konfitura brzoskwiniowa z migdałami

Ubiegłoroczne lato minęło mi na przerabianiu wielkich ilości wiśni. To lato zapowiada się na królowanie brzoskwiń. Jako pierwsze przygotowałam konfitury z dodatkiem rumu i wanilii. Na początek Zobacz więcej
Konfitura truskawkowa z prażonymi migdałami jest wyjątkowa. Pomimo tego, że migdały pozostają na dnie słoika przykryte konfiturą, ich smak i aromat obecny jest w całej konfiturze. A połączenie Zobacz więcej
„Cukier krzepi” – powiedział kiedyś Melchior Wańkowicz… itrudno się ztym nie zgodzić. Cukier dodaje energii, poprawia samopoczucie isprawia przyjemność, gdyspożywamy go podpostacią ulubionych łakoci. Zobacz więcej
W sklepach bez problemu można znaleźć konfitury i dżemy dobrej jakości. Muszę się przyznać, że często idę na skróty i z nich korzystam. Kiedyś jednak nie było tak łatwo. Do XIX wieku powidła były Zobacz więcej
Typowe weekendowe francuskie śniadanie nie może obejść się bez pysznych rogalików croissant lub świeżej bagietki. Ponieważ tradycyjny croissant z ciasta francuskiego nie posiada nadzienia, zazwyczaj Zobacz więcej
Brzoskwinie imorele to smak mojego dzieciństwa. Kiedyś nie było nektarynek! I kto tam się przejmował mechatą skórką? Nie pamiętam za to borówek amerykańskich, bardziej jagody, które strasznie Zobacz więcej
Kruszon brzoskwiniowy z malinami - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca polecam Zobacz więcej
buba88
buba88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
megawypieki.pl
Sernik z musem brzoskwiniowym

Sernik z musem brzoskwiniowym 15

(tortownica o średnicy 24 cm) Spód: 160 g herbatników 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego tłustego 250 ml śmietanki 36 % 3 duże jajka 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków Zobacz więcej
Kanarkowa
Kanarkowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kanarkowa
Sernik z brzoskwiniową glazurą

Sernik z brzoskwiniową glazurą 13

Składniki: Spód: 120 gram herbatników typu petitki 2-3 łyżki kakao 60-80 gram stopionego masła Masa serowa: 750 gram serka mascarpone 250 gramów sera twarogowego 5 jaj /powyższe składniki powinny Zobacz więcej
Pyszna,orzeźwiająca lemoniada brzoskwiniowa - na upały rewelacyjna. Domową lemoniadę możemy również przygotować dla gości,gdyż jest idealnym napojem podczas przyjęcia w ogrodzie. Składniki: 1 kg Zobacz więcej
Od dawna za nami chodzą wafle. Nie miałam jednak gotowej masy do nich, a z drugiej strony nie chciałam właściwie takiej. Dlatego gdy natknęłam się na przepis z wykorzystaniem galaretki, pomyślałam, że Zobacz więcej
KuchniaMniam
KuchniaMniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaMniam
Tort brzoskwiniowy z misiem

Tort brzoskwiniowy z misiem 60

Delikatny biszkopt przełożony lekkim kremem śmietankowym z dodatkiem białej czekolady. Pomiędzy nim owocowy akcent w postaci musu brzoskwiniowego. Taki tort idealnie sprawdzi się na urodziny dziecka. Zobacz więcej
Jak tam Wasze wypieki na Dzień Matki? Ja upiekłam ciasto z kakaowym biszkoptem, przekładane śmietaną z brzoskwiniami, a na wierzchu z pysznym, słodkim toffi. Lubię eksperymentować i łączyć ze sobą Zobacz więcej
Przepis na konfiturę brzoskwiniową, którą Wam dziś polecam , jest jedną z najlepszych jaką do tej pory robiłam.Od lat jest w moim domowym przetwórstwie i zawsze spełnia moje oczekiwania.Konfitura Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Brzoskwiniowy dżem z migdałami

Brzoskwiniowy dżem z migdałami 192

Krajowe brzoskwinie już powoli się kończą. Zdążyłam jeszcze kupić kilka kilogramów i zrobić przepyszny dżem - z migdałami i dodatkiem koniaku. Wypróbowała także nową metodę smażenia - odcedziłam Zobacz więcej
"ODWROCONE" CIASTO Z KIWI Musialam cos zrobic z dojrzalymi kiwi, ktorych nota bene mialam dosc duzo. Wybor padl na ciasto. Jako,ze nie znalazlam odpowiedniego przepi... Zobacz więcej
W tym roku na brak konfitur zdecydowanie nie będę mogła narzekać. Z dnia na dzień na półkach w spiżarnii jest coraz więcej słoiczków. Słoiczków różnych kształtów i kolorów. Na najwyższej półce stoją Zobacz więcej
Muszę się przyznać, że pierwszy raz sama robiłam pączki. To wcale nic trudnego, gdy mamy dobrze wyrobione ciasto drożdżowe. W tej czynności pomógł mi mój niezawodny w tych sprawach, Thermomix :) jeśli Zobacz więcej
Czas letni, to przede wszystkim czas przetworów. Przeróżne, onieśmielające swoją słodyczą owoce, aż proszą się o to, by zachować ich trochę na jałowy czas zimy. Dzisiaj brzoskwinia z wanilią. Oczami Zobacz więcej