kocioł i garnek

{{headerMessage}}
Kocioł i garnek: Kocioł i garnek: Sernik z brzoskwinią Kocioł i garnek Gotowanie jest stare jak świat,im prościej,tym smaczniej. 07 sierpnia 2015 Kocioł i garnek: Sernik z brzoskwinią Kocioł i garnek: Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa 176

0
{{headerMessage}}
: Składniki na zalewę zagotować w kotle ( dużym garnku). Dołożyć warzywa i gotować ok.15min. Tak przygotowane warzywa powkładać do słoików i pasteryzować jeszcze ok.5-7min. Przepis dostałam od mamy Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Dżem jeżynowy

Dżem jeżynowy 137

0
{{headerMessage}}
Kiedy w garnku gotuje się dżem, czuję się jak czarownica mieszająca w kotle eliksir. Owocowy zapach roznosi się po kuchni, a mikstura nabiera intensywnego koloru. Jest w tym jakaś magia. Ostatnio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To druga zupa z bakłażanem przygotowana do Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ. Bardzo prosta do przygotowania, o niezwykle ciekawym smaku. Pieczony bakłażan oraz gotowa fasola z puszki – Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
powidła wiśniowe

powidła wiśniowe 1458

0
{{headerMessage}}
Powidła według źródła to przetwór owocowy zwykle wykonywany ze śliwek, prażonych w kotłach przez wiele dni, co zwiększa gęstość, poprawia smak powideł oraz przedłuża okres przechowywania. Powidła w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cieszymy się sezonem na pomidory i gruszki. Składniki: na podstawie przepisu z magazynu Kocioł 5 pomidorów 4 gruszki 1 filet z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego 2 łyżki masła bazylia mielona ostra Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie biwakowo -obozowe,do zrobienia nawet w ekstremalnych warunkach,wystarczy piekielny kocioł,groch, wędzonka,kilka ziemniaków.Robiona na prawdziwej kuchni węglowej, zapewne jeszcze lepsza. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polecam na zimowe dni - pęczak, owoce miód to porządna dawka energii i witamin. Przepis przygotowany do3 numeru Kotła, nie zmieścił się do magazynu ale właśnie pojawił się na kotłowym blogu. PĘCZAK Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znacie topinambur? To brzydal, który skradł już niejedno serduszko. Przez lata zapomniany, wreszcie powraca na salony. Możecie o nim poczytać w 4 numerze magazynu KOCIOŁ, ponieważ wybraliśmy go na Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Buraki ćwikłowe

Buraki ćwikłowe 478

3
{{headerMessage}}
pęcherzyków powietrza i wolnych przestrzeni, zamknąć i wstawić do kotła z ciepłą wodą, wolno podgrzewać. Na dno garnka włożyć ściereczki kuchenne a słoiki tak ustawić aby się nie obijały o Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Zupa z zielonej sałaty

Zupa z zielonej sałaty 44

3
{{headerMessage}}
Dzisiaj nietypowa, intensywnie zielona zupa, która zadowoli fanów sałaty. Powstała na podstawie przepisu z książeczki „Smaki i smaczki kuchni Ślężańskiej” Stowarzyszenia Gmin Ślężańskich. Zupę z Zobacz więcej
mariolaharasiuk
mariolaharasiuk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Mariolą
Zupa grochówka

Zupa grochówka 47

1
{{headerMessage}}
Przepyszna grochówka, smakuje jak wojskowa z kotła;))) Świetne rozwiązanie na jesienną szarugę bo rozgrzewa i syci jednocześnie. Zupa grochówkaSkładniki: 300 g grochu 5 ziemniaków 1 marchewka 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystkich tych, którzy poszukują więcej pomysłów na walkę z przeziębieniami odsyłam do 13-stego numeru KOTŁA. Składniki na 3 porcje: – 2 szklanki soku jabłkowego – 1 – 2 łyżki cukru (opcjonalnie) – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoniny do wyłożenia garnka, potrzebna żeby liście kapusty się nie przypaliły (dajemy miedzy ścianki garnka i liście kapusty) i daje fajny posmak potrawie Kociołek wykładamy liśćmi kapusty Na liście Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kolba kukurydzy – jak gotować

Kolba kukurydzy – jak gotować 1748

0
{{headerMessage}}
Pamiętam jak w podstawówce pojechałam na wycieczkę do Krakowa. Tak sprzedawali z parujących kotłów kukurydzę. Jak ona mi smakowała. Potem co pewien czas próbowałam sama ją ugotować. Efekt – cóż była Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Zupa rybna po rybacku

Zupa rybna po rybacku 765

0
{{headerMessage}}
nic zaszkodzi. Ponieważ rybacy nie mieli czasu na zbyt wykwintne kucharzenie i gości musieli nakarmić w czasie jaki mija w czasie powrotu z łowiska do portu, więc wszystkie potrzebne składniki od Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Zupa krem ze szpinaku

Zupa krem ze szpinaku 1769

0
{{headerMessage}}
Lubię robić zupy. Czuje się wtedy jak czarownica nad kotłem pełnego wywaru, który w zależności od mojej koncepcji zmienia się w to, co zechce. Tak samo było z tą zupą. Robiłam ją po raz pierwszy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez Mame i Babcię. Ich sąsiadka miała kocioł miedziany do którego na jeden wsad wchodziło 100 kg sliwek. Kocioł był ogromny. Stawiany nad ogniskiem, w środku smarowany woskiem!. Powideł było 2 Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe 920

0
{{headerMessage}}
wypestkowaniu) ok. 300 - 400 g cukru (więcej lub mniej w zależności od słodkości owoców) 1/4 szklanki wody Przebrane, umyte, pozbawione ogonków i wypestkowane śliwki węgierki przekładam do garnka z Zobacz więcej
Lilka08
Lilka08 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chochla w dłoni panny Moni!
Prażonki (w domu)

Prażonki (w domu) 202

0
{{headerMessage}}
krojonych w plastry lub kostkę i duszonych w kotle ze smalcem, cebulą, kiełbasą, boczkiem, ew. burakami i marchwią, przykrywane liściem kapusty lub ew. papierem śniadaniowym, które to następnie Zobacz więcej