kluski półfrancuskie

Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Kluski półfrancuskie

Kluski półfrancuskie 4016

1
Ochłodziło się i zaczęło padać! Nareszcie! Roślinki w ogrodzie już zasychały, a przecież jeszcze nie mamy lata. A skoro upał odpuścił, zmieniły się także moje preferencje kulinarne. Z chłodników i Zobacz więcej
Przeważnie jako dodatki do obiadu na zmianę występują u nasziemniaki, kasza, ryż i makaron. Tak jest szybciej, prościej i wygodniej.Ale staram się czasem zrobić małą odmianę i wtedy jest czas na Zobacz więcej
Składniki: 1 filet drobiowy zestaw ziół do drobiu 3 łyżki ketchupu 1 cebula pokrojona w półksiężyce tłuszcz do smażenia Wykonanie: Fileta przyprawiamy ziołami i obtaczamy w ketchupie, kładziemy na Zobacz więcej
Galuszka (po węgiersku galuska) to rodzaj klusek półfrancuskich. Przepis dostałam podczas pobytu na Węgrzech od gospodyni, która gościła moją rodzinę. Składniki dla 4 osób: • 35 dkg mąki pszennej • 6 Zobacz więcej
gotujzkukim
gotujzkukim Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kukim
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 444

2
i dosolić. Dodać paprykę konserwową pokrojoną w paski i zalewę. Gotować kolejne 20 minut. Podawać gorącą z dobrym pieczywem lub kluskami półfrancuskimi. Można dodać groszek konserwowy. Smacznego :) Zobacz więcej
Ten klasyczny przepis francuski to właściwie najczęściej wykorzystywany przeze mnie sposób na przygotowanie mięsa króliczego. Doskonale smakuje w towarzystwie Klusek półfrancuskich i sałaty z sosem Zobacz więcej
wymieszać, żeby nie było grudek, a następnie powoli, cały czas mieszając, dodawać do mięsa, aby zagęścić i doprawić sos. Zagotować, wyłączyć gaz i można podawać :) Ja podałam z kopytkami gryczanymi, Zobacz więcej
i aromatyczny. Krok 4. Porcje mięsa układamy na wygrzanym półmisku, przybieramy przepołowionymi śliwkami lub cząstkami mandarynek, całość zalewamy gorącym sosem, przybieramy zieleniną. Danie podajemy Zobacz więcej
takich delicjach pora na dania główne: kelnerka namówiła mnie na cielęcinę w sosie kurkowym z kluskami półfrancuskimi i warzywami gotowanymi. Takie kluseczki robię czasem w domu, jako dodatek do Zobacz więcej
To danie proste do przygotowania i tanie. Można je jeść same, okraszone cebulką z tłuszczem, skwarkami z boczku lub z sosami. Towarzystwo surówek spowoduje, że uzyskamy niemal pełnowartościowe danie. Zobacz więcej
będę musiała się w nie zaopatrzyć;) Słodko - kwaśna surówka też była ciekawym akcentem przy świetnie przyrządzonym łososiu. Spróbowałam też piersi z kaczki z kluskami półfrancuskimi w sosie Zobacz więcej
i pieprzem,jeżeli potrzeba.Wlać sok z cytryny do smaku. Na każdy talerz wykładać porcję kluseczek,warzywa z wywaru i rybę. Zalać rosołem. Udekorowac natką pietruszki. Rosół można ugotować z dodatkiem Zobacz więcej
kasinteks
kasinteks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z rozkoszą;)
Na tropie mąki...

Na tropie mąki... 176

0
–polecana do ciast drożdżowych, piaskowych, parzonych i kruchych oraz do ciast kluskowych, mąka tortowa typ450– biszkopty, torty i ciasta francuskie, mąka wrocławska typ 500– pierniki, kruche ciasta Zobacz więcej
, naleśniki i omlety, zupy i sosy. Mąka Poznańska typ - 500, makarony, lane kluski i inne ciasta kluskowe, ciasta pierogowe, ciasto na pizzę, zasmażki i sosy. Mąka Krupczatka typ 500 - babki, ciasta z Zobacz więcej
i gotowe:) Posypujemy pokrojona natka pietruszki. Jeśli chcemy wersję pomidorową, dodajemy do rosołu 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Podbijamy 1 łyżką śmietany wymieszanej z łyżką mąki i 5 łyżkami Zobacz więcej
. Co zamiast ziemniaków do obiadu – pomysły Alternatyw dla ziemniaków jest bardzo dużo – oto kilka pomysłów do wykorzystania: makarony – kształtów, kolorów jest w sklepach całe mnóstwo, a makarony Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Sos pomidorowy

Sos pomidorowy 426

0
wlewamy do sosu. Kiedy sos stanie się już gęsty wkładamy jedną łyżeczkę masła.Można też dodać trochę śmietany dla przełamania kwaśnego smaku.Sos pomidorowy od śmietany stanie się lekko jaśniejszy i Zobacz więcej
serem kozim z łososiem (02.11.2013)kuskus z bakaliami zapiekany w jabłkach (27.10.2013)omlet z mozzarellą i listkami brukselki (26.10.2013)Akademia Smaku Siemens-wino w kuchni (22.10.2013)babeczki Zobacz więcej
) Surówki(6) Dania mięsne(5) Ryż-kasza(4) Pierogi-kluski(3) Torty(3) Ciasta bez pieczenia(2) DANIA TYGODNIA(1) Hobby(1) Ryby(1) Śniadania(1) Obserwuj tablicę KULINARIA należącą do użytkownika Zobacz więcej
... Translate Popularne posty Kotlety mielone duszone we własnym sosie. Śledzie po cygańsku. Kruche, maślane ciasteczka z dżemem. Buchty pieczone z jabłkami i cynamonem. Sernik królewski z jagodami. Zobacz więcej