a makarony Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Sos pomidorowy

Sos pomidorowy 447

0
{{headerMessage}}
wlewamy do sosu. Kiedy sos stanie się już gęsty wkładamy jedną łyżeczkę masła.Można też dodać trochę śmietany dla przełamania kwaśnego smaku.Sos pomidorowy od śmietany stanie się lekko jaśniejszy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
serem kozim z łososiem (02.11.2013)kuskus z bakaliami zapiekany w jabłkach (27.10.2013)omlet z mozzarellą i listkami brukselki (26.10.2013)Akademia Smaku Siemens-wino w kuchni (22.10.2013)babeczki Zobacz więcej