konfitura dereniowa

anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Konfitura z derenia

Konfitura z derenia 1298

0
przygotowałam go intuicyjnie. Po umyciu i wypestkowaniu z 400 g derenia pozostało mi 200 g, gdyż połowa owocu to pestka. Następnie zasypałam 100 g cukru i pozostawiłam na noc w lodówce. Następnego Zobacz więcej
Dorsz z konfiturą z pomidorów i chipsami z fioletowych ziemniaków. Polędwica z dorsza jest nie tylko przepyszna, delikatna, praktycznie pozbawiona ości, ale też bardzo prosta w przygotowaniu. Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Dereniówka

Dereniówka 3176

2
dereń? Hodowany w parkach i ogrodach.. - przez lata dereń był w mojej wyobraźni rośliną z parków i ogrodów, ze starych parków i ogrodów, właśnie takich z czasów Pana Rostafińskiego. I ze starych Zobacz więcej
są do domowego wyrobu wybornych nalewek, konfitur i marynat. W pełni dojrzałe, mogą być używane jako komponent sałatek lub do dekoracji potraw. Właściwości lecznicze derenia wynikają ze składu Zobacz więcej
, tam nie ma co jeść”, w Bartnej Chacie jest co jeść i to smacznie zjeść. Na obiad podano nam: zupę patriotyczną z kozim serem – połączenie na jednym talerzu kremu z buraków i kremu z pora. Zupa Zobacz więcej
z czekolady mlecznej i deserowej, z nalewką dereniową i odrobiną konfitury różanej, aby podkreślić smak czekoladowy. Dzięki dodatkowi nalewki i konfitury masa jest lekko kwaskowa i przez to mniej Zobacz więcej
nie ma w tym niczego dziwnego. Gałązka derenia: widzicie na niej dojrzałe i jeszcze zielone jagody. Prawda, że przypominają oliwki? (zdjęcie za Wiki) Sposoby na wykorzystanie derenia. Mówiąc „dereń” Zobacz więcej
radzieckie umysły. (…) Wódka, która nie upija, leczenie alkoholizmu wódką”. Toast za wszelką pomyślność i zdrowie dla was wznoszę dziś wspaniałą czerwoną herbatą. Ocena: 7/10 „Samogon – historia i Zobacz więcej
radzieckie umysły. (…) Wódka, która nie upija, leczenie alkoholizmu wódką”. Toast za wszelką pomyślność i zdrowie dla was wznoszę dziś wspaniałą czerwoną herbatą. Ocena: 7/10 „Samogon – historia i Zobacz więcej
poza menu amuse-bouches, czyli w założeniu drobny poczęstunek proponowany przez szefa kuchni. 1. Krokiet z fondue z sera Giewont / Kaszanka, czekolada, orzech włoski, chrupiące płatki z przypalonej Zobacz więcej