Dzisiejsza propozycja to żeberka duszone w ziołach według przepisu Magdy Gessler. Został on wykorzystany w 3 sezonie Kuchennych Rewolucji. My dokonałyśmy nieco modyfikacji w tym przepisie, mianowicie
Zobacz więcej
...czyli podróż sentymentalna... Jeden z najprostszych deserów, który nieraz ratował życie, gdy taaaak baaaardzo chciało się coś słodkiego i to już, zaraz, teraz! Najwięcej najadłam się go w
Zobacz więcej
Menu naszego niedzielnego party nie miało właściwie nic wspólnego z oglądanym filmem. Ale - ponieważ to były jednocześnie moje imieniny:) to uznałam, że mogę sobie pozwolić na coś, co mnie ostatnio
Zobacz więcej
Kogiel mogiel lub kogel mogiel toprosty deser zsurowych żółtekutartych zcukrem na puszystą masę.Deser pojawił się wPolsce w XVII wieku ijego receptura jest prawdopodobnie pochodzenia żydowskiego. Stał
Zobacz więcej
Zapiekany kogel - mogel Składniki; 2 banany 12 truskawek 6 żółtek 6 łyżeczek cukru kryształu 1 cukier waniliowy 100 g orzechów laskowych tartych Sposób wykonania: Do kokilek wkładamy pokrojonego w
Zobacz więcej
Słodki, puszysty, doskonały nie tylko do ryb ale także do jaj, wędlin czy warzyw. Najlepszy ze świeżo tartym chrzanem własnej roboty. Korzenie chrzanu obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach.
Zobacz więcej
No i stało się, Magda Gessler postanowiła wydać kolejną książkę. TytułKuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gesslernie pozostawia raczej pola do nadmiaru spekulacji co do zawartości publikacji.Mają być
Zobacz więcej
Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na
Zobacz więcej
Przyznać się do tego, że się lubi Magdę Gessler to podobno teraz obciach. No cóż. I tak się przyznam. Ja ją lubię! I to nie za jej "Kuchenne Rewolucje" Głównie za przywiązanie do naszej tradycji
Zobacz więcej
Tym razem chciałabym podzielić się z Wami "sekretem podwójnego schabowego" Magdy Gessler. Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler". Zastosowałam się do rady z
Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem
Zobacz więcej
Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12
Zobacz więcej
Poniższy przepis jest ulubionym lubelskim sposobem Magdy Gessler na wigilijnego karpia. W wielu wywiadach restauratorka wspomina, że tak przyrządzony karp rozpływa się w ustach, a co najważniejsze,
Zobacz więcej
Chyba wszyscy znają ten przepis, a jednak... czy nie jest trochę zapomniany ??? Jak dla mnie i dla wielu, których znam, kogel - mogel to jeden (kolejny :)) ze smaków dzieciństwa.Zawsze, kiedy z
Zobacz więcej
Często zapomniany albo nie wykonywany z obawy przed salmonellą. Na wszelki wypadek zawsze parzę jajka przez 2 minuty. Jedni mówią kogiel mogiel inni kogel, ale każdy zna ten smak z dzieciństwa.
Zobacz więcej
Kogel mogel z grzanym piwkiem A raczej grzane piwko z koglem moglem :) Dla wielu jest to cos dziwnego, ale ja jestem w pelni oddana fanka tego rozgrzewającego koktajlu piwnego! Co trzeba kupic: (2
Zobacz więcej
Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, ZupyKomentarze: Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis
Zobacz więcej
sprawdzone przepisy kulinarne Kogel - mogel z owocami Wczoraj mnie wzięło. Na kogel -mogel. Chyba po raz pierwszy od... 15 lat, albo nawet i lepiej. Jak sobie wspomnę kilka takich smakołyków z dawnych
Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki - Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją
Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Kogel mogel z chrzanem wg. Magdy Gessler Ukręcić puszysty kogel - mogel z dwóch żółtek i cukru. Dodać utarty chrzan. Ew. dosolić. Sprawdzić ostrość. Autorka poleca go
Zobacz więcej