kompresowany

słoiki oraz zakrętki. Do liści dodajemy starte ząbki czosnku i mocno uciskając wszystko mieszamy. Słoiki wypełniamy botwiną, starając się jak najbardziej kompresować liście. Pasteryzujemy dwadzieścia Zobacz więcej
techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy: 1) ceviche z Zobacz więcej
. Truskawki myjemy i kroimy na pół, wkładamy do worka vacum, zalewamy oliwą żubrową i miodem, a następnie kompresujemy. Pozostałą część truskawek miksujemy i przecieramy przez sito. Do przetartych już Zobacz więcej
aromatyczne) Pieczone w kolendrze szparagi z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami dyni ( fajnie było móc zjeść o tej porze szparagi, ciastko szałwiowe miało ciekawą strukturę) Łosoś z Zobacz więcej
W ubiegły weekend miałam przyjemność uczestniczyć w Małopolskim Festiwalu Smaku, który tym razem odbywał się w Wadowicach. To wspaniałe wydarzenie promujące lokalność i małych producentów. Z całego Zobacz więcej
Drugi test panel odbył się 20 marca w restauracji 3 kolory na poznańskiej malcie. Kreatorem tych dań był Adam Zastróżny. Tak jak w poprzednim dniu przygotowane zostały dla nas 3 wspaniałe dania. Jako Zobacz więcej
początku Centrum zachęca do zwiedzenia, a zapełnione półki sklepu pozwalają na chwilowe zatracenie się we wnętrzach. Następne kroki kieruję w kierunku kuchni - nie byle jakiej kuchni... Tomasz Nowak, Zobacz więcej
upłynnić masę czekoladową należy dodać odrobinę oleju kokosowego - dzięki temu masa zyska na połysku. Schodzoną masę kokosową formować dłońmi według uznania w kulki lub małe batoniki - mocno Zobacz więcej
szparagu w kolendrze z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami z dyni oraz łososia z kompresowanym ogórkiem z koprem i emulsją z estragonu. Łosoś zdecydowanie był moim numerem jeden na Zobacz więcej
Czy mówiłam Wam już kiedyś że u w i e l b i a m lato? :) Setki pewnie razy! U w i e l b i a m ciepło na odkrytych ramionach. Bose stopy na rozgrzanym asfalcie. B a r d z o lekkie sukienki. 'Koci Zobacz więcej
czekadełko i rozmawiając, spokojnie czekaliśmy na nasze pierwsze przystawki. Czas szybko minął, do stolika przyniesiono pierwsze przystawki. Ja zamówiłam polędwice wołową podaną z puree z szalotki z Zobacz więcej
. Szczególnie smakował mi sos do kaczki a dodatkiem anyżu który uwielbiam ale też wiem, że przez wielu ludzi jest znienawidzony dlatego też podziwiam odwagę Szefa Kuchni, że dodaje go do dań. Jako Zobacz więcej
próbując dań stworzonych przez Szefa Macieja Majewskiego. Zaczęliśmy od kompresowanego sandacza z limonką, kolendrą, imbirem i pyłem z ogórka. Niesamowicie świeże danie, a jednocześnie troszeczkę Zobacz więcej
, Agnieszka- Agi Kuchnia Smaku. Pracowałyśmy pod okiem i ze wsparciem Szefów: Tomka Nowaka, Piotra Jaworskiego i Dawida Domina. Co gotowaliśmy? Tematem szkolenia były "Nowoczesne techniki podawania Zobacz więcej
! Orientalny bulion dashi z pieczoną krewetką, grzybami i pierożkami dim sum z krewetkami Ozór wołowy z truflą, karczochem i kiszonym burakiem Mięciutki, delikatny ozór wołowy z moją ukochaną truflą. Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Baziółka

Baziółka 142

0
- łosoś, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu - lody waniliowo-rozmarynowe z białym octem i pieprzem - kurczak w lubczyku ze szczypiorkowym żółtkiem i esencją z trybuli a Zobacz więcej
, kompresowane z koprem ogórki, koperek i emulsja z estragonu. Na pierwszy rzut oka łosoś wygląda na surowego. Był jednak pieczony metodą sous vide - pakowany próżniowo, pieczony długo, ale w niskiej Zobacz więcej
z bakłażana, salsą verde i rukolą (15zł) czy sezonowe danie - gotowane zielone i białe szparagi z jajkiem na chrupko, krakersem z parmezanu i sosem vierge (25zł).Zupa, na jaką zwracam uwagę, to Zobacz więcej
z takimi produktami pracować. W Niedźwiedziu widać nieustanną pracę i chęć usuwania niedociągnięć. I za taką postawę też należy się uznanie. Kafe Zielony Niedźwiedź. Confitowane kacze języki z Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Knajpa Roku 2014

Knajpa Roku 2014 128

0
z takimi produktami pracować. W Niedźwiedziu widać nieustanną pracę i chęć usuwania niedociągnięć. I za taką postawę też należy się uznanie. Kafe Zielony Niedźwiedź. Confitowane kacze języki z Zobacz więcej