kompot z czerwonych porzeczek

Posted by Paulina Kwiatkowska on sobota, lipca 13, 2013 with 10 comments Cukier, Czerwone porzeczki, Kompot z czerwonych porzeczek, Kuchnia, Limmi cytrynka, Porzeczki, PR Solution, Proste w wykonaniu, Zobacz więcej
Kompot z czerwonych porzeczek to jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa - zawsze kojarzył mi się będzie z kompotami, które gotowała moja babcia kiedy byłam mała. Świetnie smakuje zarówno na Zobacz więcej
Kompot z czerwonych porzeczek Na moim profilu na FB pisałam Wam, że w połowie lipca dostałam po wiadrze czerwonych porzeczek i jabłuszek z działeczki moich rodziców. Było też troszkę wiśni. Porobiłam Zobacz więcej
KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI – nie wyobrażam sobie jesiennych i zimowych obiadów bez pysznych kompotów. Staram się zawsze przygotować ich jak najwięcej w okresie letnim Moja rodzina bardzo lubi kompot Zobacz więcej
Kompot z czerwonej porzeczki Orzeźwiający, lekko kwaskowy, o intensywnym smaku. Można go ugotować z dodatkiem 2-3 goździków lub podać z listkami mięty. Nam najbardziej smakuje bez dodatków, jedynie Zobacz więcej
Na upalne dni nie ma nic lepszego jak schłodzony kompot z czerwonej porzeczki. Ten kompot to wspomnienie z dzieciństwa - taki kompot robiła moja babcia. Pamiętam jak godzinami obrywałam z siostrą Zobacz więcej
Kompot z czerwonej porzeczki na zimę Przyszedł czas na kompoty z porzeczek. Tym razem robiłam kompot z czerwonej porzeczki. Czarna w przyszłym tygodniu. Składniki: 3 kg czerwonej porzeczki 2 litry Zobacz więcej
W tym roku coś mi bardzo smakują schłodzone kompoty. Uwielbiam je pić, dlatego też kupuję różne owoce i kombinuję:). Tym razem połączyłam morele i porzeczki czerwone.Wyszło bardzo dobre nie za Zobacz więcej
Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco! Czy można w te tropikalne upały napisać coś innego? Gdy włączenie piekarnika grozi śmiercią z przegrzania, trzeba ratować się orzeźwiającymi Zobacz więcej
, domowy i pyszny kompot. Czerwone porzeczki są bardzo cierpkie, dlatego kompot gotowałam wraz z cukrem palmowym. Dzięki temu wytrawność owoców została zachowana ale przełamana i kompot smakuje Zobacz więcej
ludzie rosą i dojrzewają, przepisy i smaki kompotów zostają takie same. Ich główną zaleta jest prostota i świeżość. Warto o tym pamiętać. Ich smak nie przemija. Tak cudownie gaszą pragnienie. Zobacz więcej
Bardzo smaczne połączenie, gdyby nie dziecko ja pewnie dodałabym jeszcze coś zielonego, ale i bez tego smak jest ciekawy. Trudność wykonania? Łatwiej się nie da! Składniki: wiśnie czerwona porzeczka Zobacz więcej
Kolejny przepis z serii Smaki Dzieciństwa. Kompoty towarzyszyła nam przez większość okresu PRL jako dodatek do obiadów lub po prostu orzeźwiający napój gdy było upalnie.Legenda miejska głosi, że Zobacz więcej
Porzeczka od Teściów posłużyła mi nie tylko do przygotowania frużeliny, ale również pysznego: słodko- kwaśnego kompotu. Kompot z czerwonej porzeczki z agrestem to idealna propozycja na gorące dni Zobacz więcej
Ostatnio zakochałam się w kompotach, bardzo je polubiłam. Są smaczne nie posiadają chemii tak jak soki ze sklepu a przede wszystkim są orzeźwiające. Składniki - 1 kg czerwonych porzeczek - 200 g Zobacz więcej
Szybki kompot do obiadu ;) Potrzebne składniki: 3 szklanki wody 1/2 szklanki cukru szklanka czerwonych porzeczek szklanka agrestu Sposób wykonania: Zagotowujemy 3 szklanki wody z 1/2 szklanką cukru. Zobacz więcej
Czerwone porzeczki mają właściwości orzeźwiające. Świetnie sprawdzają się więc w napojach na upalne dni. W połączeniu ze słodkimi papierówkami tworzą duet idealny. 1 kg jabłek (np. papierówek) 1-2 Zobacz więcej
Schłodzony, idealnie ugasi nasze pragnienie w takie upalne dni jak dzisiejszy. Polecam :) Składniki: 300-400 g czerwonej porzeczki 2 jabłka cukier do smaku (1/4-1/2 szklanki) Wykonanie: Czerwone Zobacz więcej
Kompot z czerwonej porzeczki na zimę Tu chyba komentarz zbędny. Kompoty wracają do łask a i zimą ma się ochotę na odrobinę lata :) Składniki : czerwona porzeczka litr wody 1 szklanka cukru Wodę Zobacz więcej
Wczorajszy dzień spędziłam na działce zbierając dobro natury. Przywiozłam ze sobą między innymi czerwoną porzeczkę z której przygotowałam od razu kompot na zimę. Spodziewajcie się również innym Zobacz więcej