kluski półfrancuskie

Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Kluski półfrancuskie

Kluski półfrancuskie 4467

1
Ochłodziło się i zaczęło padać! Nareszcie! Roślinki w ogrodzie już zasychały, a przecież jeszcze nie mamy lata. A skoro upał odpuścił, zmieniły się także moje preferencje kulinarne. Z chłodników i Zobacz więcej
Przeważnie jako dodatki do obiadu na zmianę występują u nasziemniaki, kasza, ryż i makaron. Tak jest szybciej, prościej i wygodniej.Ale staram się czasem zrobić małą odmianę i wtedy jest czas na Zobacz więcej
Składniki: 1 filet drobiowy zestaw ziół do drobiu 3 łyżki ketchupu 1 cebula pokrojona w półksiężyce tłuszcz do smażenia Wykonanie: Fileta przyprawiamy ziołami i obtaczamy w ketchupie, kładziemy na Zobacz więcej
Po świąteczno-sylwestrowym szaleństwie przyszedł czas na coś lżejszego, czyli zupkę. Tradycyjnazupa pomidorowa jednak ryż czy makaron zastąpiłam kluseczkami półfrancuskimi inaczej lanymi wzbogaconymi Zobacz więcej
Galuszka (po węgiersku galuska) to rodzaj klusek półfrancuskich. Przepis dostałam podczas pobytu na Węgrzech od gospodyni, która gościła moją rodzinę. Składniki dla 4 osób: • 35 dkg mąki pszennej • 6 Zobacz więcej
gotujzkukim
gotujzkukim Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kukim
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 462

2
i dosolić. Dodać paprykę konserwową pokrojoną w paski i zalewę. Gotować kolejne 20 minut. Podawać gorącą z dobrym pieczywem lub kluskami półfrancuskimi. Można dodać groszek konserwowy. Smacznego :) Zobacz więcej
Ten klasyczny przepis francuski to właściwie najczęściej wykorzystywany przeze mnie sposób na przygotowanie mięsa króliczego. Doskonale smakuje w towarzystwie Klusek półfrancuskich i sałaty z sosem Zobacz więcej
wymieszać, żeby nie było grudek, a następnie powoli, cały czas mieszając, dodawać do mięsa, aby zagęścić i doprawić sos. Zagotować, wyłączyć gaz i można podawać :) Ja podałam z kopytkami gryczanymi, Zobacz więcej
i aromatyczny. Krok 4. Porcje mięsa układamy na wygrzanym półmisku, przybieramy przepołowionymi śliwkami lub cząstkami mandarynek, całość zalewamy gorącym sosem, przybieramy zieleniną. Danie podajemy Zobacz więcej
z przepisami i poradami.Została oprawiona w twardą oprawę. Dodatkowo książka została podzielona na działy a te dodatkowi są podzielone na poddziały, co znacznie ułatwia wyszukiwanie przepisu. * Zobacz więcej
takich delicjach pora na dania główne: kelnerka namówiła mnie na cielęcinę w sosie kurkowym z kluskami półfrancuskimi i warzywami gotowanymi. Takie kluseczki robię czasem w domu, jako dodatek do Zobacz więcej
To danie proste do przygotowania i tanie. Można je jeść same, okraszone cebulką z tłuszczem, skwarkami z boczku lub z sosami. Towarzystwo surówek spowoduje, że uzyskamy niemal pełnowartościowe danie. Zobacz więcej
będę musiała się w nie zaopatrzyć;) Słodko - kwaśna surówka też była ciekawym akcentem przy świetnie przyrządzonym łososiu. Spróbowałam też piersi z kaczki z kluskami półfrancuskimi w sosie Zobacz więcej
Przygotowując wigilijną wieczerzę,zawsze chodzą mi po głowie myśli,jak będzie ona wyglądała za sto lat… Czy będą to dania z tubki,przygotowane techniką molekularną czy też pojawią się w postaci Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Na tropie mąki...

Na tropie mąki... 216

0
–polecana do ciast drożdżowych, piaskowych, parzonych i kruchych oraz do ciast kluskowych, mąka tortowa typ450– biszkopty, torty i ciasta francuskie, mąka wrocławska typ 500– pierniki, kruche ciasta Zobacz więcej
Każdy kiedyś zaczynał gotować. Na początku naszej przygody zapewne większość z nas dokonywała rozróżnienia tylko na mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Z czasem, kiedy zaczęliśmy doskonalić swoje Zobacz więcej
? :) Gość: Luka Li, abff60.neoplus.adsl.tpnet.plSays: 29 maj 2013, 10:23:00 Takie lane kluseczki kojarzą mi się z dzieciństwem :) anetinSays: 29 maj 2013, 16:01:00 moje dzieci uwielbiają takie lane Zobacz więcej
. Co zamiast ziemniaków do obiadu – pomysły Alternatyw dla ziemniaków jest bardzo dużo – oto kilka pomysłów do wykorzystania: makarony – kształtów, kolorów jest w sklepach całe mnóstwo, a makarony Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Sos pomidorowy

Sos pomidorowy 439

0
wlewamy do sosu. Kiedy sos stanie się już gęsty wkładamy jedną łyżeczkę masła.Można też dodać trochę śmietany dla przełamania kwaśnego smaku.Sos pomidorowy od śmietany stanie się lekko jaśniejszy i Zobacz więcej
serem kozim z łososiem (02.11.2013)kuskus z bakaliami zapiekany w jabłkach (27.10.2013)omlet z mozzarellą i listkami brukselki (26.10.2013)Akademia Smaku Siemens-wino w kuchni (22.10.2013)babeczki Zobacz więcej