kombiwar przepisy

Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Kombiwar

Kombiwar 3006

0
Kombiwar Jednym z bardziej przydatnych urządzeń w kuchni jest kombiwar. Polecany jest wszystkim tym, którzy cenią sobie smak smażonych potraw przy zachowaniu zasad zdrowego odżywiania. Kombiwar możemy Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad pieczony karczek w kombiwarze. Składniki: - 1,5 kg karczku - sól, pieprz, kolendra, majeranek, zioła prowansalskie - ząbek czosnku - 1 mała cebula - łyżki oleju Wykonanie: Zioła Zobacz więcej
Jako, że jestem posiadaczką kombiwara halogenowego, postanowiłam go wykorzystać do upieczenia ciasta (zwykle przyrządzam w nim głównie mięso). Ciasto wyszło pyszne, więc polecam jeśli posiadacie takie Zobacz więcej
Tak przygotowane udka, są soczyste, chrupiące i powiedziałabym nawet, że dietetyczne, bo nie używa się do ich przygotowania ani odrobiny tłuszczu. Robię je praktycznie od zawsze, bo kombiwar miałam Zobacz więcej
Korzystaliście kiedykolwiek z kombiwarów halogenowych? Ja tak.... Do tej pory używałam tradycyjnego takiego z mechanicznymipokrętłami do ustawień temperatury i czasu bez żadnych dodatkowych funkcji... Zobacz więcej
Moj pierwszy wypiek z kombiwara. Było to rok temu. Wybrałam babeczki takie z proszku co można w markecie kupić... dziś nie pamiętam jakiej firmy były. Niestety wypiek nie poszedł najlepiej. Wyglądały Zobacz więcej
kruszonką. Nie mam piekarnika, więc piekę w kombiwarze. Nalewam 2 szklanki wody do misy i rozgrzewam go do 200 stopni. Ciasto piekę na wysokim ruszcie przez 40 minut, obracając od czasu do czasu Zobacz więcej
Właśnie podziwiam efekt końcowy... góra wyszła super, niestety ciasto niedopieczone i wiem, że to dlatego że piekę w kombiwarze. Nie pomyślałam, żeby najpierw podpiec spód- następnym razem tak zrobię Zobacz więcej
Piegus
Piegus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piegusblog
Mielone szaszłyki z indyka

Mielone szaszłyki z indyka 4556

7
Mielone szaszłyki z indyka to kolejna dietetyczna propozycja na grilla. Składniki: 1/2 kg mielonego indyka 1 jajko sól pieprz słodka papryka zielona pietruszka 1 ząbek czosnku 1 mała cebulka ew. kumin Zobacz więcej
na dwie godziny w chłodne miejsce. Ułożyć go na papierze do pieczenia. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach. Pstrąga posypać płatkami migdałów. Podawać z sałatką zrobić Zobacz więcej
masłem, dodać włoszczyznę i cebulę, doprawić do smaku pieprzem ziołowym. Masą napełnić wydrążone ziemniaki. Piec w piekarniku lub kombiwarze aż zmiękną. Zdjęcie z czasopisma Donna Moderna. Zobacz więcej
mniejsze kawałki, położyć na ciasto, przekroić pomidorki i dodać do łososia. Szczypiorek pokroić drobno, jajka ubić dodać śmietanę i szczypiorek i dobrze wymieszać. Wlać masę jajeczną na łososia. Ja Zobacz więcej
koperkowy -ziołowy Knorr Pierś z kurczaka kroimy w paseczki smarujemy musztardą posypujemy mieszanką ognistą, pieprzem i solą odstawiamy na dwie godziny. Wkładamy pierś co kombiwara na 200 stopni i Zobacz więcej
Knorra. mieszamy.Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony. Jednocześnie robimy dekoracje z warzyw. Zobacz więcej
Wykonanie:Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową Zobacz więcej
zalać sosem serowym , wymieszać. Włożyć makaron z sosem do naczynia w którym można zapiekać. Na górę posypać parmezanem Przykryć z włożyć do nagrzanego piekarnika do 200C, ja piekłam w kombiwarze. Zobacz więcej
Myjemy łososia osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. 4 umyte truskawki kroimy w plasterki. Na papier do pieczenia kładziemy rybę, posypujemy Zobacz więcej
Coś dla małych i dużych łasuchów. Tym razem kombiwar nie będzie nam potrzebny. Czego zatem potrzebujemy: -silikonowych foremek z różnymi motywami (ja mam taką z dinozaurami) -galaretki owocowej Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na przepyszny suflet czekoladowy w kokilkach z kombiwaru. ;] Składniki na 4 kokilki: - 1/2 tabliczki mlecznej czekolady - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 100ml śmietany kremówki - 1 Zobacz więcej
do kombiwara polewamy olejem rzepakowym na około 30-40 minut na 180stopni możemy też przygotować w piekarniku. fasolkę gotujemy al dente. Do garnuszka wlewamy śmietanę dodajemy sos dokładnie Zobacz więcej