konfitura fig

Figimają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. Konfitura z fig, którą proponuję nadaje się do wędlin, serów, ale również jako dodatek do słodkiej bułki, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Konfitura z fig

Konfitura z fig 39

Figimają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. 3 kg fig, 1 kg cukru, 100 ml soku z cytryny, 1 gwiazdka anyżu, 2 kawałki cynamonu Figi umyć, osuszyć, Zobacz więcej
lejdi-of-the-house
lejdi-of-the-house Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lejdi of the house
Figi...

Figi... 24

Figi... - Z JEDZENIEM W TLE - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the house Figi... (10.11.2016)Samira ma 8 lat... I szybki torcik waniliowy... Zobacz więcej
Figimają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. Konfitura z fig, którą proponuję nie jest słodka. Przygotowałam ją jako dodatek do serów i wędlin. Jeżeli Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Mazurek z figami

Mazurek z figami 18

Mazurek to tradycyjny wypiek w święta wielkanocne w Polsce. Możliwości pieczenia i dekorowania tych ciast są nieograniczone i ile twórców tyle pomysłów. Spód to ciasto kruche. Wierzch to masa Zobacz więcej
Sezon na figi jest krótki i, powiedzmy sobie szczerze, u nas w kraju średnio opłacalny. Jedna figa to koszt, w najlepszym wypadku, około złotówki. Nie są to zatem najtańsze owoce, a i często ich Zobacz więcej
Dżem figowy to dla mnie nieodłączne wspomnienie wakacji. Czy to Tunezja czy Grecja zawsze tam jest. Słodki i kwaskowaty zarazem. Ze świeżym i chrupiącym croissantem prosto z pieca. I kawą. Na tarasie Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
konfitura winogronowa z figami

konfitura winogronowa z figami 405

Doskonałe połączenie jasnych winogron z figami w domowej konfiturze. Konfitura to doskonały dodatek do ciast, jogurtów czy też mięs, a podana z deską różnych serów uświetni spotkanie z przyjaciółmi. Zobacz więcej
Jak, mam nadzieję, wiecie lubię sobie kuchennie poeksperymentować. Dlatego postanowiłam zrobić tofurnik. Jak ktoś jeszcze nie wie, to tofurnik to taki "sernik", w którym zamiast twarogu jest tofu, a Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Konfitura z zielonych fig

Konfitura z zielonych fig 286

Jest pyyyyyyyyyyyszna! Zakochałam się w niej od pierwszej łyżki ;-) Słodka, choć lekko kwaskowa. Z delikatnymi, chrupiącymi pod zębem pestkami. W naszym kraju rzadko można dostać zielone figi. Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Chleb z figami

Chleb z figami 15

Chleb z figami przepis | Sprawdzona Kuchnia Skip links Skip to content Skip to primary sidebar Header Right Strona główna Przepisy kulinarne Indeks przepisów kulinarnych Obiad Zupy Ryby i owoce morza Zobacz więcej
1 kg zielonych fig 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 750 g cukru Figi myjemy, odcinamy ogonki. Odcedzamy, po czym każdy owoc kroimy pionowo na ćwiartki. Wkładamy pokrojone figi do Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Konfitura z dzikich fig

Konfitura z dzikich fig 145

Kiedy pierwszy raz ją spróbowałam stwierdziłam, że nie ma nic wspólnego z figami, dopiero później dowiedziałam sie, że robi się ją z niedojrzałych dzikich fig. Ma zupełnie inny smak i zapach niż figi, Zobacz więcej
Ana
Ana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodko Gorzki Świat
KONFITURA Z FIG

KONFITURA Z FIG 159

Figi należą do tych owoców, które albo się lubi, albo nienawidzi. Nie można być wobec nich obojętnym. Składniki: 7 dojrzałych fig 3 łyżki syropu z klonowego 1 łyżka listków werbeny cytrynowej 2 łyżki Zobacz więcej
To jest mój osobisty eksperyment. Powiem tak- powiódł się. Potrzebowałam czegoś dla dziecka. Czegoś dla siebie. Czegoś co można zjeść prosto ze słoiczka, gdy dopadnie głód np.w górach, na wycieczce, w Zobacz więcej
Jest wiele cudownych zapachów, które mogą unosić się w kuchni w trakcie gotowania. Niektóre z nich są naprawdę wyjątkowe. Nie ma przyjemniejszego aromatu od świeżo upieczonego chleba, który wita Cię u Zobacz więcej
Z tej samej podróży z której Michał przywiózłolej z Krokosza Barwierskiego, pochodzi również moje kolejne odkrycie- Konfitura z Figi. Figi jako owocu pierwszy raz spróbowałam z okolicznościach Zobacz więcej
Jejku, jak ja kocham figi! Kupiłam sobie wczoraj 5 sztuk i sobie zjadam. U nas są dość drogie, ale nie odmówię sobie przyjemności zjedzenia kilku sztuk. Niestety na konfiturę nie kupię, a chętnie bym Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Figi

Figi 709

Sezon na figi trwa i trzeba z niego korzystać. Figi są wspaniałym dodatkiem do sałatek, do mięs, zapiekane, karmelizowane… Dzisiaj proponuję zapiekane figi z szynką dojrzewającą, migdałami lub Zobacz więcej
Wiem, że robienie konfitur z fig w naszym kraju, gdzie najtaniej można kupić figę za 1,5 za sztukę jest delikatnie mówiąc mocno nieopłacalne, ale jak będziecie na wakacjach to co innego :) My w tym Zobacz więcej