kluski z wątróbki

pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
KLUSKI NADZIEWANE WĄTRÓBKĄ

KLUSKI NADZIEWANE WĄTRÓBKĄ 186

0
{{headerMessage}}
Byłam bardzo ciekawa rezultatu. No i moi drodzy, takie kluski to strzał w dziesiątkę. Wszystkim smakowały, co bardzo mnie ucieszyło. Składniki: - 60 dag ziemniaków - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczny dodatek do rosołu, kiedy znudzi się makaron, ryż , czy lane kluski, albo zostanie rosół z niedzieli, można zrobić kluski wątrobiane, to syte i pyszne danie. U nas to tradycyjne danie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Często przyrządzam wątróbkę. Tym razem przygotowałam duszoną w sosie własnym z znanymi polskimi kluskami śląskimi. Palce lizać! 500 g wątróbki drobiowej 4 cebule 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Wątrobiane kluski na rosole

Wątrobiane kluski na rosole 491

0
{{headerMessage}}
Dziś przygotowałam nietypowe danie. Są to kluski z drobiowej wątróbki na rosole. Jadłam je u bratowej podczas wizyty u Niej i mojego brata. Dla mnie była to nowość ale danie zasmakowało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Niektóre z nich są świetne, a niektóre wręcz przeciwnie (papka z mięsa i warzyw, budyń z ryżu i sera twarogowego z białkiem, kluski z wątróbki - to nie może być dobre :D). W książce są porady np. Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
W biegu . . .

W biegu . . .  109

0
{{headerMessage}}
wątróbka ścięła się z wierzchu. Dodałam pomidory i po troszku przypraw, razem smażyłam kilka minut. A w między czasie już gotował się makaron wrzucony do osolonego wrzątku. Sos zgęstniał a pomidory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Należę do osób, które lubią podroby. A gulasz z żołądków drobiowych, oprócz wątróbki i pierogów z podrobamijest najbardziej popularnym daniem, gdzie je wykorzystuję. Dzisiejsza propozycja jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
formuję łyżką kluseczki, wkładam na wrzątek i gotuję pomalutku, około 10 minut, od ponownego zawrzenia wody. Ugotowane podaję z gorącym rosołem. Kluski można gotować od razu w rosole, jednak rosół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ugotowałam wyśmienity rosół wołowy. Niestety, wyskoczyło nam coś pilnego i zabrakło już czasu na tradycyjny makaron. Ciasto na laną kluskę też już było za gęste. Postanowiłam więc zrobić do rosołu Zobacz więcej
dorotacz
dorotacz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia pełna magii ...
Kluski francuskie

Kluski francuskie 2475

3
{{headerMessage}}
Kluski francuskie, hmm prawie jak kluski kładzione. A skoro „prawie” robi ogromną różnicę to i tutaj to zauważymy J. Kluski kładzione jakie się u mnie robi w domu – są w porównaniu do tych bardziej „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drobiowa wątróbka w kolejnej odsłonie - tym razem w towarzystwie wiśni i małych cebulek. Ciekawym dodatkiem są kolorowe kluski śląskie z dziurką. Smaczna i prosta kompozycja na sobotni, jesienny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, dodaj do wątróbki, całość wymieszaj, dodaj blaszki lubczyku oraz orzechy rozkładając je na całej powierzchni. Po 10 minutach wymieszaj całość jeśli trzeba dopraw i pozostaw pod przykryciem jeszcze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dokładnie wymieszać. Kurczaka wyciągnąć z lodówki i napełnić farszem, na koniec zszyć otwór igłą i białą nitką. Gotowego kurczaka umieścić w rondlu wysmarowanym olejem lub masłem, podlać odrobiną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kluseczkami batatowymi. Smacznego! KLUSKI: - 1 batat -3 łyżki- mąki orkiszowej pełnoziarnistej - sól do smaku Batata gotujemy do miękkości. Następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka...jedni ją uwielbiają inni nie cierpią, my należymy do pierwszej grupy:) Lubimy wątróbkę, smażoną duszoną, w sosie lub kluski wątrobiane do rosołku..pycha:) Warto polubić wątróbkę, ponieważ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna jagnięcina z makaronem ryżowym fot. D.Szymborska Kluski nie muszą być pszenne. Jeżeli mam wybrać co ugotować, jest to coś nowego to, czytam przepis jak wszystko wydaje mi się logiczne to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspaniałe KOTLETY MIELONE Z CIELĘCINY to typowe danie regionalne kuchni dolnośląskiej. Obok mielonych, tradycyjną potrawą tego regionu są, znane wszystkim, kluski śląskie lub mniej znane "śląskie Zobacz więcej