kociołek z wołowiną

żadnej. Wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy, gotujemy a potem zajadamy. Zapraszam na pyszną i aromatyczną wołowinę. Składniki: 600 g szponder wołowy 250 g wołowiny bez kości olej z chili do Zobacz więcej
Kocioek z woowin i frankfurterkami to smaczne danie przypominajce leczo.Kocioek z woowin i frankfurterkamijestdobry na imprezy – atwo go podgrza i poda, jeli masz wystarczajc liczb miseczek.Warto Zobacz więcej
Czerwona cebula, fasola, kukurydza i duuuużo duuużo papryki - to sztandarowe produkty kuchni meksykańskiej. Odpowiednio połączone z innymi warzywami, wołowiną i ulubionymi przyprawami mogą stworzyć Zobacz więcej
Chciałem się pochwalić, ostatnio zostałem współwłaścicielem kociołka! Jedzenie wyszło pyszne! Zamieszczam poniżej mój przepis na pieczonkę. Najlepsze jest przygotowywanie składników w rodzinnym gronie Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
KOCIOŁEK RODZINNY

KOCIOŁEK RODZINNY 244

2
Kociołek rodzinny składa się z samych pyszności: ciecierzyca,fasola czerwona,pomidory,marchew,mięso,papryka,pieczarki,cebula,czosnek a do tego wspaniała kompozycja przypraw. Składniki dla dużej Zobacz więcej
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane Zobacz więcej
Jadłam na Węgrzech dwie zupy gulaszowe: Jedną w czardzie, na przedmieściach Budapesztu - była podana w kociołku, esencjonalna, ostra, ale bez przesady, gęsta, przepyszna! Drugą - w Wyszehradzie, w Zobacz więcej
pokrojonej w kostkę (najlepsza karkówka!) 5 cebul pokrojonych w piórka 2 papryki pokrojone w kostkę 1 puszka pomidorów bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 litry bulionu lub rosołu wołowego Zobacz więcej
lub kuskusem. Taki kociołek z pewnością zapełni wszystkie brzuszki :) SKŁADNIKI (4 porcje): 400 g mielonej wołowiny puszka pomidorów krojonych puszka czerwonej fasoli 1 duża cebula 50 g bułki tartej Zobacz więcej
Gulasz gotowany w kociołku (bograczu) jest najbardziej znaną węgierską zupą. Najlepiej przygotować ją z wołowiny, w tym przypadku najlepszą jest pręga wołowa. Jeżeli natomiast chcemy wykorzystać Zobacz więcej
Zapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Zobacz więcej
Bywają dni, kiedy nic nam się nie chce, zły humor nas nie opuszcza i czasem nawet słodkości nie kuszą tak jak talerz gorącej zupy. Zwłaszcza, gdy za oknem -10 stopni i zimno się robi nawet patrząc na Zobacz więcej
slooowfood
slooowfood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
slooowfood
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 332

0
Fasola z puszki plus do tego wołowina czyli danie rodem z filmu o Dzikim Zachodzie. Zabrakło tylko kociołka,ogniska i jakiegoś głodnego kowboja. Moja wersja gulaszu jest dosyć łagodna, ale jeśli Zobacz więcej
Jedz kolorowo
Jedz kolorowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz kolorowo
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski 955

0
Pomysł przywieziony z Węgier, wraz z papryką mieloną i pastą gulaszową w tubce. W restauracji w Peszcie jedliśmy zupę gulaszową podawaną w „płonącym” kociołku. Po powrocie pomyślałam: a co by było, Zobacz więcej
Kawa do mięsa - zdziwiła się połowica, gdy po raz pierwszy powiedziałem, co zamierzam przyrządzić na obiad. Gdy spróbowała to wydała polecenie - gulasz w kociołku po meksykańsku masz robić częściej. Zobacz więcej
puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy 3 kostki gorzkiej czekolady (70%) przyprawy: cynamon, kmin rzymski, kolendra, pieprz kajeński, sól kostka rosołowa (wołowa) olej, woda W garnku podsmażyć Zobacz więcej
Prosty przepis na gulasz wołowy z ziemniakami, który robiony w kociołku nad ogniskiem, zwie się bogracz. Mój bogracz jest gęsty, chętnie jem go z chrupiącym kawałkiem chleba. Do gulaszu możecie dodać Zobacz więcej
Ciąg dalszy zimowej aury, ciąg dalszy na liście dań rozgrzewających. Uwielbiam gulasz, uwielbiam zupy, więc zupa gulaszowa to dla mnie podwójne szczęście :) Już dosyć mam tej zimy, ale jedyne co Zobacz więcej
puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy 3 kostki gorzkiej czekolady (70%) przyprawy: cynamon, kmin rzymski, kolendra, pieprz kajeński, sól kostka rosołowa (wołowa) olej, woda W garnku podsmażyć Zobacz więcej
Z kuchnią węgierską zdecydowanie kojarzy mi się zupa gulaszowa: pożywna, ostra i oczywiście smaczna. Dawniej była przyrządzana przez pasterzy w kociołku nad ogniskiem. Kociołek ten to bogracz i stąd Zobacz więcej