kluski śląskie z dynią

Na jesienne dni, kluski śląskie w nowej odsłonie - z dynią. Mają wiele zalet, pomijając te zdrowotne, piękny kolor, smakują osobą, które nie przepadają za dynią, można je jeść na słono (z gulaszem, z Zobacz więcej
Odkąd pamiętam wielbię kluski pod każdą postacią. Jednak dodatek dyni w kluskach śląskich sprawił, że są one jeszcze lepsze – pulchne, delikatne i wręcz rozpływają się w ustach. Przepis na kluski Zobacz więcej
substancji, witamin i składników mineralnych. Także gorąco namawiam do próbowania i jedzenia tego cudownego warzywa! Moja dzisiejsza propozycja to kluski śląskie z dyni. Z dodatkiem masła szałwiowego Zobacz więcej
Uwielbiam kluski, a te śląskie szczególnie! W połączeniu z pysznym, aromatycznym gulaszem z wołowiny jest to niebo w gębie! Składniki: 1/2 kg ziemniaków 5-6 łyżek mąki ziemniaczanej (ewentualnie Zobacz więcej
LAoaP is not dead! Żyję i po najdłuższej przerwie w historii wracam do gotowania i blogowania z nowym zapałem. Polskiej kuchni nie było na LAoaP jeszcze dłużej niż nowych postów, dlatego dzisiejsze Zobacz więcej
pieczona pierś kaczki z musem jabłkowo-winnym i kluskami śląskimi z dynią - zielony środek Skip to Main Content Przepisy dania główne przekąski śniadania sałatki zupy desery Uwagi O stronie Zapisz sie Zobacz więcej
Zostało mi do zagospodarowania troszkę wczorajszego diabelskiego gulaszu. Za mało go zostało na samodzielne danie a za dużo na zjedzenie jako przekąska z bułeczką. Więc... zrobiłam pierwsze w życiu Zobacz więcej
dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem. Smacznego! Wartość odżywcza: - 230 kcal - 2,7 g błonnika - 31 g węglowodanów - 9,5 g tłuszczu - 7 g białka Zobacz również: Dynia ze szpinakiem Zobacz więcej
epithimija
epithimija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z charakterem
Kompot z dyni

Kompot z dyni 1698

0
kompot w słoikach. Proporcje są takie, że na 1 litr wody dajemy 2 łyżki cukru, 1 łyżkę octu i 2 goździki. Tak więc ile byśmy tej dyni nie mieli to mniej więcej znamy proporcję, resztę trzeba doprawić Zobacz więcej
Josia
Josia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Josi
Dzienny jadłospis VI

Dzienny jadłospis VI 391

0
Po przebudzeniu: szklanka przegotowanej wody z cytryną i miodem. Śniadanie: omlet ze świeżym pomidorem i szczypiorkiem 1/2 bułeczki z ziarnami dyni oraz zielona herbata z miętą II śniadanie: Zobacz więcej
Ostatnio totalnie zauroczyła mnie dynia. Kupiłam jedną, a powstało z niej tyle smakołyków! I jeszcze trochę zamroziłam :) Tradycyjne kopytka można fajnie urozmaicić - wystarczy dodać trochę puree z Zobacz więcej
powstanie spójna masa) i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Schować do lodówki i po 30 minutach pokroić. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku. Zobacz więcej
Urodzinowe menu dla Wojtka, według jego życzenia:) Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście SKŁADNIKI: kluski śląskie z dyni: 1 dynia Hokkaido 3 ziemniaki mąka ziemniaczana sól, tymianek 1,2 kg Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Kopytka

Kopytka 428

0
– jest gotowe. Ulep wałek, podsypuj ciągle mąką i pokrój w poprzek w romby. Wrzucaj do słonego wrzątku, wyciągaj gdy wypłyną i obrócą się -3-4 minuty. Mogą Ci się również spodobać przepisy na gnocchi Zobacz więcej
Kluski śląskie pokrojone w plasterki z sosem pieczarkowym i sałatką z zielonego ogórka ze - Śniadania-Kolacje - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje Zobacz więcej
w pomidorach (taki najbardziej lubimy). Puree ziemniaczane + kotlety z pieczarek (przepis tutaj) + surówka z kiszonej czerwonej kapusty. Gotowana brukselka + gnocchi (zrobiliśmy je z puree Zobacz więcej
kopytkowej (nie licząc innych warzyw, typu dynia, czy marchewka - jak w kluskach śląskich). Polecam tego typu eksperymenty - nadają charakteru całej potrawie i znakomicie łączą je z sosem. Składniki: Zobacz więcej
+ kotlety z ciecierzycy. Zupka ze wszystkiego co było w lodówce :) W garnku wylądowała brukselka, kalafior romanesco, marchewka, pasternak, por, seler naciowy, pomidory, bataty...a na wierzch spora Zobacz więcej
Komu tej jesieni jeszcze nie znudziła się dynia proponuję zupę z pieczonej dyni z kluskami z tartych ziemniaków. Imbir, kurkuma, kolendra i pieczony czosnek sprawiają, że zupa jest bardzo Zobacz więcej
Ostatnio zdałam sobie sprawę, że rok 2012 jest rokiem kulinarnych pierwszych razów. Po raz pierwszy bowiem, samodzielnie lepiłam pierogi i robiłam kluski śląskie, pierwszy raz jadłam szparagi, nigdy Zobacz więcej