kogut

Czas dziś na ostatni przepis związany z tym działem tematycznym – dziś na obiad nadziewany młody kogut. Kapłona niestety nie udało mi się znaleźć, ale wiem, że w Polsce są dostępne, więc zawsze Zobacz więcej
Dziś międzynarodowo z polskimi produktami w tle:) Zapraszam na rozmowę z Sophie Evans – właścicielką i twórczynią przesmacznej firmy La Koguta, która produkuje genialne przetwory i wszelakie chutney z Zobacz więcej
Kiełbasa z koguta To ta z lewej. Z prawej kiełbasa z koguta hotdog! Kiełbasa wykonana z koguta wiejskiego. Składniki: - mięso z piersi koguta1kg, - mięso IIkl z podudzi koguta 2kg, - mięso III kl. z Zobacz więcej
Składniki: kapłon kogut mięsny ok. 2,5kg ćwierć selera marchew pietruszka 2 małe pomarańcze 2-3 ząbki czosnku mała cebulka czerwona kawałek dyni (ok. ćwiartkę małej) imbir (opcjonalnie) majeranek i Zobacz więcej
Nie będę się zbytnio rozpisywać...po prostu pyszny i zdrowy :) ! Składniki : Mięso z młodego koguta : pierś ze skrzydełkiem, grzbiet, noga, łapki, szyjka 3 średniej wielkości marchewki 3 średniej Zobacz więcej
Wczorajsze zawody, czyli Bieg Koguta, były moimi pierwszymi, zaledwie 7 km od mojego domu..:) Odbywają się one z okazji obchodów Dni Koguta, czyli święta Oławy, która właśnie koguta ma w herbie. Na Zobacz więcej
Kiełbasa z koguta ze skórkami - drobiowa Składniki: - mięso z koguta czerwone (uda) 3kg, - mięso wieprzowe kl II 1 kg, - skórki z koguta 1 kg, - pieprz 1g/kg, - czosnek 1-3g/kg, - kolendra mielona Zobacz więcej
zastanawialiśmy się gdzie ukryć gotowy pasztet… przed sobą. Poniżej przepis na domową wersję super pysznego pasztetu z drobiu, który mogłabym jeść codziennie! SKŁADNIKI: 1 kogut z wolnego wybiegu, Zobacz więcej
Zajazd po Czarnym Kogutem W tym roku, byliśmy z mężem w Bieszczadach. Odwiedziliśmy bardzo fajną restaurację "Zajazd pod Czarnym Kogutem". Jest to miejsce z pokojami, restauracją oraz piwnicą win. W Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PasjaSmaku
Curry z koguta

Curry z koguta 66

0
Cześć Wam znowu po dłuższej przerwie. Przepraszam, że ostatnio tak to wygląda, ale wiele godzin spędzonych w pracy na kuchni, na poznawaniu nowych smaków trochę zubożyła czas na spokojne gotowanie w Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Di gotuje
Pasztet z kury/koguta

Pasztet z kury/koguta 125

0
własnego smaku. (2 małe keksówki) 1 kura/kogut 1-2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól Dodatkowo: 2 jajka 2 suche bułki namoczone w mleku 1 ziemniak Zobacz więcej
Kogut zagrodowy, podobnie jak kurczak, to dobrej jakości mięso. Już parę razy kupowałam całego kurczaka lub części ( uda, piersi) i uważam, że są naprawdę dobre. Zdecydowanie lepsze od tych fermowych. Zobacz więcej
Wiera
Wiera Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz mnie!
Pudding chlebowy z koguta

Pudding chlebowy z koguta 104

0
Po Kazimierzu Dolnym krążą legendy... najsłynniejsza znich inadająca się na bloga, bo "kulinarna" to ta okogucie: W Kazimierzu, wczasach dzikich irozhasanych pogan,uwił sobie gniazdko najprawdziwszy Zobacz więcej
Przepyszne danie o interesujacym smaku. Do "zagaszenia" potrawy zamiast raki (slynnej greckiej wodki z winogron), ktora mysle nie jest w Polsce latwodostepnym alkoholem mozemy uzyc ouzo lub wytrawne Zobacz więcej
Za kilka godzin rozpocznie się weekend, do tego od wczoraj mamy iście barową pogodę i niestety nie zapowiada się szybka jej zmiana. Jeżeli jeszcze zastanawiacie się co robić przy takiej aurze lub Zobacz więcej
Kiełbasa a'la żywiecka z koguta Składniki: - mięso z koguta kl. I 3kg (białe i ciemne), - mięso tłuste wieprzowe, np. boczek 1kg, - mięso z koguta kl. III 1kg (błony i ścięgna), - pieprz naturalny Zobacz więcej
Kiełbasa hot dog z koguta Może być wykonana z kurczaka, ale odradzam sklepowego (fermowego). Składniki: - 5 kg mięsa z koguta (jasnego i ciemnego ze skórą) - peklosól 17g/kg, - cebula prażona 3g/kg, Zobacz więcej
Kiełbasa szynkowa drobiowa z koguta Składniki: - pierś koguta 4kg (można zastąpić inną drobiową) - mięso ścięgniste z koguta 1kg, - mięso wieprzowe kl. III 1kg, - peklosól i sol 18g/kg, - pieprz Zobacz więcej
Ekhm… cóż mogę powiedzieć na temat tych składników… Chyba każdy z Was się domyśla z jakich względów te dwa zwierzęta, a właściwie ich mięso było i jest uważane za afrodyzjak. Na przestrzeni wieków Zobacz więcej
Vous allez être redirigé Le blog qui se trouvait là est maintenant à l’adresse http://www.eksperymentalnie.com/2012/11/gospoda-pod-kogutem-i-moje-wrazenia.html. Souhaitez-vous être redirigé? Ce blog n Zobacz więcej