kompresowane

słoiki oraz zakrętki. Do liści dodajemy starte ząbki czosnku i mocno uciskając wszystko mieszamy. Słoiki wypełniamy botwiną, starając się jak najbardziej kompresować liście. Pasteryzujemy dwadzieścia Zobacz więcej
techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy: 1) ceviche z Zobacz więcej
. Truskawki myjemy i kroimy na pół, wkładamy do worka vacum, zalewamy oliwą żubrową i miodem, a następnie kompresujemy. Pozostałą część truskawek miksujemy i przecieramy przez sito. Do przetartych już Zobacz więcej
aromatyczne) Pieczone w kolendrze szparagi z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami dyni ( fajnie było móc zjeść o tej porze szparagi, ciastko szałwiowe miało ciekawą strukturę) Łosoś z Zobacz więcej
chipsem i ziołowym dressingiem oraz pierś z kurczaka faszerowaną kabanosem chłopskim z Wadowic z kompresowanym ogórkiem. Na koniec wspólnymi siłami przygotowaliśmy jeszcze bigos ,,Szewczyka", który Zobacz więcej
Drugi test panel odbył się 20 marca w restauracji 3 kolory na poznańskiej malcie. Kreatorem tych dań był Adam Zastróżny. Tak jak w poprzednim dniu przygotowane zostały dla nas 3 wspaniałe dania. Jako Zobacz więcej
które powstały podczas naszych kulinarnych zmagań: Tatar z krewetek podany w rożkach waflowych z sorbetem cytrynowym Carpaccio z kompresowanego łososia Ogródek z mini warzyw i młodych kwiatów na Zobacz więcej
szparagu w kolendrze z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami z dyni oraz łososia z kompresowanym ogórkiem z koprem i emulsją z estragonu. Łosoś zdecydowanie był moim numerem jeden na Zobacz więcej
Czy mówiłam Wam już kiedyś że u w i e l b i a m lato? :) Setki pewnie razy! U w i e l b i a m ciepło na odkrytych ramionach. Bose stopy na rozgrzanym asfalcie. B a r d z o lekkie sukienki. 'Koci Zobacz więcej
z polentą i dodatkiem wiórek z chrzanowych (cena 44zł za porcję) to wybór Sebastiana. Natomiast ja wybrałam danie dnia - chrupiącą pierś z kaczki podaną z kompresowaną cykorią w soku pomarańczowym w Zobacz więcej
. Szczególnie smakował mi sos do kaczki a dodatkiem anyżu który uwielbiam ale też wiem, że przez wielu ludzi jest znienawidzony dlatego też podziwiam odwagę Szefa Kuchni, że dodaje go do dań. Jako Zobacz więcej
próbując dań stworzonych przez Szefa Macieja Majewskiego. Zaczęliśmy od kompresowanego sandacza z limonką, kolendrą, imbirem i pyłem z ogórka. Niesamowicie świeże danie, a jednocześnie troszeczkę Zobacz więcej
, Agnieszka- Agi Kuchnia Smaku. Pracowałyśmy pod okiem i ze wsparciem Szefów: Tomka Nowaka, Piotra Jaworskiego i Dawida Domina. Co gotowaliśmy? Tematem szkolenia były "Nowoczesne techniki podawania Zobacz więcej
Stek z antrykotu z polskiej wołowiny Hareford Ciastko migdałowe financier z pianką z kompresowanego mojito, limonką i migdałami Na zakończenie kolacji przyszedł czas na deser. Byłam już dobrze Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Baziółka

Baziółka 133

0
- łosoś, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu - lody waniliowo-rozmarynowe z białym octem i pieprzem - kurczak w lubczyku ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli a Zobacz więcej
, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu. Na pierwszy rzut oka łosoś wygląda na surowego. Był jednak pieczony metodą sous vide - pakowany próżniowo, pieczony długo, ale w niskiej Zobacz więcej
z bakłażana, salsą verde i rukolą (15zł) czy sezonowe danie - gotowane zielone i białe szparagi z jajkiem na chrupko, krakersem z parmezanu i sosem vierge (25zł).Zupa, na jaką zwracam uwagę, to Zobacz więcej
– od osoby, która przyjmuje rezerwację po tę, która obiera marchewki.I na koniec to – żecoraz bardziej lubimychodzić jeść na miasto i odkrywać nowe smaki.Tym bardziej czekam na to, co będzie działo Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Knajpa Roku 2014

Knajpa Roku 2014 124

0
– od osoby, która przyjmuje rezerwację po tę, która obiera marchewki.I na koniec to – żecoraz bardziej lubimychodzić jeść na miasto i odkrywać nowe smaki.Tym bardziej czekam na to, co będzie działo Zobacz więcej
” (16zł) Sałaty „Cezar”, sałata rzymska z kurczakiem, sardele, grzanki, dressing (24zł) Sałaty z kompresowanych buraków, kompresowane buraki z pomarańczą, wędzony pstrąg, ser kozi (26zł) Mostku Zobacz więcej