kompot z borówki amerykańskiej

Razem z jesienią przychodzi czas na przetwory. Jagodowy dżem babci posmakował mi tak bardzo, że w efekcie końcowym dżemy zajmują znaczną część półki w mojej piwnicy. Cierpliwie czekają na zimę. Zobacz więcej
Wielkim fanem drożdżówek jest mój Syn. Jak w domu nie ma "bułki" to sorry matka, masz szlaban! Te drożdżówki są bardzo proste, ale i zarazem równie smaczne. Wewnątrz z każdym kolejnym ugryzionym Zobacz więcej
Dżemy to najlepszy sposób aby zatrzymać lato na dłużej. Tym razem zachęcona obfitością urodzaju zamknęłam w słoju borówki amerykańskie. Sporą część także zamroziłam aby potem cieszyć się pysznymi Zobacz więcej
Dziś tak jakoś... w sumie można nawet powiedzieć, że od niechcenia :) Wczorajsze popołudnie dosłownie zaowocowało w 6 litrów zebranej własnoręcznie borówki amerykańskiej. I co tu teraz zrobić? Oprócz Zobacz więcej
Na krzakach w ogródku dojrzały borówki. Wiadomo, że najlepsze są na surowo, do lodów, deserów albo prosto z drzewka. W tym roku spróbowałam coś z nich zrobić i tak powstała konfitura z borówek, która Zobacz więcej
Otrzymałam bardzo dobrej jakości produkty Premium z Netto. Przygotowałam dla Was sałatka z rukoli, borówki amerykańskiej, z pieczonymi burakami i octem balsamicznym z pieprzem i z solą himalajską. Zobacz więcej
Uwielbiam borówki. W sezonie potrafię ich zjeść naprawdę dużo. Wybornie smakują od tak, w słodkim cieście, w formie koktajlu, jako dodatek do śniadania i innych potraw. Borówka amerykańska, to samo Zobacz więcej
Mam w swoim ogródki krzaczki borówki amerykańskiej. W tym roku wyjątkowo obrodziły, więc jakoś trzeba je zagospodarować. Zrobiłam frużelinę która jest świetnym dodatkiem do deserów, przekładania Zobacz więcej
To był mój pierwszy raz z borówkami ;) a tak na poważnie to dżem z borówek okazał się HITEM. Wypróbujcie ten przepis bo naprawdę warto, prosty w przygotowaniu i obłędny w smaku. Ma dotrwać do zimy ale Zobacz więcej
Tych borówek wszędzie ostatnio pełno, ale w tak egzotycznym połączeniu nie jedliśmy ich chyba nigdy. Motywacji znowu dostarczyło zmęczenie tradycyjnymi sposobami podawania więc tym razem Zobacz więcej
Pisałam jużwcześniej, że moje krzaczki borówki amerykańskiej w tym rokucałkiemoszalały ! Posiadam trzy krzaczki, aborówek jest tyle, że nie sposób je przejeść. Robiłam jednątartę,drugą tartę,sernik na Zobacz więcej
Koktajl z borówki amerykańskiej Powiadomienia o nowych wpisach prosto na Twój e-mail Wesprzyj bloga Współpraca Kontakt O nas Wesprzyj bloga Współpraca Kontakt O nas Home Odżywianie Ogólne porady Zobacz więcej
Dziś na blogu pojawia się krótki, prosty i oczywiście zimny wpis. Temperatury za oknem i w mieszkaniach raczej nie nastrajają do tego, żeby zbyt długo przebywać w kuchni, ani do tego, żeby jeść obfite Zobacz więcej
Pyszny deser lodowy z boróki amerykańskiej . składniki * 1 szklanka borówka amerykańska, * 1/2 litra mleko, * 1/2 szkl śmietana 30 %, * cukier brązowy Do miksera dajemy mleko i cukier cukier do Zobacz więcej
Ekspresowy deser z jogurtu i borówki amerykańskiej Szybki i bardzo prosty w przygotowaniu deser albo lekki i zdrowy posiłek śniadaniowy. Można go przygotowywać z dowolnymi świeżymi owocami jak i Zobacz więcej
Dostałam ostatnio dwie łubianki ekologicznej borówki amerykańskiej. Wiosną miałam okazję jeść dżem z borówki przygotowany przez Państwa Hawajskich, właścicieli plantacji i postanowiłam, że sama też Zobacz więcej
Dietetyczny koktajl z borówki amerykańskiej Koktajl ten to propozycja chłodzącego, zdrowego i dietetycznego w dodatku orzeźwiającego napoju w sam raz na upalne letnie dni. Koktajl z borówki Zobacz więcej
Koktajle ze świeżych owoców to według mnie jeden z lepszych sposobów na wykorzytanie okresu kiedy wszystko dojrzewa. W zależności od doboru innych składników koktajl może świetnie ugasić pragnienie w Zobacz więcej
Szukając przepisu na coleslaw znalazłam dziesiątki różnych wersji - jest coleslaw z modrej kapusty, bez majonezu, z majonezem, azjatycki coleslaw, ramen coleslaw, octowy coleslaw, brokułowy Zobacz więcej
Kolejny przepis na bagietki, tym razem w wersji amerykańskiej. W tej recepturze używamy dwóch zaczynów: - zaczynu poolish (40% wprowadzanej mąki); - zaczynu na zakwasie (3% - dodany głównie w celu Zobacz więcej