kolorowa papryka z cukinią na słodko-kwaśno

Były naleśniki na słodko. Zostały zjedzone. Zostało kilka naleśnikowych placków, więc śmiało można było zmienić obiadowy wariant na wytrawny. Nadzienie to mięso wieprzowo-wołowe, kolorowe papryki i Zobacz więcej
Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką i cukinią - GRILL - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką Zobacz więcej
Składniki: 1 duża główka młodej kapusty 1 pęczek koperku 3 łyżki smalcu 3-4 ziarna ziela angielskiego 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli pieprz czarny do smaku 2 łyżki octu spirytusowego 10% Zobacz więcej
Skrzydełka pieczone…Jadłam je wiele razy ale jakoś nie miałam okazji ich przyrządzić. Zastanawiałam się ostatnio dlaczego. Doszłam do wniosku, że skrzydełka z kurczaka mają mało mięsa, więc szkoda Zobacz więcej
Skrzydełka pieczone…Jadłam je wiele razy ale jakoś nie miałam okazji ich przyrządzić. Zastanawiałam się ostatnio dlaczego. Doszłam do wniosku, że skrzydełka z kurczaka mają mało mięsa, więc szkoda Zobacz więcej
To niezwykle letnia i lekka propozycja obiadowa. Wytrawna krucha tarta z ciekawym połączeniem smakowym w nadzieniu. Ponadto sporo tu smacznych, świeżych warzyw – żółta cukinia, słodsza w smaku oraz Zobacz więcej
Drobiowa pieczeń z serem i kolorowymi paprykami - DANIA Z KURCZAKIEM - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Drobiowa pieczeń z serem i Zobacz więcej
Bodylicious
Bodylicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bodylicious
placki z cukinii na słodko

placki z cukinii na słodko 7

A wszystko dlatego, że dostałam jakiś czas temu cukinię – potwora. Ogromniastą i z tak grubą skórą, że miałam spory problem żeby ją pokroić i obrać. Cukinia stała sobie u nas blacie kuchennym Zobacz więcej
Wzięłam przepis od sąsiadki, bo poczęstowała mnie tą sałatką na zimę . A, że bardzo mi zasmakowała, postanowiłam od razu przygotować kilka słoiczków. Oto przepis: Składniki: 3 kg cukinii kolorowej 0,5 Zobacz więcej
Pieczeń mięsna z papryką i serem żółtym. Bardzo smaczna, soczysta, dzięki dodaniu papryk i sera nabiera niepowtarzalnego smaku. A podczas pieczenia w kuchni unosi się niesamowity aromat, jak przy Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 2 plastry schabu (około 150 g każdy) marynata: 1 łyżka oleju rzepakowego, sól, pieprz, czosnek, papryka wędzona, przyprawa do wieprzowiny 3 papryki (czerwona, żółta i zielona) 2 łyżki Zobacz więcej
Kolejny przepis S.Anastazji z książki ''Przetwory'' ;sałatka jest wyborna ;delikatna w smaku,słodkawa i pięknie się prezentuje na talerzu ; Składniki: 1 kg młodej cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 Zobacz więcej
Sezon na dynię w pełni. Składniki 1 kg dyni hokaido bez pestek 500 g grzybów shiitake ( mogą być ciemne pieczarki ) 2 łyżeczki ziaren kolendry 2 czerwone suszone strąki chili 2 łyżeczki kminu Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie Świątecznego obiadu, bez takiej kapusty. Pasuje do każdego rodzaju mięsa. Czasami podaję ją tylko w towarzystwie poznańskich szagówek (kopytek), okraszonych skwarkami z boczku. Zobacz więcej
W prezencie od Oli dostałam również 3 dorodne cukinie. Jak nic zrobię przetwory - pomyślałam. Zaczęłam szukać przepisu i znalazłam: Składniki: 3 kg cukinii kolorowej 5 łyżek soli 0,5 kg cebuli 0,5 kg Zobacz więcej
Ostatnio na blogu panowała cisza i było to sprawione nieposłuszeństwem komputera a mianowicie totalnym jego padnięciem jeżeli można tak to nazwać.Na szczęście udało się odzyskać zdjęcia,a miałam ich Zobacz więcej
Ostatnio na blogu panowała cisza i było to sprawione nieposłuszeństwem komputera a mianowicie totalnym jego padnięciem jeżeli można tak to nazwać.Na szczęście udało się odzyskać zdjęcia,a miałam ich Zobacz więcej
Ostatnio na blogu panowała cisza i było to sprawione nieposłuszeństwem komputera a mianowicie totalnym jego padnięciem jeżeli można tak to nazwać.Na szczęście udało się odzyskać zdjęcia,a miałam ich Zobacz więcej
Na ciepło i na zimno smakuje dobrze. Podduszona cukinia nadaje się doskonale jako dodatek do ryb i mięs. Danie doskonale Zobacz więcej
Surowiec: -250 g boczku -250 g łopatki -250 g karkówki Przyprawy: -czosnek zgnieciony przez praskę 15 g do całości (jak ktoś woli może dad mniej) -sól nie jodowana 19 g/kg -woda 50 mil do mięsa przy Zobacz więcej