kocioł i garnek

Kocioł i garnek: Kocioł i garnek: Sernik z brzoskwinią Kocioł i garnek Gotowanie jest stare jak świat,im prościej,tym smaczniej. 07 sierpnia 2015 Kocioł i garnek: Sernik z brzoskwinią Kocioł i garnek: Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa 168

0
: Składniki na zalewę zagotować w kotle ( dużym garnku). Dołożyć warzywa i gotować ok.15min. Tak przygotowane warzywa powkładać do słoików i pasteryzować jeszcze ok.5-7min. Przepis dostałam od mamy Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Dżem jeżynowy

Dżem jeżynowy 134

0
Kiedy w garnku gotuje się dżem, czuję się jak czarownica mieszająca w kotle eliksir. Owocowy zapach roznosi się po kuchni, a mikstura nabiera intensywnego koloru. Jest w tym jakaś magia. Ostatnio Zobacz więcej
To druga zupa z bakłażanem przygotowana do Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ. Bardzo prosta do przygotowania, o niezwykle ciekawym smaku. Pieczony bakłażan oraz gotowa fasola z puszki – Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
powidła wiśniowe

powidła wiśniowe 1434

0
Powidła według źródła to przetwór owocowy zwykle wykonywany ze śliwek, prażonych w kotłach przez wiele dni, co zwiększa gęstość, poprawia smak powideł oraz przedłuża okres przechowywania. Powidła w Zobacz więcej
cieszymy się sezonem na pomidory i gruszki. Składniki: na podstawie przepisu z magazynu Kocioł 5 pomidorów 4 gruszki 1 filet z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego 2 łyżki masła bazylia mielona ostra Zobacz więcej
Danie biwakowo -obozowe,do zrobienia nawet w ekstremalnych warunkach,wystarczy piekielny kocioł,groch, wędzonka,kilka ziemniaków.Robiona na prawdziwej kuchni węglowej, zapewne jeszcze lepsza. Zobacz więcej
Polecam na zimowe dni - pęczak, owoce miód to porządna dawka energii i witamin. Przepis przygotowany do3 numeru Kotła, nie zmieścił się do magazynu ale właśnie pojawił się na kotłowym blogu. PĘCZAK Zobacz więcej
Znacie topinambur? To brzydal, który skradł już niejedno serduszko. Przez lata zapomniany, wreszcie powraca na salony. Możecie o nim poczytać w 4 numerze magazynu KOCIOŁ, ponieważ wybraliśmy go na Zobacz więcej
pęcherzyków powietrza i wolnych przestrzeni, zamknąć i wstawić do kotła z ciepłą wodą, wolno podgrzewać. Na dno garnka włożyć ściereczki kuchenne a słoiki tak ustawić aby się nie obijały o Zobacz więcej
Dzisiaj nietypowa, intensywnie zielona zupa, która zadowoli fanów sałaty. Powstała na podstawie przepisu z książeczki „Smaki i smaczki kuchni Ślężańskiej” Stowarzyszenia Gmin Ślężańskich. Zupę z Zobacz więcej
Przepyszna grochówka, smakuje jak wojskowa z kotła;))) Świetne rozwiązanie na jesienną szarugę bo rozgrzewa i syci jednocześnie. Zupa grochówkaSkładniki: 300 g grochu 5 ziemniaków 1 marchewka 1/2 Zobacz więcej
Wszystkich tych, którzy poszukują więcej pomysłów na walkę z przeziębieniami odsyłam do 13-stego numeru KOTŁA. Składniki na 3 porcje: – 2 szklanki soku jabłkowego – 1 – 2 łyżki cukru (opcjonalnie) – Zobacz więcej
słoniny do wyłożenia garnka, potrzebna żeby liście kapusty się nie przypaliły (dajemy miedzy ścianki garnka i liście kapusty) i daje fajny posmak potrawie Kociołek wykładamy liśćmi kapusty Na liście Zobacz więcej
Pamiętam jak w podstawówce pojechałam na wycieczkę do Krakowa. Tak sprzedawali z parujących kotłów kukurydzę. Jak ona mi smakowała. Potem co pewien czas próbowałam sama ją ugotować. Efekt – cóż była Zobacz więcej
nic zaszkodzi. Ponieważ rybacy nie mieli czasu na zbyt wykwintne kucharzenie i gości musieli nakarmić w czasie jaki mija w czasie powrotu z łowiska do portu, więc wszystkie potrzebne składniki od Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Zupa krem ze szpinaku

Zupa krem ze szpinaku 1728

0
Lubię robić zupy. Czuje się wtedy jak czarownica nad kotłem pełnego wywaru, który w zależności od mojej koncepcji zmienia się w to, co zechce. Tak samo było z tą zupą. Robiłam ją po raz pierwszy na Zobacz więcej
się z rodzinnym domem gdzie na blasze w rondlach wolno sobie perkotały przez 3 dni. Potem zapakowane w słoiki i garnki kamionkowe były zimowym pocieszeniem. Najbardziej lubiłam wyjadać je z garnka Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe 920

0
wypestkowaniu) ok. 300 - 400 g cukru (więcej lub mniej w zależności od słodkości owoców) 1/4 szklanki wody Przebrane, umyte, pozbawione ogonków i wypestkowane śliwki węgierki przekładam do garnka z Zobacz więcej
krojonych w plastry lub kostkę i duszonych w kotle ze smalcem, cebulą, kiełbasą, boczkiem, ew. burakami i marchwią, przykrywane liściem kapusty lub ew. papierem śniadaniowym, które to następnie Zobacz więcej