komarka

ZOBACZ TAKŻE:

komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Hej kolęda, kolęda! :)

Hej kolęda, kolęda! :) 74

0
{{headerMessage}}
przedświątecznej wolnej chwilki, chciałabym życzyć Wam pięknych, rodzinnych Świąt, przynajmniej odrobiny (a najlepiej całej masy! :)) tej świątecznej magii, na którą czeka się cały rok, a na ten rok Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Paluchy z makiem

Paluchy z makiem 100

0
{{headerMessage}}
Komarka, autorka blogu Every cake you bake, tak pisze o tych paluchach: „Mięciutkie i puszyste, lekko słodkie, idealne do maczania w jogurcie lub miodzie. Do tego bardzo długo zachowują świeżość”. Nic Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummu homemade cooking
Chleb wieloziarnisty

Chleb wieloziarnisty 26

0
{{headerMessage}}
wymieszać ciasto i przełożyć do foremki o wymiarze 12x35 cm wysmarowanej olejem. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Wierzch można posypać pestkami słonecznika lub sezamem. Wstawić Zobacz więcej
Pink Envelope
Pink Envelope Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Envelope
Suflet czekoladowy

Suflet czekoladowy 102

2
{{headerMessage}}
Deser na poniedziałek - suflet czekoladowy! Bardzo czekoladowy i puszysty, mogę powiedzieć że to moje "niebo w gębie" :). Przepis na niego zapożyczyłam odKomarkaz Every Cake You Bake, gdzie fiołkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy cukry. Kiedy składniki się połączą można zwiększyć obroty miksera i kolejno dodawać żółtka. Powstałą masę łączymy z czekoladą, dodajemy tartą bułkę i pianę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
orzeźwiający, przełamany delikatnie słodyczą miodu i z lekko wyczuwalną nutą sezamu. Naprawdę fajny. Komarka, na której blogu znalazłam ten przepis, pisze, że dressing ten będzie również idealnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(i wkońcupozbyłamsięnadmiaru zakupionych truskawek!) Dośćdługoszperałamw internecie w poszukiwaniuczegoś, co ucieszy moje podniebienie i wkońcumojąinspiracjąstałasięKomarka i jej przepis. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Komarka pisze... To jest pomysł! Zajadam cały czas makaron z truskawkami, a z leniwymi nigdy nie próbowałam :) Smaku mi narobiłaś! Pozdrawiam :) 21 czerwca 2010 15:44 filozofia smaku pisze... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięciutkie i puszyste rogaliki w słonecznym kolorze. Kolejny raz przekonałam się, że dynia i orzechy bardzo dobrze razem smakują. Tak jak Komarka zrobiłam dwa kształty - rogaliki i grzebyki. Sama nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Tort Bezowy Pina Colada Ciasto Imbirowo - Cytrynowe z Białym Pieprzem Ciasto ucierane z dodatkiem świeżo tartego imbiru i białego pieprzu, który przyznam szczerze dodawałam "drżącą ręką". Nie lubię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ptasi ogon, a drugi uformować w dzióbek. Na koniec chciałabym życzyć Wam wesołych Świąt w gronie najbliższych. Korzystajcie z wiosny, zwolnijcie kroku i cieszcie się chwilą, odpocznijcie i Zobacz więcej
podniebienie
podniebienie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podniebienie
Sernik z fiołkami

Sernik z fiołkami 115

0
{{headerMessage}}
do formy, powierzchnię wyrównać i pokryć połową płatków. Wlać drugą część masy, wyrównać i udekorować kwiatami. 5. Chłodzić co najmniej 3 godziny. * jak kandyzowałam fiołki? Próbowałam trzech opcji, Zobacz więcej
przysmakikarolki
przysmakikarolki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Karolki
Wyroznienie

Wyroznienie 318

0
{{headerMessage}}
kolejnych wyroznionych osob. Uwazam, ze kazdy zasluguje na wyroznienie swojego bloga, bo wiem ile pracy wklada sie jego tworzenie. Tym razem sie wylamnie i wybiore kolejne osoby, bo jestem ciekawa co Zobacz więcej
Gosia Oczko (zemfiroczka)
Gosia Oczko (zemfiroczka) Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koty Kuchenne Oczka
W sieci

W sieci 240

0
{{headerMessage}}
blogowiczkami jak na lekarstwo (ps. Krokodylu – z tą kawą to ja serio, serio ;)) A było nas całkiem niezłe stadko, bo oprócz Lipki, Princi i Gospodarnej, z którymi nie jedną i nie dwie już kawy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tajwańskie bułeczki z patelni z wyglądu przypominają chińskie pierożki. Jednakże tak naprawdę, jeśli chodzi o doznania smakowe, biją te drugie na głowę :) Bułeczkowe sakiewki są przygotowane z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Odstawiam do wyrośnięcia na ok. pół godziny. Piekę w 230 st.C przez ok. 1 godzinę. Uwagi: 1. Przepis pochodzi z Galerii Potraw, pokazywała go Komarka. Moja wersja jest uboższa o ziarna (słonecznika, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoiki. Pasteryzujemy w piekarniku lub wodzie 5-7 minut. Tyle Komarka, a teraz ja i moje Istotne Uwagi: 150g samych płatków to ogrom!!! Ja zebrałam 1litrowy słoik kwiatów i płatków mialam tyle, ile Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tych z rabarbarem pojawiły się też z jabłkiem, a nawet z serem i konfiturą truskawkową. Oczywiście, wszystkie pokryte kruszonką! Inspirację zaczerpnęłam od Komarka! Składniki: /na 4 blachy/ 9 Zobacz więcej
edysia79
edysia79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy kuchennym stole
Sernik dyniowy

Sernik dyniowy 57

0
{{headerMessage}}
dokładnie wymieszać śmietanę z cukrem i ekstraktem waniliowym. Polewę rozsmarować na serniku i od razu formę ponownie wstawić do piekarnika. Piec jeszcze przez 15-20 minut, lub do momentu, kiedy Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: