kocanka przepis

ZOBACZ TAKŻE:

Tym razem upiekłam chleb tak pyszny ze sama byłam zaskoczona. Kocanka to ziele które może służyć jako lek ale także jako przyprawa, pachnie jak maggi i jest rewelacyjnym dodatkiem do sałatek, zup, Zobacz więcej
...aromatyczna i lekko pikantna . Jej smak to sprawka małej papryczki chili, bazylii no i kilkunastu listków KOCANKI WŁOSKIEJ, której używam zamiast sztucznie wytwarzanej przyprawy maggi... Na Zobacz więcej
1 łyżka skwarków wieprzowych nieduża laska kiełbasy podwawelskiej 1/2 szklanki bulionu wołowego sól pieprz 1 łyżeczka mielonego ostropestu 1 łyżka ziela kocanki 1 łyżeczka koperku suszonego Kapustę Zobacz więcej
1 łyżka ziela kocanki sól pieprz 1 łyżka suszonego koperku 1 łyżka tartego chrzanu 1 szklanka ugotowanego kuskusu 1 jajo bułka tarta do panierowania + 1 łyżka do mięsa olej rzepakowy do smażenia Zobacz więcej
Oto kolejna potrawa z naszego wigilijnego stołu. Uwielbiam kapustę z grzybami a tym razem wzbogaciłam ją ciceciorką. Zapraszam do próbowania. Składniki: 1 puszka ciecierzycy - po odcedzeniu 240 g 1 Zobacz więcej
Pan Piter
Pan Piter Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje nalewki
Nalewka kocankowa

Nalewka kocankowa 151

0
Nalewka z kocanki ma zastosowanie wybitnie lecznicze. Dzięki swoim właściwościom jej zażywanie powinno być skonsultowane z lekarzem. Kwiaty kocanki zbieramy w lipcu. Kocanka jest rośliną często Zobacz więcej
podobne do rozmarynu, a jak niektóre prawie zgadły. Nazywa się ono kocanki, odmiana Tall Curry. Ma super zapach przypominający curry. Jako dodatek do mięsa, sałatek sprawia intrygujące zaskoczenie. Zobacz więcej
do robienia póki botwina na straganach bo warto. Składniki: 1 pęczek botwinki z dużymi liśćmi 1 szklanka ugotowanego kuskusu 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 Zobacz więcej
g gąski szarej duszonej w maśle - miałam zapas w słoiku 2 łyżki ziela kocanki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego koperku 5 ziaren jałowca zmiażdżone 2 łyżki suszu z pomidorów 2 Zobacz więcej
rzymski, chili, sól i czosnek. Zapraszam na pyszna zupę. Składniki: 200 g mięsa mielonego od szynki 2 duże marchewki 1 pietruszka ok. 15 cm białej części pora 3 duże ziemniaki garść małych suszonych Zobacz więcej
jest zlepkiem informacji wyczytanych w necie na temat wędlin z szynkowaru. Zapraszam na schab w paprykowej skórce. Składniki: 1,2-1,25 kg schabu b/k szynkowar poj.1,5 l Pekla: ( starczy na Zobacz więcej
1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziela kocanki 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku kilka plastrów boczku wędzonego Do duszenia kapusty kiszonej: 1/2 szklanki wody 1 liść laurowy pieprz mielony Kapustę Zobacz więcej
do mięsa. Dodatkowo: masło klarowane do smażenia olej rzepakowy do smażenia 1 szklanka bulionu drobiowego 2 łyżeczki ziela kocanki 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 250 g podgrzybków uduszonych w Zobacz więcej
1 pomarańczy 2 łyżki przyprawy do grilla 2 łyżki ziela kocanki 2 łyżki sosu chili z kolendrą i limonką Dodatkowo: 260 g wiśni - miałam mrożone 1/4 dyni piżmowej 1 szklanka kaszy gryczanej nie Zobacz więcej
młotkowany 1 łyżka ziela kocanki 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżeczka suszu z suszonych pomidorów 1 łyżka suszonej szałwii czerwonej 1 łyżeczka mieszanki ostrej z chili 1/2 Zobacz więcej
rzymski, suszone liście kolendry, papryka wędzona (można także skorzystać z gotowej przyprawy do ryżu, np. firmy Dary Natury - w składzie ma kurkumę, płatki nagietka, szafran, kwiat kocanki, skórka Zobacz więcej
Cisza dla każdego pachnie inaczej. Okruchy na naszych stołach rozsypują się w zupełnie niepodobne do siebie wzory. Udomowiamy inne miękkości: włosów, ulubionych foteli, rabat kocanki, zwierząt i Zobacz więcej
KasiaB
KasiaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z rodzinką
ROLADKI Z BAKŁAŻANA

ROLADKI Z BAKŁAŻANA 478

0
i zaskakująca przekąska gotowa. już planuję jej kolejne warianty smakowe ;) Składniki: 1 bakłażan sól 1 jajko 1/4 szkl. mleka 1/4 szkl. mąki gałązka kocanki włoskiej ( zwanej też curry ) 150 g serka Zobacz więcej
i kocanki. Te zioła podobno wpływają na smak ich mleka. Ser dojrzewa od 6 do 12 miesięcy. Przywieźliśmy do Polski kawałek sera i słoiczek z kawałkami sera w zalewie z oliwy z dodatkiem szałwii. Zobacz więcej
ich wielkości. Po ugotowaniu wyjmujemy wykałaczki. Podanie: Mięso podajemy ciepłe, najlepiej zaraz po przygotowaniu. Ja swoje podałam w towarzystwie gotowanych, zielonych szparagów, zielonej sałaty z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: