kompresowane

{{headerMessage}}
słoiki oraz zakrętki. Do liści dodajemy starte ząbki czosnku i mocno uciskając wszystko mieszamy. Słoiki wypełniamy botwiną, starając się jak najbardziej kompresować liście. Pasteryzujemy dwadzieścia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy: 1) ceviche z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Truskawki myjemy i kroimy na pół, wkładamy do worka vacum, zalewamy oliwą żubrową i miodem, a następnie kompresujemy. Pozostałą część truskawek miksujemy i przecieramy przez sito. Do przetartych już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
aromatyczne) Pieczone w kolendrze szparagi z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami dyni ( fajnie było móc zjeść o tej porze szparagi, ciastko szałwiowe miało ciekawą strukturę) Łosoś z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chipsem i ziołowym dressingiem oraz pierś z kurczaka faszerowaną kabanosem chłopskim z Wadowic z kompresowanym ogórkiem. Na koniec wspólnymi siłami przygotowaliśmy jeszcze bigos ,,Szewczyka", który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drugi test panel odbył się 20 marca w restauracji 3 kolory na poznańskiej malcie. Kreatorem tych dań był Adam Zastróżny. Tak jak w poprzednim dniu przygotowane zostały dla nas 3 wspaniałe dania. Jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
które powstały podczas naszych kulinarnych zmagań: Tatar z krewetek podany w rożkach waflowych z sorbetem cytrynowym Carpaccio z kompresowanego łososia Ogródek z mini warzyw i młodych kwiatów na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
upłynnić masę czekoladową należy dodać odrobinę oleju kokosowego - dzięki temu masa zyska na połysku. Schodzoną masę kokosową formować dłońmi według uznania w kulki lub małe batoniki - mocno Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
aleglodomorek
Premiera marki Baziółka

Premiera marki Baziółka 176

0
{{headerMessage}}
szparagu w kolendrze z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami z dyni oraz łososia z kompresowanym ogórkiem z koprem i emulsją z estragonu. Łosoś zdecydowanie był moim numerem jeden na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
makaron soba. Piękne, kolorowe letnie danie. Bardzo polecam! Kaczka z makaronem soba i groszkiem cukrowym. /porcja dla dwóch - trzech osób/ 2 piersi z kaczki, ze skórą Marynata: 3 łyżki sosu sojowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z polentą i dodatkiem wiórek z chrzanowych (cena 44zł za porcję) to wybór Sebastiana. Natomiast ja wybrałam danie dnia - chrupiącą pierś z kaczki podaną z kompresowaną cykorią w soku pomarańczowym w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Szczególnie smakował mi sos do kaczki a dodatkiem anyżu który uwielbiam ale też wiem, że przez wielu ludzi jest znienawidzony dlatego też podziwiam odwagę Szefa Kuchni, że dodaje go do dań. Jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
próbując dań stworzonych przez Szefa Macieja Majewskiego. Zaczęliśmy od kompresowanego sandacza z limonką, kolendrą, imbirem i pyłem z ogórka. Niesamowicie świeże danie, a jednocześnie troszeczkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Agnieszka- Agi Kuchnia Smaku. Pracowałyśmy pod okiem i ze wsparciem Szefów: Tomka Nowaka, Piotra Jaworskiego i Dawida Domina. Co gotowaliśmy? Tematem szkolenia były "Nowoczesne techniki podawania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stek z antrykotu z polskiej wołowiny Hareford Ciastko migdałowe financier z pianką z kompresowanego mojito, limonką i migdałami Na zakończenie kolacji przyszedł czas na deser. Byłam już dobrze Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Baziółka

Baziółka 144

0
{{headerMessage}}
- łosoś, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu - lody waniliowo-rozmarynowe z białym octem i pieprzem - kurczak w lubczyku ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu. Na pierwszy rzut oka łosoś wygląda na surowego. Był jednak pieczony metodą sous vide - pakowany próżniowo, pieczony długo, ale w niskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z bakłażana, salsą verde i rukolą (15zł) czy sezonowe danie - gotowane zielone i białe szparagi z jajkiem na chrupko, krakersem z parmezanu i sosem vierge (25zł).Zupa, na jaką zwracam uwagę, to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– od osoby, która przyjmuje rezerwację po tę, która obiera marchewki.I na koniec to – żecoraz bardziej lubimychodzić jeść na miasto i odkrywać nowe smaki.Tym bardziej czekam na to, co będzie działo Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Knajpa Roku 2014

Knajpa Roku 2014 133

0
{{headerMessage}}
– od osoby, która przyjmuje rezerwację po tę, która obiera marchewki.I na koniec to – żecoraz bardziej lubimychodzić jeść na miasto i odkrywać nowe smaki.Tym bardziej czekam na to, co będzie działo Zobacz więcej