kombucha

ZOBACZ TAKŻE:

smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kombucha (kombucza)

Kombucha (kombucza) 48

Ciekawa jest historia tego napoju, uważanego za herbatę grzybową. Gdy Japończycy badali przyczyny długowieczności mieszkańców Kaukazu, odkryli, że piją oni regularnie ten napój, który ma wiele Zobacz więcej
Kombucha, czyli grzyb herbaciany lub grzybek japoński i uzyskiwany z niego napój to znany od około 2000 lat na Dalekim Wschodzie tzw. eliksir zdrowia i długowieczności. Lista jego korzyści zdrowotnych Zobacz więcej
Kombucha jest chyba najpopularniejszym fermentowanym napojem, który od wielu lat zyskuje uznanie w wielu krajach. Powstaje na bazie słodkiej herbaty dzięki grupie mikroorganizmów – scooby tzw matki, Zobacz więcej
Kombucha (w skrócie) to sfermentowana herbata, nie znaczy to oczywiście "zepsuta", a wzbogacona o korzystne dla naszej flory bakteryjnej bakterie, podobne do tych, które znajdują się w jogurtach. Zobacz więcej
Od wczoraj jestem posiadaczką kombuchy. Jeszcze niewiem jak smakuje, Wstawiłam słój i czekam . A tymczasem zagłębiam się w lekturze na temat właściwości leczniczych i działania kombuchy. KOMBUCHA Zobacz więcej
wegujemy
wegujemy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegujemy
Kombucha - co to jest? jak hodować?

Kombucha - co to jest? jak hodować? 49

Grzyb kombucha jest zlepkiem kilku rodzajów drożdży i bakterii, które żyją w symbiozie (SCOBY – Symbiotic Culture Of Bacteria + Yeast). Ma galaretowatą formę i beżowy kolor. Grzyb używany jest do Zobacz więcej
joannablog7
joannablog7 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Harmonia Ciała i Umysłu
Kombucha

Kombucha 59

Kombucha czyli fermentowany napój wywodzący się Chin. Jeżeli chodzi o kombuche to jest to napój w którego skład wchodzi herbata zielona lub czarna i cukier. Ta kombinacja powoduje, że napój po upływie Zobacz więcej
Anioły w kuchni & Okiem Liska: Malinowy probiotyk,… czyli troszkę o kombuczy STRONA GŁÓWNA O NAS FOTO relacje LIFE IN THE CITY OKIEM LISKA PORADY KONTAKT OFERTA WSPÓŁPRACA Image Slider by Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Jak zrobić kombuchę?

Jak zrobić kombuchę? 18

Post Jak zrobić kombuchę? pojawił się poraz pierwszy w | Przepisy kulinarne - Codogara.pl. Zobacz więcej
Zielona
Zielona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielona wśród ludzi
Kombucza z lawendą

Kombucza z lawendą 40

W przyszłym tygodniu temperatura powietrza ma przekraczać nawet 30 stopni, chyba najwyższa pora, żeby pokazać Wam mój ulubiony ostatnio napój orzeźwiający, który zadowoli wszystkich miłośników Zobacz więcej
Sushi DOMI
Sushi DOMI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sushi DOMI at home
Komu kombu?

Komu kombu? 285

Długo zwlekałam z wypróbowaniem kombu. Będę szczera, wydawało mi się to niemożliwe żeby kawałek rośliny mógł mieć aż taki wpływ na smak sushi ale UWAGA ma! Jeden mały niepozorny kawałek wodorostu Zobacz więcej
Teraz gdy na pólkach pełno majonezów warto choć na Święta zrobić własny . Czas : 15 minut litra oleju ( słonecznikowy lub z pestek winogron ) 1/3 szklanki przegotowanej , ostudzonej wody Włożyć Zobacz więcej
VEGAN DASHI, MADE WITH KOMBU AND SHIITAKE MUSHROOMS (scroll down for english translation) "Dashi" to po japońsku bulion, a wykorzystywany jest głównie do zup, w tym zupy "miso-shiru" - jednej z Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Śledzie a la matbucha

Śledzie a la matbucha 32

Śledzie a la matbucha to śledzie z pieczoną papryką i kuminem O, to są śledzie w stylu arabskim mocno. Wiem, że tam się generalnie nie jada ryb, ale to takie fusion. Polecam, tyle powiem. Składniki na Zobacz więcej
Bakłażan, papryka i pomidory to doskonałe trio. W kuchni z różnych stron Świata to połączenie występuje w najprzeróżniejszych formach - może być serwowane w postaci węgierskiego leczoczybałkańskiego Zobacz więcej
avokava
avokava Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AVOKAVA - nutri & bio life
Wybuchowa komosanka

Wybuchowa komosanka 10

Dlaczego wybuchowa? Bo aż kipi zdrowiem i wartościami odżywczymi! A i granat też nieźle w niej namieszał Niezwykle pożywna, ale zarazem lekka, bezglutenowa komosa ryżowa z dodatkiem mleka z orzechów Zobacz więcej
avokava
avokava Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AVOKAVA - nutri & bio life
Wybuchowa komosanka

Wybuchowa komosanka 3

Dlaczego wybuchowa? Bo aż kipi zdrowiem i wartościami odżywczymi! A i granat też nieźle w niej namieszał Niezwykle pożywna, ale zarazem lekka, bezglutenowa komosa ryżowa z dodatkiem mleka z orzechów Zobacz więcej
quchniawege
quchniawege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
quchniawege
Barszcz z kombu

Barszcz z kombu 207

Barszcz, niby taka popularna, zwykła zupa, cóż tam można poszaleć? Buraki, włoszczyzna, ziemniaki...w przypływie szaleństwa fasolka czy kalafior (u mnie teraz na cenzurowanym - nie chcemy kolek, nie Zobacz więcej
SIMPLE KOMBU SALAD WITH SHIITAKE MUSHROOMS AND GREEN LENTILS Jeśli jesteście dużymi miłośnikami dań azjatyckich, a w szczególności zupy miso i przygotowujecie czasem sami bulion dashi, który jest Zobacz więcej
Ze wszystkich moich dań tygodnia marokańskiego, ta prosta przystawka wygląda chyba najskromniej. Jednak odniosła w naszym domu największy sukces i mam olbrzymią ochotę zrobić ją wkrótce jeszcze raz (i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: