konfitura z brzoskwiń z rumem

przepis stąd Składniki (ok. 3 słoiczki 410g) 1 kg brzoskwiń (waga bez pestek) ok. 100-200g cukru lub więcej w zależności od słodyczy owoców sok z limonki 100g obranych migdałów 2 łyżeczki rumu Zobacz więcej
4 kilogramy brzoskwiń, 1,5 kilograma cukru, 3 laski wanilii, 2 trawy cytrynowe, 2 limonki, 400 ml jasnego rumu, Brzoskwinie umyć i obrać obieraczką do miękkich warzyw. Wyjąć pestki. Można pokroić na Zobacz więcej
dodajemy wystudzoną masę budyniową .Można dodać kieliszek rumu do masy .Przekrojone cisto przekładamy masą czekoladową i bardzo cienką warstwą dżemu lub konfitur (dżem dajemy aby zwilżyć ciasto ) Zobacz więcej
dodajemy wystudzoną masę budyniową. Można dodać kieliszek rumu do masy. Przekrojone cisto przekładamy masą czekoladową i bardzo cienką warstwą dżemu lub konfitur (dżem dajemy aby zwilżyć ciasto ). Zobacz więcej
gruszkowo porzeczkowy Kiszone pomidory Powidła śliwkowo - jabłkowe Powidła śliwkowe ,,2,, Kapusta kiszona na zimę Bożena1968 szczaw na zimę konfitura malinowo - rabarbarowa konfitura z rabarbaru Zobacz więcej
, zdejmuję garnek z gazu i przekładam jego zawartość do miseczek. W zasadzie deser jest już gotowy. Możecie zjeść go na ciepło lub poczekać, aż przestygnie, a nawet schłodzić w lodówce. Dodać dżemu Zobacz więcej
: Ekstrakt waniliowy - A dupa rośnie Ekstrakt waniliowy -Bożena, Moje domowe kucharzenie Ekstrakt wnialiowy -Elexis, Kuchnia Elexis Ekstrakt z mięty-Kuchennefascynacje Ekstrakt z wanilii- Zobacz więcej
, morele, kandyzowana dynia lub pomarańcza) 2 łyżki maki do posypania bakalii starta skórka z jednej pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia(czubata) 1 łyżeczka octu szczypta soli 1 kieliszek rumu Zobacz więcej
evergreen
evergreen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na krachym spodzie
Babka Savarin

Babka Savarin 144

0
kieliszek rumu Na morelową glazurę do ciasta: 5 łyżek konfitur morelowych Najpierw przygotowujemy ciasto. Drożdże kruszymy, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na chwilę, żeby miały odrobinę Zobacz więcej
morelowy możecie wykorzystywać jako sos, np. do przyrządzania pierożków, rożków pieczarkowych lub mięsnych: DESERY Do deserów polecamy wykorzystanie wszystkich przetworów owocowych i syropów. Co komu Zobacz więcej
Konfitura z płatków dzikiej róży | Na Stole CIASTA DESERY MAKARON MIĘSO I RYBY NAPOJE OKAZJE BOŻE NARODZENIE DZIEŃ ŚW. PATRYKA HALLOWEEN ZADUSZKI KARNAWAŁ WALENTYNKI WIELKANOC PIZZE PRZETWORY SAŁATKI Zobacz więcej
truskawka, poziomka, gruszka, maliny i śliwki INNE Zobacz również: Konfitura z płatków dzikiej róży Policzmy się! Caprese z pesto bazyliowym Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem Dodaj komentarz Zobacz więcej
minut, aż się zarumieni w temp ok 180 – 185 st C. Co jakiś czas mięso polać masłem lub obrócić. Podać z surówką i konfiturą żurawinową. Smacznego! korzenne BOŻE NARODZENIE KURCZAK Zobacz również: Zobacz więcej
garść suszonej żurawiny. Niezbędna jest dekoracja z wiórek kokosowych. INNE Zobacz również: Owoce i warzywa na szydełku. Crochet fruits ... Konfitura z płatków dzikiej róży Policzmy się! Caprese z Zobacz więcej
Sernik brzoskwiniowy na zimno (a'la Zila cake) Marlenka (miodowo - orzechowa) Konfitura z płatków róży Marlenka (czekoladowo - mleczna) Ciasto z truskawkami Pleśniak Ciasto ze śliwkami Ciasteczka Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Compote,

Compote, 35

0
są to rabarbar, czereśnie, truskawki, jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie i morele. Jeśli korzystamy z suszonych owoców, musimy je najpierw macerować w wodzie (najlepiej z dodatkiem jakiegoś Zobacz więcej
orzechów i aromatycznych przypraw. Na wierzchu mamy pysznąpolewęna bazie mleka w proszku, z dodatkiem pomarańczowego likieru Cointreau(można użyć rumu lub w miejsce alkoholu dodać mleko), do tego Zobacz więcej
zeszłego roku widziałam w sklepach dorodne, różowo-zielone łodygi. Już jednak powoli wypierany przez krajowe, słodkie truskawki; niedługo dołączą do nich porzeczki, wiśnie, czereśnie, agrest, morele Zobacz więcej
3 łyżki miodu lub domowej konfitury z pomarańczy (ZOBACZ PRZEPIS) 3 łyżki smażonej w cukrze skórki z pomarańczy (ZOBACZ PRZEPIS) 2 łyżki Amaretto /Cointreau /rumu 1 mała puszka mandarynek w syropie Zobacz więcej
tegoroczna Kwiatowa Książka Kucharska (i jej aneks również), pozostaje nadal otwarta. Bo przecież kwiaty jeszcze kwitną, a Wy na pewno macie spiżarnie pełne róży, lawendy i smakowitych kwiatowych Zobacz więcej