kompresowane

słoiki oraz zakrętki. Do liści dodajemy starte ząbki czosnku i mocno uciskając wszystko mieszamy. Słoiki wypełniamy botwiną, starając się jak najbardziej kompresować liście. Pasteryzujemy dwadzieścia Zobacz więcej
techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy: 1) ceviche z Zobacz więcej
. Truskawki myjemy i kroimy na pół, wkładamy do worka vacum, zalewamy oliwą żubrową i miodem, a następnie kompresujemy. Pozostałą część truskawek miksujemy i przecieramy przez sito. Do przetartych już Zobacz więcej
zioła. Zielony brioche z bazylii i pietruszki podany z brązowym masłem i majerankową solą ( mój absolutny faworyt, sól ziołowa i brioche mniam!) Pomidory malinowe z olejem z czerwonej bazylii ( Zobacz więcej
chipsem i ziołowym dressingiem oraz pierś z kurczaka faszerowaną kabanosem chłopskim z Wadowic z kompresowanym ogórkiem. Na koniec wspólnymi siłami przygotowaliśmy jeszcze bigos ,,Szewczyka", który Zobacz więcej
Drugi test panel odbył się 20 marca w restauracji 3 kolory na poznańskiej malcie. Kreatorem tych dań był Adam Zastróżny. Tak jak w poprzednim dniu przygotowane zostały dla nas 3 wspaniałe dania. Jako Zobacz więcej
które powstały podczas naszych kulinarnych zmagań: Tatar z krewetek podany w rożkach waflowych z sorbetem cytrynowym Carpaccio z kompresowanego łososia Ogródek z mini warzyw i młodych kwiatów na Zobacz więcej
upłynnić masę czekoladową należy dodać odrobinę oleju kokosowego - dzięki temu masa zyska na połysku. Schodzoną masę kokosową formować dłońmi według uznania w kulki lub małe batoniki - mocno Zobacz więcej
szparagu w kolendrze z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami z dyni oraz łososia z kompresowanym ogórkiem z koprem i emulsją z estragonu. Łosoś zdecydowanie był moim numerem jeden na Zobacz więcej
Czy mówiłam Wam już kiedyś że u w i e l b i a m lato? :) Setki pewnie razy! U w i e l b i a m ciepło na odkrytych ramionach. Bose stopy na rozgrzanym asfalcie. B a r d z o lekkie sukienki. 'Koci Zobacz więcej
z polentą i dodatkiem wiórek z chrzanowych (cena 44zł za porcję) to wybór Sebastiana. Natomiast ja wybrałam danie dnia - chrupiącą pierś z kaczki podaną z kompresowaną cykorią w soku pomarańczowym w Zobacz więcej
restauracji. Człowiekiem który rządzi restauracyjną kuchnią jest Pan Marcin Sikora i to właśnie on przyrządził dla mnie kilka naprawdę pysznych potraw które będzie można spróbować już wkrótce gdyż Zobacz więcej
próbując dań stworzonych przez Szefa Macieja Majewskiego. Zaczęliśmy od kompresowanego sandacza z limonką, kolendrą, imbirem i pyłem z ogórka. Niesamowicie świeże danie, a jednocześnie troszeczkę Zobacz więcej
, Agnieszka- Agi Kuchnia Smaku. Pracowałyśmy pod okiem i ze wsparciem Szefów: Tomka Nowaka, Piotra Jaworskiego i Dawida Domina. Co gotowaliśmy? Tematem szkolenia były "Nowoczesne techniki podawania Zobacz więcej
Stek z antrykotu z polskiej wołowiny Hareford Ciastko migdałowe financier z pianką z kompresowanego mojito, limonką i migdałami Na zakończenie kolacji przyszedł czas na deser. Byłam już dobrze Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Baziółka

Baziółka 142

0
- łosoś, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu - lody waniliowo-rozmarynowe z białym octem i pieprzem - kurczak w lubczyku ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli a Zobacz więcej
, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu. Na pierwszy rzut oka łosoś wygląda na surowego. Był jednak pieczony metodą sous vide - pakowany próżniowo, pieczony długo, ale w niskiej Zobacz więcej
z bakłażana, salsą verde i rukolą (15zł) czy sezonowe danie - gotowane zielone i białe szparagi z jajkiem na chrupko, krakersem z parmezanu i sosem vierge (25zł).Zupa, na jaką zwracam uwagę, to Zobacz więcej
decyzja została podjęta praktycznie jednomyślnie:Kafe Zielony Niedźwiedź. Knajpa Roku 2014: Kafe Zielony Niedźwiedź Od początku działalności (a restauracja działa od ok.roku), Zielony Niedźwiedź Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Knajpa Roku 2014

Knajpa Roku 2014 128

0
decyzja została podjęta praktycznie jednomyślnie:Kafe Zielony Niedźwiedź. Knajpa Roku 2014: Kafe Zielony Niedźwiedź Od początku działalności (a restauracja działa od ok.roku), Zielony Niedźwiedź Zobacz więcej