kompot z czarnego agrestu

Kompot z czarnej porzeczki i agrestu Sezon owocowy w pełni, więc wykorzystuję okazję i gotuję moje ulubione kompoty, które wypijamy do obiadu i nie tylko. Dla mnie klasyka to kompot z czarnej Zobacz więcej
Kompot z czarnej porzeczki i agrestu na zimę Kompot agrestowo - porzeczkowy robię co roku, bo lubię to połączenie owoców. Ponadto i porzeczki i agresty zawierają cenne dla naszego zdrowia substancje i Zobacz więcej
dzieciaka, kiedy każde lato było gorące i całe dnie spędzało się w kostiumie kąpielowym, na przemian taplając się w jeziorze i grając w gumę. Pamiętam jak mama z babcią obrywały porzeczki i agrest z Zobacz więcej
Kompot wieloowocowy Składniki: szklanka czerwonych porzeczek 1/2 szklanki czarnych porzeczek szklanka agrestu 3 jabłka, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone na ćwiartki cukier 1,5-2 litry wody Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
na skwar

na skwar 144

0
botwinkowe lody caprese mrożona chłodnik jogurtowy z koperkiem i rzodkiewkami chłodnik melonowo arbuzowy chłodnik ogórkowy z pieczonym burakiem chłodnik owocowy, z czarnej porzeczki chłodnik z Zobacz więcej
i skład owoców jest różny. Idę do ogrodu, zrywam jak to mówią wszystkiego na oko, jak jedne owoce się kończą, to zaczynają dojrzewać następne i do owoców zawsze dodaję garść świeżej mięty. Ten Zobacz więcej
Kompot jest napojem banalnie prostym w przygotowaniu, zapewne każdy z nas umie go zrobić. Taki napój porzeczkowo - agrestowy idealnie sprawdzi się w upalne dni, ale nie tylko, w wersji "na ciepło" Zobacz więcej
Składniki : 1 kg czerwonych porzeczek 1 kg czarnych porzeczek 1 kg zielonego agrestu 1 kg malin 1 kg jabłek 1 kg aronii cukier woda ( najlepiej źródlana ) Sposób wykonania : Owoce oczyścić, opłukać. Zobacz więcej
Kompoty na bazie agrestu wersja I - agrest+ czarna porzeczka wersja II - agrest wersja III - agrest+ czarna porzeczka+ maliny Agrest oczyszczamy z szypułek i ogonków. Wszystkie owoce dokładnie Zobacz więcej
Składniki : 5 l wody około 1 kg świeżych owoców np. : czerwone porzeczki czarne porzeczki zielony agrest dojrzałe wiśnie jagody leśne (borówki) itp. cukier Sposób wykonania : Wodę wlewamy do Zobacz więcej
Kompot z agrestu na zimę Dziś kolejny przepis z agrestem w roli głównej. Tym razem kompot na zimę. Polecam ten zdrowy i całkiem smaczny owoc. Składniki: dowolna ilość agrestu na 1 kg owoców 20 dag Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Pleśniak

Pleśniak 291

0
2,5 szkl. mąki 1 kostka margaryny 5 jajek (białka i żółtka osobno) 25 dkg cukru pudru - do ciasta 25 dkg cukru pudru - do białek 1 łyżka kakao 1 kisiel (wiśniowy lub malinowy lub porzeczkowy) Zobacz więcej
natusiowa
natusiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
natusiowawkuchni
Kompoty owocowe

Kompoty owocowe 469

0
tej pory robiłam je z: wiśni, truskawek, agrestu, czarnych porzeczek i malin. Można je robić w każdym rozmiarze słoików, wystarczy, że mamy wodę i trochę cukru ;) Ja na 3 l wody daję ok. 1,5-2 Zobacz więcej
, że nie dodaję do kompotu cukru bo jeśli dacie dużo owoców to cukru owocowego wystarczy. Jeśli myślicie, że dzieci nie będą chciały pić kompotu bez cukru to się zdziwicie; moi mali siostrzeńcy ( 2 i Zobacz więcej
Kompot wieloowocowy na zimę Przyszedł czas na kompoty. W tym roku zrobiłam już kompot z truskawek, kompot z agrestu, łączony kompot z truskawek i agrestu i kompot z czarnej porzeczki. Dziś moja Zobacz więcej
Kruszawiec, skubaniec, pleśniak... w różnych miejscach, różnie nazywany, "chodził" za mną już długi czas. Mimo, że ciasto bardzo smaczne, to trochę przeze mnie zapomniane. Dzień Kobiet był dobrym Zobacz więcej
3/4 albo więcej agrestu 1 litr wrzątku 4 łyżki cukru Owoce zalej w garnku wrzątkiem z dodatkiem cukru. Zagotuj do ok 7 minut. Przelej do słoika, zakręć, przewróć na wieczko, po ok 2 godzinach odwróć i Zobacz więcej
Czereśnie, wiśnie, porzeczki, agrest, rabarbar, mirabelki, renklody, węgierki. Owoce letnie i jesienne. Najlepsze gdy wykażemy się cierpliwością i pozwolimy im dojrzeć w słońcu. Będą słodkie, Zobacz więcej
Jak dobrze, że powróciła tradycja na przygotowywanie domowych, owocowych napojów na letnie, upalnie dni. Pamiętam jak bywałam na wakacjach u mojej babci na wsi, to w takie upalne, letnie dni babcia z Zobacz więcej
, czy białą odmianą, a także agrestem, borówkami czy jagodami. Babkę można także upiec już po sezonie z użyciem owoców mrożonych lub z kompotu. Nie chciałam by ciasto było jeszcze bardziej kaloryczne, Zobacz więcej