kociołek z wołowiną

żadnej. Wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy, gotujemy a potem zajadamy. Zapraszam na pyszną i aromatyczną wołowinę. Składniki: 600 g szponder wołowy 250 g wołowiny bez kości olej z chili do Zobacz więcej
Kocioek z woowin i frankfurterkami to smaczne danie przypominajce leczo.Kocioek z woowin i frankfurterkamijestdobry na imprezy – atwo go podgrza i poda, jeli masz wystarczajc liczb miseczek.Warto Zobacz więcej
Czerwona cebula, fasola, kukurydza i duuuużo duuużo papryki - to sztandarowe produkty kuchni meksykańskiej. Odpowiednio połączone z innymi warzywami, wołowiną i ulubionymi przyprawami mogą stworzyć Zobacz więcej
Chciałem się pochwalić, ostatnio zostałem współwłaścicielem kociołka! Jedzenie wyszło pyszne! Zamieszczam poniżej mój przepis na pieczonkę. Najlepsze jest przygotowywanie składników w rodzinnym gronie Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
KOCIOŁEK RODZINNY

KOCIOŁEK RODZINNY 211

2
Kociołek rodzinny składa się z samych pyszności: ciecierzyca,fasola czerwona,pomidory,marchew,mięso,papryka,pieczarki,cebula,czosnek a do tego wspaniała kompozycja przypraw. Składniki dla dużej Zobacz więcej
Sycące, pikantne i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe czyli meksykański kociołek to idealny pomysł na smaczny obiad lub gorącą kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Doskonale smakuje podane Zobacz więcej
Jadłam na Węgrzech dwie zupy gulaszowe: Jedną w czardzie, na przedmieściach Budapesztu - była podana w kociołku, esencjonalna, ostra, ale bez przesady, gęsta, przepyszna! Drugą - w Wyszehradzie, w Zobacz więcej
Tą przepyszną , aromatyczną zupę gotuję zawsze na zakończenie jesiennych prac w ogrodzie. Wieszam kociołek na ogniu , wrzucam składniki i idę grabić ostatnie liście. Spożyta w towarzystwie przyjaciół Zobacz więcej
lub kuskusem. Taki kociołek z pewnością zapełni wszystkie brzuszki :) SKŁADNIKI (4 porcje): 400 g mielonej wołowiny puszka pomidorów krojonych puszka czerwonej fasoli 1 duża cebula 50 g bułki tartej Zobacz więcej
Gulasz gotowany w kociołku (bograczu) jest najbardziej znaną węgierską zupą. Najlepiej przygotować ją z wołowiny, w tym przypadku najlepszą jest pręga wołowa. Jeżeli natomiast chcemy wykorzystać Zobacz więcej
Zapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Zobacz więcej
Bywają dni, kiedy nic nam się nie chce, zły humor nas nie opuszcza i czasem nawet słodkości nie kuszą tak jak talerz gorącej zupy. Zwłaszcza, gdy za oknem -10 stopni i zimno się robi nawet patrząc na Zobacz więcej
slooowfood
slooowfood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
slooowfood
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 322

0
Fasola z puszki plus do tego wołowina czyli danie rodem z filmu o Dzikim Zachodzie. Zabrakło tylko kociołka,ogniska i jakiegoś głodnego kowboja. Moja wersja gulaszu jest dosyć łagodna, ale jeśli Zobacz więcej
Jedz kolorowo
Jedz kolorowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz kolorowo
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski 932

0
Pomysł przywieziony z Węgier, wraz z papryką mieloną i pastą gulaszową w tubce. W restauracji w Peszcie jedliśmy zupę gulaszową podawaną w „płonącym” kociołku. Po powrocie pomyślałam: a co by było, Zobacz więcej
Kawa do mięsa - zdziwiła się połowica, gdy po raz pierwszy powiedziałem, co zamierzam przyrządzić na obiad. Gdy spróbowała to wydała polecenie - gulasz w kociołku po meksykańsku masz robić częściej. Zobacz więcej
korzenie tego gulaszu. Ale rozgłos przynieśli mu dopiero amerykańscy kowboje. Panie i Panowie, sięgnijcie do kociołka, nabierzcie łyżkę strawy i posłuchajcie ballady kuchennej... składniki na gar Zobacz więcej
Prosty przepis na gulasz wołowy z ziemniakami, który robiony w kociołku nad ogniskiem, zwie się bogracz. Mój bogracz jest gęsty, chętnie jem go z chrupiącym kawałkiem chleba. Do gulaszu możecie dodać Zobacz więcej
. Wielki gar mam, ale pułku wojska nie... Dlatego ograniczyłam się do przygotowania mniejszej ilości, na dwa dni. Mogłam dzięki temu wypróbować nowy nabytek- kociołek żeliwny! ZUPA GULASZOWA. Zobacz więcej
korzenie tego gulaszu. Ale rozgłos przynieśli mu dopiero amerykańscy kowboje. Panie i Panowie, sięgnijcie do kociołka, nabierzcie łyżkę strawy i posłuchajcie ballady kuchennej… składniki na gar Zobacz więcej
Z kuchnią węgierską zdecydowanie kojarzy mi się zupa gulaszowa: pożywna, ostra i oczywiście smaczna. Dawniej była przyrządzana przez pasterzy w kociołku nad ogniskiem. Kociołek ten to bogracz i stąd Zobacz więcej