kogel mogel chałwa

z płaską łyżką cukru pudru na jasny puch. Śmietankę również ubijamy z odrobiną cukru pudru na sztywno. Kogel mogel delikatnie mieszamy z ubitą śmietanką i pokruszoną chałwą. Wierzch również Zobacz więcej
. Z żółtek zrobić kogel-mogel, czyli utrzeć je z cukrem na puszystą, gęstą, niemalże białą masę. Następnie dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Ubitą śmietanę dodawać stopniowo do kremu Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchnia Uli
Serniczki chałwowe

Serniczki chałwowe 153

0
wodnej (miskę wstaw do większego garnka z gotującą się wodą) i dodaj serek. Mieszaj wszystko do całkowitego połączenia się składników. Odstaw. Ubij śmietanę i dodaj ją do mieszanki serowo - Zobacz więcej
dużej tortownicy. I wybaczcie te zdjęcia - po raz kolejny!!! - w życiu jeszcze tak się nie spieszyłam. Składniki Biszkopt 9 jajek 33 dag cukru 8 łyżek wody 12 dag mąki pszennej 9 dag mąki Zobacz więcej
. Jaja ubijamy z cukrem-pudrem i cukrem waniliowym na luźny, ale puszysty kogel-mogel. Twaróg mieszamy z ricottą, a następnie z koglem-moglem. W wersji chałwowej dodajemy do masy serowej 2 batoniki Zobacz więcej
z piekarnika i zostawić do moment wystudzenia. Wyciągać z formy dopiero po wystudzeniu. Rozkrój biszkopt na pól nasączając każdą z połówek kawą. Masa czekoladowa: Jajka dokładnie umyj w ciepłej Zobacz więcej
Kevin
Kevin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grejpfrut's world
Ciasto chałwowe

Ciasto chałwowe 2303

0
cukru i ubijamy na bardzo jasny kogel-mogel. Teraz stopniowo wlewamy olej cały czas mieszając. Następnie dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Kiedy powstanie nam gęsta masa dolewamy do niej Zobacz więcej
tahini Żółtka ucieramy z cukrem aż do powstania bardzo gęstej i jasnej masy. Śmietankę podgrzewamy wraz z pastą tahini, mieszamy składniki do połączenia. Po zagotowaniu odstawiamy do przestudzenia. Zobacz więcej
kogel mogel, chleb z wodą i cukrem, wodę z saturatora... A moze coś więcej? :) pytamy.pl olaskowron1983.bloog.pl zgłoś błąd blog serwisowy regulamin pomoc (FAQ) archiwum marzec 2016 luty 2016 styczeń Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Zrób swój ser!

Zrób swój ser! 144

0
tylko od kulinarnej wyobraźni. Odsłona trzecia: deser godny dwugwiazdkowej restauracji. Kogel-mogel, fontina, zredukowana nalewka wiśniowa, orzechy laskowe. W naszym wydaniu: kogel-mogel, kozia Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
LODY CAPPUCCINO

LODY CAPPUCCINO 707

1
cappuccino - idealne... Lody cappuccinoSKŁADNIKI: 250 ml śmietany kremówki 2 jajka 7,5 dkg drobnego cukru 3 łyżki cappuccino w proszku Śmietana i jajka powinny być bardzo mocno schłodzone. Skorupki Zobacz więcej
żółtka od białek. Żółtka ubijamy na kogel-mogel z ksylitolem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Tak samo postępujemy ze śmietaną. Wszystkie trzy ubite piany mieszamy delikatnie i dodajemy do nich Zobacz więcej
gorącej owsianki i energicznie mieszamy; można również ubić białko na pianę lub dodać kogel-mogel) - jogurt, maślankę lub kefir (podobnie jak jajko dodajemy w ostatniej fazie gotowania lub do ciepłej Zobacz więcej
w zagłębienie ręki i wysysamy; KAKAO „NA SUCHO” – kakao (najlepiej niemieckie Schlustad) wysypujemy na spodeczek i wylizujemy KOGEL-MOGEL – wielki nieobecny w mojej biografii kulinarnej. Ale Zobacz więcej
Rolada z musem malinowym 1 tydzień temu Ciasteczkolandia Proste ciasto migdałowo-imbirowe z gruszkami 1 tydzień temu Najnowszy przepis Jabłecznik ucierany 3 miesiące temu To mi się upiekło Tort Zobacz więcej
CIASTO ZE ŚLIWKAMI 3 miesiące temu Słodka Magia od Kuchni Jeżynowa tarta z koglem moglem 3 miesiące temu Śladami Słodkiej Babeczki Tort karmelowy. 4 miesiące temu Moja pasja smaku Makaron linguine z Zobacz więcej
10 dkg cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki pszennej 300 ml tłustego mleka 300 ml śmietany kremówki 10 dkg gorzkiej czekolady (minimum 70%) Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Zobacz więcej
czekoladzie (I adore cinnamon) • Mazurek z białek (Z miłości do słodkości) • Mazurek z czekoladowymi jajkami (Bernika) • Mazurek z fasolą (Jesteśmy tym, co jemy) • Mazurek z kajmakiem (Zanadrze) • Zobacz więcej