Przepis na kompresowane

Kochani, jest mi niezmiernie miło zaprosić Was na relację z warsztatów kulinarnych, w których miałam okazję uczestniczyć w zeszłym tygodniu... Jakaż była moja radość, kiedy o owych warsztatach Zobacz więcej
czosnekwpomidorach
czosnekwpomidorach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czosnekwpomidorach
Restauracja Plato

Restauracja Plato 45

Niespełna dwa tygodnie temu w warszawskim Wilanowie otworzyła się nowa restauracja Plato. Ja już tam byłam. Wracać będę najczęściej jak tylko będę mogła. A dlaczego? Spójrzcie sami… Restauracja Plato Zobacz więcej
Dziś chwalimy się osiągnięciami Sebastiana i Czarka. Przystawka przygotowana z polędwiczki z indyka, truskawek, trawy żubrowej, konopi oraz rabarbaru zdobyła drugie miejsce w kategorii profesjonaliści Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Premiera marki Baziółka

Premiera marki Baziółka 179

W minioną sobotę miałam okazję wybrać się na małą wycieczkę do stolicy. Celem i powodem wyprawy był obiad degustacyjny z okazji premiery marki Baziółka. Spotkanie zaczęło się od zwiedzania siedziby Zobacz więcej
W miniony weekend razem Państwem Małgorzatą i Tomaszem Budytami, właścicielami restauracji Baltazar by mondovino w Warszawie, zaprosiłam kilkoro, nie tylko blogerów do wspólnego gotowania. Warsztaty Zobacz więcej
Jakiś czas temu dziewczyny z Agencji Rozwoju Gdyni zaprosiły mnie do współpracy w ramach projektu Szlak Kulinarny Centrum Gdyni (zwany dalej SKCG). Jako że projekt nie jest mi obcy, znałam go i Zobacz więcej
Razem z Sebastianem w tą sobotę poszliśmy świętować jego dwudzieste pierwsze urodziny, które wbrew pozorom będzie obchodził w poniedziałek. Wiadomo jednak, że sobota jest wolniejszym dniem i po prostu Zobacz więcej
W ubiegły weekend miałam przyjemność uczestniczyć w Małopolskim Festiwalu Smaku, który tym razem odbywał się w Wadowicach. To wspaniałe wydarzenie promujące lokalność i małych producentów. Z całego Zobacz więcej
Drugi test panel odbył się 20 marca w restauracji 3 kolory na poznańskiej malcie. Kreatorem tych dań był Adam Zastróżny. Tak jak w poprzednim dniu przygotowane zostały dla nas 3 wspaniałe dania. Jako Zobacz więcej
Wczoraj miałam okazję uczestniczyć w premierze marki Baziółka. Wraz z innymi blogerami odwiedziliśmy siedzibę firmy w Kraśniczej Woli. Co widziałam? Uprawy m.in. bazylii, oregano, majeranku, koperku, Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was nie tylko na przepis ale również na relację z warsztatów z sokami Victoria Cymes. Przepis stworzony przez Sandrę Kotowicz - zwyciężczynię 5. serii polskiego Top Chef, a wszystko Zobacz więcej
Restauracje hotelowe zwykliśmy omijać szerokim łukiem zakładając, że serwują poprawne dania. Dania, które smakują wszystkim, są dobrze przygotowane, ale nie oferują żadnych nowych doświadczeń - takie Zobacz więcej
7. urodziny restauracji Siedem Życzeń - Wieczór Smakosza - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Zobacz więcej
W zeszły weekend odwiedziliśmy z Lepszą Połową i Ninją naszych przyjaciół we Wrocławiu. Korzystając z okazji wybraliśmy się do restauracji, o której słyszeliśmy wiele dobrego i na wizytę, w której Zobacz więcej
Dwa Miejsca
Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwa Miejsca
Pastamore – Restaurant Week

Pastamore – Restaurant Week 28

Nadszedł długo wyczekiwany Restaurant Week Polska (w końcu!). Ale zanim całkowicie pochłonie nas festiwalowe łakomstwo opowiemy Wam o naszej miłej (i pysznej) kolacji, którą jako patroni mieliśmy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Kolacja w ProVita

Kolacja w ProVita 57

… a wieczorem...a wieczorem zostaliśmy zaproszeni na kolację, do której wina dobierała i o nich opowiadała Monika Wojtysiak, importer win niemieckich i właścicielka restauracji Jung&Lecker. Zobacz więcej
28 stycznia swoje siódme urodziny świętowała Restauracja 7 Życzeń. Restauracja mieści się w Lublinie, przy Alejach Zygmuntowskich 4. Z okazji urodzin w Restauracji zorganizowano uroczystą kolację, Zobacz więcej
Wczoraj, tj 21.02. 2018 r.restauracja Alyki zaprosiła media,by podsumować trzy lata swojej działalności, pochwalić się daniami oraz zaprezentować nam nowe pozycje w swojej karcie. Miałam tą Zobacz więcej
Warsztaty z Wictoria Cymes odbyły się 08.02.2018 w Warszawskim studiu CookUp, zlokalizowanym na terenie kultowego Fortu Mokotów w Warszawie. Tematem warsztatów były ekologiczne owoce oraz Zobacz więcej
Składniki: 5 dużych pęczków botwinki (ja miałam z takimi malusieńkimi buraczkami) 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 6 ząbków czosnku 2 słoiki 400 ml Przygotowanie: Botwinkę dokładnie myjemy, odrzucamy żółte Zobacz więcej