kluski wątrobiane

zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Wątrobiane kluski na rosole

Wątrobiane kluski na rosole 473

0
{{headerMessage}}
Dziś przygotowałam nietypowe danie. Są to kluski z drobiowej wątróbki na rosole. Jadłam je u bratowej podczas wizyty u Niej i mojego brata. Dla mnie była to nowość ale danie zasmakowało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 180 g fasolki szparagowej 850 g cukinia (żółta, zielona) 290 g pieczarek 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta imbiru puszka pomidorów bez skórki sos Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczny dodatek do rosołu, kiedy znudzi się makaron, ryż , czy lane kluski, albo zostanie rosół z niedzieli, można zrobić kluski wątrobiane, to syte i pyszne danie. U nas to tradycyjne danie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w Nieszawie, miasteczku nad Wisłą. Nieszawianie i ich potomkowie wspominają dawne smaki, zwyczaje i ludzi którzy mieli w tym wszystkim swój udział. Nieszawa z racji połóżenia, była miasteczkiem Zobacz więcej
bagatelka
bagatelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pychotka
Niedzielny rosół z makaronem

Niedzielny rosół z makaronem 164

0
{{headerMessage}}
Rosół– niezagęszczana (w odróżnieniu od większości innych zup)zupazdrobiu(najczęściejkurylub kurczaka) lubwołowinyalbobaraniny, sporządzana nawywarzemięsno-warzywnym; może być z dodatkiem mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka...jedni ją uwielbiają inni nie cierpią, my należymy do pierwszej grupy:) Lubimy wątróbkę, smażoną duszoną, w sosie lub kluski wątrobiane do rosołku..pycha:) Warto polubić wątróbkę, ponieważ Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Kolorowe kluski do rosołu

Kolorowe kluski do rosołu 260

0
{{headerMessage}}
Rosół wiadomo najlepiej smakuje z makaronem, ale dobrze tez smakuje z ziemniakami- szczególnie wołowy, czy też z lanym ciastem. U mnie w domu przygotowuje się też kluski grysikowe i wątrobiane. Dobry, Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Kluski francuskie do zup

Kluski francuskie do zup 239

4
{{headerMessage}}
Kluski francuskie do zup Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętniej z ziemniakami, ale oczywiście w wersji domowej, bo w restauracji kulturalnie z makaronem, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z makaronem typu nitki lub wstążki, z ziemniakami lub z plackiem. W niektórych gospodarstwach domowych podawany jest z makaronem lub plackiem przyrządzonym samodzielnie. Na Śląsku Cieszyńskim rosół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie się powtarzam, ale kiedy nadchodzą zimne, deszczowe dni i słoneczna jesień odchodzi w niepamięć, zaczynam odczuwać nieodpartą ochotę na gęste zupy, kluski i inne dania otulające duszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Przygotowywano też wiele przetworów na zimę, nie tylko kiszoną kapustę i ogórki, ale buraczki z papryką, sałatki wielowarzywne czy ogórki z curry. W rodzinnym domu autorki wiele było potraw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się zapytać Kopytka z dyni podsmażane na maśle z czosnkiem Gulasz koźlęcy z dynią Krem z pieczonych pomidorów Sierpień (10) Ogórki w chili (a la Leszek hr. Kowalski) Schab wg Czesława z Wilna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #4 Mycie

Ekspresłówka #4 Mycie 602

0
{{headerMessage}}
rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" Biała kiełbasa pieczona w garnku rzymskim Ćwikła z chrzanem Majonez Babka ziemniaczana z białą kiełbasą Żytni zakwas na żurek II Żurek na żytnim zakwasie Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #5 Czas

Ekspresłówka #5 Czas 452

0
{{headerMessage}}
Ekspresłówka #5 Czas | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ekspresłówka #6 Magiczne słowo | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Agata w kuchni – Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i owoców kluski i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak w święta nikogo nie zamordować i nie dać się zabić | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" Biała kiełbasa pieczona w garnku rzymskim Ćwikła z chrzanem Majonez Babka ziemniaczana z białą kiełbasą Żytni zakwas na żurek II Żurek na żytnim zakwasie Zobacz więcej