konfitura dereniowa

anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Konfitura z derenia

Konfitura z derenia 1304

0
{{headerMessage}}
przygotowałam go intuicyjnie. Po umyciu i wypestkowaniu z 400 g derenia pozostało mi 200 g, gdyż połowa owocu to pestka. Następnie zasypałam 100 g cukru i pozostawiłam na noc w lodówce. Następnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorsz z konfiturą z pomidorów i chipsami z fioletowych ziemniaków. Polędwica z dorsza jest nie tylko przepyszna, delikatna, praktycznie pozbawiona ości, ale też bardzo prosta w przygotowaniu. Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Dereniówka

Dereniówka 3184

2
{{headerMessage}}
dereń? Hodowany w parkach i ogrodach.. - przez lata dereń był w mojej wyobraźni rośliną z parków i ogrodów, ze starych parków i ogrodów, właśnie takich z czasów Pana Rostafińskiego. I ze starych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są do domowego wyrobu wybornych nalewek, konfitur i marynat. W pełni dojrzałe, mogą być używane jako komponent sałatek lub do dekoracji potraw. Właściwości lecznicze derenia wynikają ze składu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
glazurowana sądeckim miodem spadziowym, podana na lustrze konfitury z derenia z miodem pitnym, podana z kluseczkami oraz bukietem surówek. Danie bardzo ładnie skomponowane. Konfitura dereniowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z czekolady mlecznej i deserowej, z nalewką dereniową i odrobiną konfitury różanej, aby podkreślić smak czekoladowy. Dzięki dodatkowi nalewki i konfitury masa jest lekko kwaskowa i przez to mniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o dereniu jadalnym, nie o innych dereniach:) Owoce derenia są intensywnie czerwone, przypominające nieco żurawinę – oczywiście, wiele zależy od odmiany. Obecnie dostępne są przeróżne odmiany Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Zróbmy sobie bimber

Zróbmy sobie bimber 3951

0
{{headerMessage}}
oraz poszczególnych części. A na zakończenie kilka uwag dla początkujących. Ostatnie rozdziały zawierają przepisy na rozmaite alkoholowe trunki. Najpierw dwadzieścia cztery najpopularniejsze Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Zróbmy sobie bimber

Zróbmy sobie bimber 3241

0
{{headerMessage}}
oraz poszczególnych części. A na zakończenie kilka uwag dla początkujących. Ostatnie rozdziały zawierają przepisy na rozmaite alkoholowe trunki. Najpierw dwadzieścia cztery najpopularniejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, było to consomme pomidorowe, choć ani barwa, ani smak na to nie wskazywały. Wszystko dzięki „infuzji borowików”. Rzeczywiście smak i aromat grzybów był niezwykle intensywny. Tak mocny, że pierwsza Zobacz więcej