konfitura cytryniec

Tempo ostatniego roku studiów licencjackich przy dwóch kierunkach ostro daje mi się we znaki. Coraz mniej czasu mam na gotowanie i coraz mniej na lokowanie tutaj przepisów. Wierzę, jednak, że jak Zobacz więcej
Zima kojarzy mi się z cynamonem i wyjadaniem zapasów ze spiżarki (w końcu po coś się je robi). Postanowiłam połączyć jedno i drugie. Cytryńcowe pestki doskonale komponują się z korzennym smakiem Zobacz więcej
Sezon herbaciany powoli chyli się ku końcowi. Chociaż może nie? Po pierwszych spacerach bez grubych, puchowych kurtek łatwo o przeziębienie. Oto pomysł na ciepłą, witaminową bombę :) Możecie się Zobacz więcej
się jednak, że jest inaczej: były przepyszne przetwory, regionalne dania z nutką egzotyki (pierwszy raz próbowałam nalewki z cytryńca, tak z cytryńca!), długie rozmowy o starych odmianach jabłoni, Zobacz więcej
się jednak, że jest inaczej: były przepyszne przetwory, regionalne dania z nutką egzotyki (pierwszy raz próbowałam nalewki z cytryńca, tak z cytryńca!), długie rozmowy o starych odmianach jabłoni, Zobacz więcej
Retro Skibniew (m.in. pampuchy smażone na fajerkach). Tu należy podkreślić, iż wszystkie produkty potrzebne do przygotowania tych potraw pochodzą wyłącznie z tego rejonu - np. pampuchy przygotowywane Zobacz więcej
– ścieżka przy malinach rosnących przy płocie, rabatka na różę pomarszczoną, moje małe marzenie by mieć własne źródło do tworzenia konfitur z płatków i owoców tych pięknych krzaków. Bo przecież celem Zobacz więcej