kolanka z łososiem i orzechami włoskimi

Niedawno polecałam Wam książkę wydaną przez Carrefour Z miłości do smaku, książka jest już dostępna w sklepach Carrefour oraz w sklepie internetowym ecarrefour.pl. Z tej właśnie książki pochodzi Zobacz więcej
Jakie jest wasze ulubione danie do zabrania do pracy? Ja ostatnio pokochałam pęczak. Można go zjeść na ciepło i na zimno, przechowywany w pudełku lunchowym z dobrym sosem nabiera pięknego aromatu i Zobacz więcej
CZEŚĆ! Dzień dobry! Jak pisałam przy okazji przepisu na szparagi z boczniakami (tu) udało mi się pierwszy raz w tym roku upolować botwinkę. Już niedługo będzie jej pełno na bazarkach, dlatego też mam Zobacz więcej
Jedno z najlepszych ciast wielkanocnych jakie robiłam. Pyszne ciacho z dużą ilością orzechów włoskich, a na to beza. Czego chcieć więcej? porcji: 12 czas przygotowania: 150 min poziom: średni Zobacz więcej
To był strzał w dziesiątkę! Chrupiąca z zewnątrz, złocista, polana syopem klonowym, posypana kokosem i orzechami włoskimi pieczona owsianka. Niezwykle delikatna w smaku, zawiera wszystko to, czego Zobacz więcej
Każdy z nas z pewnością poznał już niesamowite właściwości jarmużu. Odkąd pierwszy raz go skosztowałam, zakochałam się w nim. Nie tylko za wartości odżywcze, ale też za różnorodne zastosowanie w Zobacz więcej
Kiedy wszcyscy w domu trochę marcowo przeziębieni, dobra jest czekolada, a najlepsze – ciasto czekoladowe. Pachnie w całym domu jeszcze następnego dnia, świetnie smakuje do gorącej herbaty. Ci, co nie Zobacz więcej
Gdybym miała wybrać mój ulubiony kolor jedzenia, to jest to różowy:) Kojarzy mi się z zabielanym barszczem, truskawkami rozgniecionymi ze śmietaną i z koktajlem malinowym. Nie wiem, czy w tej paście Zobacz więcej
W związku z tym, że wielkimi krokami zbliża się święto wszystkich przedstawicielek płci pięknej, dzielę się z Wami przepisem - pomysłem na słodki i wyjątkowy prezent. Wyjątkowy, bo własnoręcznie Zobacz więcej
Pyszne klopsiki o niecodziennym smaku i zaskakującym wnętrzu. Idealne jeśli lubimy klopsy ale znudziły nam się te w standardowej wersji. Składniki: 500g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko szklanki Zobacz więcej
No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy "do zabrania", a pomiędzy tymi chwilami Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na przystawkę z serii mało roboty, mało składników, a smak powala na kolana :) Kiedyś jadłam kanapki z takimi składnikami, ale pomyślałam "na chleb trzeba pracować" więc zrobiłam Zobacz więcej
Święta bez ciastek nie istnieją. Pierniki piernikami, ale u mnie musi być coś jeszcze. Są pyszne, mocno czekoladowe i bogato nadziane. Polecam! Proporcje na 15 sztuk Co trzeba? 100 g mąki 140 g Zobacz więcej
16 października to wyjątkowa data zarówno dla piekarzy, jak i dla wszystkich miłośników chrupiących wypieków. Tego dnia wypada Światowy Dzień Chleba. Za sprawą Zorry kolejny raz możemy uczestniczyć w Zobacz więcej
Jak się nie ma czasu za wiele to moja dzisiejsza propozycja to zbawienie. Szybko, pysznie i aromatycznie obiad wjeżdża na stół a głodomorki się zajadają. Kolanka czyli makaron z mięsem mielonym i Zobacz więcej
Wiecie, że uwielbiam wege kotlety. Lubię w nich dosłownie wszystko. To, że można je przygotować w kilka chwil, że jest niezliczona ilość możliwości nadawania im smaku i przede wszystkim, że są super Zobacz więcej
Zapiekanki kojarzą mi się zawsze z czymś sycącym, pełnym różnych składników (które często zalegają nam w lodowce),a z których można przyrządzić pyszne ciepłe danie. Zapraszam :) Składniki: 300g Zobacz więcej
Veganza
Veganza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Veganza!
Kolanka z soczewicą i czymś jeszcze

Kolanka z soczewicą i czymś jeszcze 28

Prostota jest fajna. Prostota jest ładna. Prostota oznacza, że nie masz dużo naczyń do mycia. Chyba głównie z tego ostatniego powodu lubię proste, mało skomplikowane dania. No i zabierają zazwyczaj Zobacz więcej
Pipe rigate con zucca, catalogna e uva Zupełnie od niedawna w dniu 25październikaobchodzony jest Światowy Dzień Makaronu. Mistrzami w przygotowaniu i zjadaniu makaronusąoczywiście Włosi. Spotkałamsięz Zobacz więcej
Witajcie :) Jesiennych klimatów ciąg dalszy. Czyli jeszcze jeden przepis z kapustą, ale tym razem z czerwoną, zwaną też modrą. Lubimy wymyślać ciekawe potrawy i to jedna z tych, które robiliśmy na Zobacz więcej