kociołek z wołowiną

{{headerMessage}}
żadnej. Wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy, gotujemy a potem zajadamy. Zapraszam na pyszną i aromatyczną wołowinę. Składniki: 600 g szponder wołowy 250 g wołowiny bez kości olej z chili do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocioek z woowin i frankfurterkami to smaczne danie przypominajce leczo.Kocioek z woowin i frankfurterkamijestdobry na imprezy – atwo go podgrza i poda, jeli masz wystarczajc liczb miseczek.Warto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czerwona cebula, fasola, kukurydza i duuuużo duuużo papryki - to sztandarowe produkty kuchni meksykańskiej. Odpowiednio połączone z innymi warzywami, wołowiną i ulubionymi przyprawami mogą stworzyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są najlepszej jakości, gdyż gotowaliśmy wieczorem, a nie miałem dobrego aparatu: Składniki: (jak na zdjęciu) ziemniaki marchewka pomidory cebula cukinia wołowina boczek kiełbasa papryka tymianek sól, Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
KOCIOŁEK RODZINNY

KOCIOŁEK RODZINNY 277

2
{{headerMessage}}
Kociołek rodzinny składa się z samych pyszności: ciecierzyca,fasola czerwona,pomidory,marchew,mięso,papryka,pieczarki,cebula,czosnek a do tego wspaniała kompozycja przypraw. Składniki dla dużej Zobacz więcej
Magda111
Magda111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowite Dania
Meksykański kociołek + film

Meksykański kociołek + film 275

2
{{headerMessage}}
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jadłam na Węgrzech dwie zupy gulaszowe: Jedną w czardzie, na przedmieściach Budapesztu - była podana w kociołku, esencjonalna, ostra, ale bez przesady, gęsta, przepyszna! Drugą - w Wyszehradzie, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tą przepyszną , aromatyczną zupę gotuję zawsze na zakończenie jesiennych prac w ogrodzie. Wieszam kociołek na ogniu , wrzucam składniki i idę grabić ostatnie liście. Spożyta w towarzystwie przyjaciół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niezwykle aromatyczne i bardzo smakowite klosiki w meksykańskim stylu. Osoby lubiące wyraziste i dobrze przyprawione mięsne obiady będą na pewno nimi zachwycone. Bardzo ciekawy smak nadaje mu dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz gotowany w kociołku (bograczu) jest najbardziej znaną węgierską zupą. Najlepiej przygotować ją z wołowiny, w tym przypadku najlepszą jest pręga wołowa. Jeżeli natomiast chcemy wykorzystać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bywają dni, kiedy nic nam się nie chce, zły humor nas nie opuszcza i czasem nawet słodkości nie kuszą tak jak talerz gorącej zupy. Zwłaszcza, gdy za oknem -10 stopni i zimno się robi nawet patrząc na Zobacz więcej
slooowfood
slooowfood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
slooowfood
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 340

0
{{headerMessage}}
Fasola z puszki plus do tego wołowina czyli danie rodem z filmu o Dzikim Zachodzie. Zabrakło tylko kociołka,ogniska i jakiegoś głodnego kowboja. Moja wersja gulaszu jest dosyć łagodna, ale jeśli Zobacz więcej
Jedz kolorowo
Jedz kolorowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz kolorowo
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski 966

0
{{headerMessage}}
Pomysł przywieziony z Węgier, wraz z papryką mieloną i pastą gulaszową w tubce. W restauracji w Peszcie jedliśmy zupę gulaszową podawaną w „płonącym” kociołku. Po powrocie pomyślałam: a co by było, Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Gulasz w kociołku

Gulasz w kociołku 301

0
{{headerMessage}}
Kawa do mięsa - zdziwiła się połowica, gdy po raz pierwszy powiedziałem, co zamierzam przyrządzić na obiad. Gdy spróbowała to wydała polecenie - gulasz w kociołku po meksykańsku masz robić częściej. Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Tex Mex w wersji klasycznej

Tex Mex w wersji klasycznej 115

0
{{headerMessage}}
Składniki tego dania znam na pamięć i mogę robić z zamkniętymi oczami. Pikatne, lekko słodkawe chilli z chrupiącą kukurydzą i pikantnym sosem jest dla mnie niezbędne do przetrwania w obecnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty przepis na gulasz wołowy z ziemniakami, który robiony w kociołku nad ogniskiem, zwie się bogracz. Mój bogracz jest gęsty, chętnie jem go z chrupiącym kawałkiem chleba. Do gulaszu możecie dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wielki gar mam, ale pułku wojska nie... Dlatego ograniczyłam się do przygotowania mniejszej ilości, na dwa dni. Mogłam dzięki temu wypróbować nowy nabytek- kociołek żeliwny! ZUPA GULASZOWA. Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Tex Mex w wersji klasycznej

Tex Mex w wersji klasycznej 55

0
{{headerMessage}}
Składniki tego dania znam na pamięć i mogę robić z zamkniętymi oczami. Pikatne, lekko słodkawe chilli z chrupiącą kukurydzą i pikantnym sosem jest dla mnie niezbędne do przetrwania w obecnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z kuchnią węgierską zdecydowanie kojarzy mi się zupa gulaszowa: pożywna, ostra i oczywiście smaczna. Dawniej była przyrządzana przez pasterzy w kociołku nad ogniskiem. Kociołek ten to bogracz i stąd Zobacz więcej