kluski z polewa

Kluski na parze z polewą czekoladową Jedno z moich ulubionych dań, a zarazem smak który kojarzę z dzieciństwem. Takie kluski nie są skomplikowane w wykonaniu, jednak wymagają trochę wolnego czasu. Zobacz więcej
jej powstrzymać… Wydaje mi się, że w dzieciństwie lato trwało w nieskończoność… Beztroskie dni spędzane nad rzeką i niekończące się zabawy pod gołym niebem. Górskie wycieczki, łowienie ryb, zbieranie Zobacz więcej
Bardzo lubię knedle ze śliwkami. Pamiętam, jak kiedyś moja mama robiła je tradycyjnie - z ziemniaków i mąki. W zeszłym roku, gdy już odżywiałam się zdrowiej, zrobiłam ich wersję "leniwą" - ciasto Zobacz więcej
Wiem , że niektórym wyda się to dziwolągowate , ale ja nie jadam leniwych na słodko. Za to uwielbiam je okraszone skwarkami z jakąś surówką. I tak większość rodziny polewa kluski masłem ze zrumienioną Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Kluski śląskie

Kluski śląskie 373

0
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni polskiej. Są pyszną alternatywą dla ziemniaków. Ich przygotowanie nie jest ani trudne ani czasochłonne, dlatego dość często goszczą u mnie na stole. U Zobacz więcej
Kluski leniwe 250 g twarogu jajko mąka 2 łyżki cukru cukier z cynamonem do posypania rozpuszczone masło Twaróg mielimy w maszynce lub dokładnie rozgniatamy. Jajko ubjamy z cukrem na puszystą masę i Zobacz więcej
Tradycja polskiej kuchni - nie tylko śląskiej. Kluski z mąki i ziemniaków z charakterystycznym wglębieniem w którym zbiera się sos, którym polewamy danie.Idealne kluski śląskie opierają się na Zobacz więcej
Składniki 1 serek danio 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 łyżka śmietany 12% Sposób przyrządzenia: W garnku z szerokim dnem wstawiamy litr wody. Na miseczce mieszamy danio z Zobacz więcej
Te kluski to po prostu niebo w gębie :). Musicie je spróbować. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody 2 jajka szczypta soli 3 łyżki roztopionego masła 2 łyżki cukru Do miski Zobacz więcej
. Boczek kroimy w paski/ kostkę i podsmażamy do zarumienienia. Ciasto wrzucamy łyżką do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy kilka minut i wykładamy łyżką cedzakową. Na kluski wykładamy boczek i polewamy Zobacz więcej
Takie pyszne kluski możemy podawać z różnymi mięsami,kotletami i tak jak u mnie z samą smażoną cebulką. 0.5 kg.ugotowanych ziemniaków 1 żółtko 100 g.mąki bułka tarta 1-2 łyżki majeranku 1 łyżka Zobacz więcej
one nowego smaku. To trochę tak jak z plackami ziemniaczanymi: niektórzy jedzą je ze śmietaną a niektórzy z cukrem. Składniki: 30 dag sera białego 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka soli 100 Zobacz więcej
Białe kluski zrobione są z gotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej, dlatego przed i po ugotowaniu są bieluteńkie. Nadziejemy je farszem z pieczarek. Składniki: -ok. 2 kg ugotowanych ziemniaków Zobacz więcej
/ Dziś postanowiłam do sosu myśliwskiego przyrządzić kluski lane. Uwielbiam je ;) Potrzebne składniki: 2 jajka, szczypta soli, 1 szklanka mleka, 2,5 szklanki mąki Sposób wykonania: Wbijamy 2 jajka do Zobacz więcej
łyżkę oleju i wszystko razem wyrobić. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Ser podrobnićwidelcem, dodać połowę podsmażonej cebuli, doprawić do smaku solą ipieprzem i wymieszać.Z masy Zobacz więcej
Przepis na 2 porcje kluski na parze z sosem jagodowym 1 szklanka soku jagodowego z jagodami 1 szklanka wody 4 łyżki śmietany 2 płaskie łyżki mąki pszennej 6 klusek do gotowania na parze Jeżeli używamy Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
KLUSKI LENIWE

KLUSKI LENIWE 3479

6
oprószonej mąką. Dzielimy je na 3 części. Każdą formujemy w rulonik (wężyk), który następnie dzielimy na "poduszeczki" (nacinając ciasto po skosie). W dość dużym garnku gotujemy wodę. Wrzucamy Zobacz więcej
Takie kluski to dobry sposób na wykorzystanie czerstwych bułek. W starych książkach kucharskich można znaleźć podobne przepisy, często z dodatkiem tłuszczu, ja uważam go za zbędny dodatek. Składniki: Zobacz więcej
dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem. Smacznego! Wartość odżywcza: - 230 kcal - 2,7 g błonnika - 31 g węglowodanów - 9,5 g tłuszczu - 7 g białka Zobacz również: Dynia ze szpinakiem Zobacz więcej