kociołek meksykański

Kuchnia Gosi20 lipca 2012 14:05 Ale pięknie wygląda, zdecydowanie moje smaki, na tygodniu meksykańskim w lidlu kupiłam fasolę chilli i ostrą papryczkę w słoiku, zdecydowanie kociołek będzie w wersji Zobacz więcej
mnie od tego pomysłu. Ale czy tak dobry farsz potrzebuje dodatku tortilli? Szybko dorzuciłam jeszcze trochę mięsa i fasoli, co by uczynić go bardziej sycącym, i tak otrzymałam meksykański kociołek ;) Zobacz więcej
Eilan
Eilan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oliwka w czekoladzie
Meksykański kociołek

Meksykański kociołek 1268

0
Sroga zima podobno nas opuszcza. Całe szczęście bo już nie mogę doczekać się wiosny, pączków na drzewach, świeżej trawy, słoneczka, lekkiego wietrzyku, świergotu ptaków..... Ale póki jeszcze za oknem Zobacz więcej
Kociołek meksykański, to kolejne danie, które z takim smakiem zajadałam u mojej przyjaciółki. Pyszne i rozgrzewające. Rewelacyjne na tak chłodne dni jakie teraz mamy. Biorąc pod uwagę fakt, że jest Zobacz więcej
Meksykański kociołek | Smakołyki i koraliki Smakołyki i koraliki "Człowiek bez pasji jest jak okręt, który nie wie dokąd zmierza….. Przeskocz do treści Strona główna O mnie Ulubione linki KARPATKA Zobacz więcej
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane Zobacz więcej
Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na główne sylwestrowe danie, oto moja inspiracja last minute. Ekspresowy kociołek meksykański, pełen warzyw, mięsa i aromatycznych przypraw. Przygotowanie nie zajmie Zobacz więcej
Jesień to czas przygotowywania rozgrzewających potraw. Osobiście bardzo lubię różnego rodzaju gulasze, lecza i tym podobnym rozgrzewające potrawy. dzisiaj chciała zaprosić Was na kociołek Zobacz więcej
23 kwietnia 2012 by Caroline Pomysł na pieróg powstał z połączenia dwóch innych, a mianowicie: przepisu na ciasto do pizzy i kociołek meksykański. Miałam chęć na kociołek, ale pod inną postacią, Zobacz więcej
do sałatek ale również i do dań na ciepło jak mój meksykański kociołek. W potrawie można wyczuć chrupiące ząbki czosnku. Koncentrat jest bardzo aromatyczny czyli zrobiony z dojrzałych pomidorów o Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Ala meksykański kociołek

Ala meksykański kociołek 170

0
milone wołowe lub wołowo – wieprzowe, lub inny mix fasola kukurydza 2 cebule papryka czerwona 2 bakłażany 5 pomidorów bez skórki 1 mały koncentrat pomidorowy chilly sos lub w proszku lub poprostu Zobacz więcej
w czasie jesiennych depresji ! Aby zdobyć więcej dyniowych przepisów zajrzyjcie do: Karoliny - Sto kolorów kuchni Marty - Niebieska Pistacja Ani - Przypraw mnie Gosi - Modern taste Edyty - Pasja Zobacz więcej
W kuchni meksykańskiej najbardziej lubię salsy, szczególnie te oparte na świeżych składnikach. Zawsze chętnie robię guacamole czy aksamitne salsy pomidorowe, ale to salsy grubo siekane są dla mnie Zobacz więcej
i pokrojoną w plasterki marchewkę. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, czosnek posiekać, dodać do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min. Na oleju Zobacz więcej
idealny na chłodne wieczory, których niestety będzie już coraz więcej. 1 cukinia mała 1 czerwona cebula 250 g małych pieczarek 200 g fasolki zielonej 100 g kukurydzy 200 g czerwonej fasoli 1 papryka Zobacz więcej
Nareszcie z powrotem! Moje długie wakacje dobiegły końca i z naładowanymi bateriami znowu wracam, żeby gotować, piec i smażyć :) O dziwo typowo campingowo- namiotowe jedzenie nie zdołało mnie zabić Zobacz więcej
stołu, rozlejcie wino i cieszcie się swoim towarzystwem… Składniki dla 4 osób: - 600g udźca z indyka (dużo bardziej soczysty niż pierś) - puszka pomidorów krojonych - puszka czerwonej fasoli - Zobacz więcej
Po świątecznych biesiadach przy stole, mam ochotę na coś pikantnego i intensywnego w smaku. Stawiam na łatwe w przygotowaniu danie inspirowane meksykańskimi smakami. (4 porcje) 2 łyżki oleju 1 duża Zobacz więcej
Pyszna, barwna i rozgrzewająca potrawa. Jest to danie jednogarnkowe, szybkie i proste w przygotowaniu, które jest niesamowicie sycące dlatego idealnie nadaje się na obiad, zwłaszcza zimą i jesienią. Zobacz więcej
Czerwona cebula, fasola, kukurydza i duuuużo duuużo papryki - to sztandarowe produkty kuchni meksykańskiej. Odpowiednio połączone z innymi warzywami, wołowiną i ulubionymi przyprawami mogą stworzyć Zobacz więcej