kominy z ciasta francuskiego

Vol-au-vent to klasyczne kuchni francuskiej, które powstaje z nałożenia na siebie kilku krążków ciasta francuskiego tworzących mały kubeczek czy komin, który można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa Zobacz więcej
Vol-au-vent to klasyczne kuchni francuskiej, które powstaje z nałożenia na siebie kilku krążków ciasta francuskiego tworzących mały kubeczek czy komin, który można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa Zobacz więcej
Vol-au-vent to klasyczne kuchni francuskiej, które powstaje z nałożenia na siebie kilku krążków ciasta francuskiego tworzących mały kubeczek czy komin, który można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa Zobacz więcej
Dzisiaj Kolejna odsłona jabłek. W skorupce z ciasta francuskiego :) Składniki: 4 raczej małe jabłka (ale nie maciupkie) 1 opakowanie ciasta francuskiego (z Biedronki) 4 łyżeczki cukru trzcinowego Zobacz więcej
Jest to ciasto, które weszło do kanonu zajęc w przedszkolach Francji i Nawarry.Ciasto pokazała mi mama a ja postanowiłam że skoro przedszkolaki potrafią to i jaspróbuję. Efekt poniżej. Zródło galeria Zobacz więcej
redheadcooking
redheadcooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RedHead Cooking
VOL AU VENT

VOL AU VENT 210

0
jedna rolka ciasta francuskiego 40 dkg pieczarek 1 kostka serka topionego naturalnego sól, pieprz, ząbek czosnku do smaku łyżka masła 1 jajko Vol au vent to małe, śliczne przekąski, których wielką Zobacz więcej
Zapytana, jak się nazywa to danie, uśmiechnęłam się bezradnie, gdyżwłaściwienie wiem, jak tonazwać. Jako że najbardziej kojarzy mi się z tartą, będą to zatem min tarty;)Przepisbanalny - spód z Zobacz więcej
posiekane w plasterki 3 sardele (tzw.: anchois, opcjonalnie) 4 liście szałowi drobno posiekane (u mnie suszona) 170 ml czerwonego wina 2 arkusze ciasta francuskiego 1 żółtko lekko rozmącone Mięso Zobacz więcej
Mini pizza na francuskim cieście jest idealna dla wszystkich, którzy uwielbiają smak pizzy, ale nie zawsze mają czas by ją przygotować. Wykorzystanie ciasta francuskiego to idealne rozwiązanie jeśli Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Czak czak

Czak czak 62

0
wykorzystam]. W necie wynalazłam przepis na czak czak..zwany także kominem, pochodzi z kuchni wschodniej, głównie tatarskiej.Tradycyjnie Czak Czak powinien mieć formę piramidy .U mnie jest w innej Zobacz więcej
Francuskie tosty z cukrem » Mirabelki pod pierzynką z kruchego ciasta W Trzęsaczu nad morzem, zaraz koło domu, rośnie niczyja jeszcze śliwka mirabelka. W tym roku ma mnóstwo owoców, które spadają na Zobacz więcej
podpatrzyłam w "Mojej małej francuskiej kuchni" Rachel Khoo. Całą noc rosła w lodówce a rano przełożyłam ja do foremki i upiekłam. Znowu termoobieg dał radę! Jeśli lubicie ciasta drożdżowe niezbyt Zobacz więcej
przepis na cupcakes vel babeczki marmurkowe na winie, według thermomiksowego przepisu na babkę "francuską". Babkę z tego przepisu robię często, teraz jednak (a było to parę dni temu, jak widać po Zobacz więcej
« Jabłkowe cupcakes ze ... Naturalne ekstrakty: ... » Apple pie Powiem tylko tak: dawno żadne ciasto nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. No może jeszcze Pumpkin Pie. Dwa amerykańskie ciasta okazały Zobacz więcej
Brioszka - słynne francuskie pieczywo. Jaka jest ta sławna bułeczka? Drożdżowa, maślana, długo zachowuje świeżość, nie przypomina naszej chałki. Warto ją zrobić, mimo iż przygotowanie zajmuje dużo Zobacz więcej
greenkitchenpl: Zdrowy poranek - odsłona druga greenkitchenpl niedziela, 24 listopada 2013 Zdrowy poranek - odsłona druga 1 lub 2 jajka ugotowane na miękko 1 szklanka mleka, 1 kromka chleba z masłem Zobacz więcej
Tradycyjna drożdżowa babka należy do tradycyjnych polskich ciast z długą historią, która została przekręcona przez Francuzów tworzących własne alkoholowe ciasta (z całym szacunkiem dla kuchni Zobacz więcej
Evitaa
Evitaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gęba w niebie
Cytrusowa brioszka

Cytrusowa brioszka 37

0
klimacie świątecznym, choć ten wypiek wcale świątecznym być nie musi. I nie był, gdy znalazłam ten przepis u Anny Marii. Ale ta cytrusowa brioszka tak mnie zauroczyła, że postanowiłam upiec ją w Zobacz więcej
wypadku. Lubię zarówno te solone jak i te niesolone, na które czekałam dość długo, aby móc w końcu upiec smaczne ciasto, w którym dominować będzie i kolor i smak pistacji. Do ciasteczek często używam Zobacz więcej
Wypiek z ostatniego weekendu inspirowany francuskimi brioszkami. Puszyste ciasto drożdżowe, mocno maślane z pyszną domową konfiturą pomarańczową, najprostszą z najprostszych, która znakomicie pasuje Zobacz więcej