konfitura sliwek

Czas leci bardzo (za) szybko... Dopiero dziś, patrząc do kalendarza, uświadomiłam sobie, że połowa września już za nami, a na drzewach liście zaczynają zmieniać barwy... Na szczęście, udało mi się już Zobacz więcej
Muffinki które można jeść bez większych wyrzutów sumienia :) Smakują nawet dzieciom co mnie miło zaskoczyło. Lekko słodkie z pysznie pachnąca i chrupiącą cynamonowo-owsianą kruszonką. Idealnie Zobacz więcej
Na przekor Miedzynarodowemu Dniu Bez Miesa naszla mnie dzis wielka ochota na mieso. A ze, jak mawial George Bernard Shaw, jedyny sposób, żeby uwolnić się od pokusy to jej ulec, postanowilam Zobacz więcej
Gesine jadlam moze ze dwa razy w zyciu: raz w restauracji, na uroczystosci po moim slubie, drugi raz pieklam udka gesie sama (pamietam, ze byly z dodatkiem sliwek, jednak nie zachwycily mnie na tyle Zobacz więcej
rozpowszechniony na świecie sposób konserwacji produktów żywnościowych, a dalej, ze suszenie w dymie jest w istocie wedzeniem. W Beskidzie Niskim (i w Dołach Jasielsko-Sanockich, na Pogorzu Zobacz więcej
nie za duże, sprawdzić na pierwszym, tylko tyle by zawinąć jedną mini śliweczkę. Resztę śliweczek pokroić w kostkę , można dodać jeszcze odrobinę cukru. Knedle ugotować we wrzątku , podawać z bitą Zobacz więcej